DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Bön leder till väckelse

Av: Sven Thomsson
fredag 22 november 2019 10:24

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Bön leder till väckelse

Olof Amkoff, längst till höger på bilden och Kalle  Appelfeldt till vänster om mig. Pastor Tomas Scull syns med sin fru Ruby och deras barn: Sara, Elisabet och Tomasi.

Finns det någon som tror att Gud kan skaka platser och samhällen i dag? Eller tvivlar vi på att han är Densamme, så vi tror att han har förändrats?

Det ser ut som att en del kristna inte tror att Gud är Densamme som han alltid har varit. Det verkar som som att de tvivlar på att han kan förändra förhållanden som svar på bön.

Somliga menar att det inte hjälper att be om väckelse, fast Bibeln och den kristna församlingens historia klart bevisar det. Läs Bibeln och se vad Gud förmår att göra som svar på bön. Du som tvivlar på bönens makt, läs Apg. 4:23:

”Och efter att ha blivit frigivna, kom de till sina egna och berättade för dem allt vad överstprästerna och de äldste hade sagt dem”.

Apostlarna, Petrus och Johannes hade vittnat om Herren och blivit fängslade men blev sedan släppta ur fängelset. Senare blev de ställda inför Stora rådet, där de förhördes om deras verksamhet.

De kom från den cyniska atmosfären som rådde bland rådsmedlemmarna. De kom till ”sina egna”, de troende som utan tvekan var samlade till bön, medan apostlarna hölls arresterade.

Vilka har nutidens krista som ”sina egna”? Har de som Petrus och Johannes de troende bedjande som sina egna? Har de bönesjälar som ropar till Gud om utgjutande av väckelsens kraft, som sina egna? Var har du dina egna? Har du dem på bönemötena, där man ber om väckelse?

Läs vidare i vers 24 vad församlingen gjorde då apostlarna berättade vad de fått lida:

”Och efter att ha hört det, bad de högt i full enighet till Gud och sa: Herre, du är Gud, som har gjort himmel och jord och havet och allt det som är i dem”.

För att riktigt betona Herrens makt bad de som brinnande bedjare i de första kristna församlingarna och på Gamla Testamentets tid. De påminde Gud om att det var han som hade gjort himlen, jorden och havet och allt i dem. Deras endräkt och sammanhållning skapade en atmosfär, som gjorde det möjligt för Gud att besvara deras böner.

I verserna 29 och 30 börjar deras egentliga bön:

”Och nu, Herre, se till deras hotelser och ge dina tjänare all frimodighet, så att de kan tala ditt ord, genom att du sträcker ut din hand till att bota, och till att låta tecken och under ske genom din helige Son Jesu namn”.

De visste vem som satt på tronen och hade makten. Det var han som skulle ”ge sina tjänare frimodighet” att oförskräckt fortsätta att förkunna ordet, trots svår förföljelse.

I vers 31och 32 ser vi resultatet av deras ihärdiga böner:

”När de hade bett, skakades platsen där de var samlade, och de blev alla uppfyllda av den helige Ande och talade Guds ord med frimodighet. ”

De hade bett Herren att uppenbara sin kraft. De fick bönesvar direkt, just då de slutade sin bön.

Finns det någon som tror att Gud kan skaka platser och samhällen i dag? Eller tvivlar vi på att han är Densamme, så vi tror att han har förändrats?

Vi kan läsa från början av vers 32:

”Och i hela skaran av dem som kommit till tro var ett hjärta och en själ, och ingen kallade något av de han ägde för sitt, utan de hade allt gemensamt”.

Ett hjärta och en själ. Enheten och gemenskapen i Anden var fullkomlig. När enheten och sammanhållningen i församlingen är som Herren vill att den ska vara, gör han under.

Församlingarna i dag är splittrade. Det förekommer så mycket oenighet att det stör Guds Ande och hindrar honom att verka. Man får en känsla av att det finns lika många viljor som det finns medlemmar. Inget av ”ett hjärta och en själ” här inte.

Men den enighet som vi läste om i vers 32 var total, fullkomlig. Det rådde en sammanhållning som saknar motstycke i vår tids församlingar. De bedjande var ett i Anden, i samma håg och sinnelag. Som resultat av det uppenbarades Guds kraft.

Det är att beklaga, att det finns folk som inte tror på bönens makt. Vad tror de på i stället? Tror de att underhållning kan få människor att bli frälsta? Kan man vinna världen med världens egna metoder? Nej, aldrig! Vi kristna måste utstråla Jesu härlighet där vi går fram. Vi måste visa att vi är annorlunda. Vi måste lära av Guds ord, att bön leder till väckelse.

Sven Thomsson
Läsarmejl

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Dagens sexrubriker

→ Nästa
Uppryckandet


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Jaana 29/6-22 23:36
Extern länk
Skrevs i Vi går emot uppfyllelsen av vilddjurets märke

Marianne 26/6-22 13:20
Extern länk
Skrevs i Det som hindrar väckelsen

Anonym 22/6-22 06:20
Extern länk Jesus kommer snart!
Skrevs i Gamla Testamentet öppnas - David Pawson


Senaste bönämnet

söndag 3 juli 2022 17:50
Bed jag nu möter min kärlek som jag kan gifta mig med så har vi varandra sedan. Gud hör bön i Jesu namn!
söndag 3 juli 2022 17:41
Bed att jag kommer in på Barnskötare utbildningen på Eslövs folkhögskola nu till augusti som det börjar, bed att studievägledaren Frida Fält hör av sig och antar mig till utbildningen den är på ett å
söndag 3 juli 2022 16:43
Uppvuxen i en dysfunktionell familj fyra syskon mina föräldrar har haft mina bröder som favoriter de kan vara oärliga otrevliga elaka otrogna och såra men de har tagit deras parti jag får ångest över

DAGENS

Vecka 26, söndag 3 juli 2022 kl. 19:57

Online: 80

26657 sidvisningar hittills i dag
(29841 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Aurora

“Rättfärdighet upphöjer ett folk, men synd är folkens vanära.” - Proverbs 14:34

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.65 sekunder

↑ Upp