DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Guds frid i en orolig tid

Av: Mr Svensson
fredag 1 april 2022 12:02

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

/bild/jesus-loves-you-1648807265.jpg

Häromnatten så kände jag desperat behov av få sova efter flera sömnlösa nätter. Men det hjälpte inte att räkna får skämt åsido. Jag började då studera vad Bibeln säger om frid. Ropade till Gud om den frid som han har lovat oss.

Det finns mycket som vill störa friden inom oss. Vi som har en tro kan komma till Jesus Kristus som är fridsfursten. Det finns mycket som vill oroa oss eller hur?

Hur kommer det sluta med kriget i Ukraina? Matpriser som stiger och man har inte råd att köpa frukt och ekologisk mjölk som kostade 18 kr litern på ICA.

Världen kan inte giva oss frid bara Jesus Kristus kan det. Låt mig nu få dela med dig något jag läste på morgonkvisten.

Är det verkligen möjligt att känna frid redan idag? Cheri bestämde sig för 11 år sedan att ta reda på det. Detta är vad hon upptäckte under tiden:

Jag minns det mycket tydligt. Det var dagen jag bestämde att jag inte längre kunde leva så här.

Detta var jag, en hängiven kristen, som levde mitt liv ungefär som alla andra. Jag levde i rädsla och oro, och jag visste att det inte borde vara så! Jag har många gånger läst i Guds ord att jag inte ska vara rädd eller ha oro och ångest för någonting. Men, det lät omöjligt!

Gud säger ganska många saker i bibeln om rädsla och dess motgift: frid. Till exempel, vid ett tillfälle när Jesus och hans lärjungar satt i en båt på väg över Galileiska sjön, när en våldsam storm hotade att sänka båten.

De kämpade alla för att hålla sig flytande, och vad gjorde Jesus? Han sov djupt! Trots att det stormade runtomkring.

Lärjungarna frågade, "Mästare, bryr du dig inte om att vi går under?" Jesus reste sig och tillrättavisade stormen, och det blev kav lugnt. Sedan frågade han lärjungarna, "Varför är ni rädda? Har ni ännu ingen tro (tillit/förtröstan, övers anm)?" Markusevangeliet 4:40 B2000D

Man kan säga att detta i stort sett var det samtal som jag hade med Gud. Jag kunde känna att han frågade mig varför jag var rädd, och jag svarade, Är det inte uppenbart? Titta på mina omständigheter! Vem hade inte varit eller skulle inte vara rädd?

När jag sökte efter frid, blev några saker uppenbart tydliga.

Det var mina omständigheter som avgjorde om jag kände frid. Om alla livets omständigheter var bra, skulle jag känna frid.

Om stormar omringade mig, var jag stressad, orolig och trött hela tiden - utmattad av mina känslor. Jag var precis om lärjungarna i stormen.

Jag var rädd för stormen, sårad och förvirrad eftersom jag inte trodde att Gud brydde sig. Men Jesus tog ytterligare ett steg med mig. Jesus försökte lära mig att frid är möjligt, även om det stormar.

Känner du igen dig i denna strid? Det är inte enkelt, eller hur? Jag kämpade fortfarande med att förstå hur Jesus kunde förvänta sig att jag skulle känna frid mitt i stormen, och jag undrade om han verkligen brydde sig, när jag insåg att jag stod vid nästa brytpunkt. Mina stormar avslöjade hur mycket tillit jag hade.

Frid betyder inte att allt står rätt till i ditt liv. Det betyder att du har frid även när stormar skakar om livet. Jag hade inte lärt mig att förlita mig på Gud så att jag kunde ha frid även i stormarna. Har du kommit fram till detsamma ännu?

Det var uppenbart att jag behövde växa till mig. Men, jag lär mig att vägen till frid går genom att ha tillit och att fokusera våra tankar på den som aldrig rubbas i stormar. Det hände inte över en natt, utan lite i taget, mer frid och vila förnyade min trötta, oroliga själ.

”Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse.” - ‭‭Filipperbrevet‬ ‭4:6‬ ‭

”Då kom det en häftig stormby och vågorna slog in i båten, så att den höll på att fyllas. Själv låg han i aktern och sov på en dyna. De väckte honom och ropade: "Mästare, bryr du dig inte om att vi går under?" Han vaknade och talade strängt till vinden och sade till sjön: "Tig! Var tyst!" Och vinden lade sig, och det blev alldeles lugnt. Han sade till dem: "Varför är ni rädda? Har ni ännu ingen tro?"” - ‭‭Markusevangeliet‬ ‭4:37-40‬

Mr Svensson
Läsarmejl

#sheri #frid #Mr Svensson

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
22 argument som pekar på att pingst är knuten till uppryckandet

→ Nästa
Talar Bibeln om kärnvapenkrig?


1 kommentarer


SH 01/4-22 13:18
Verkligen bra artikel. Behöver nog läsa den om och om igen.
Tack Christer att vi fortsatt kan få välsignelse på den smala vägen genom dina
artiklar som vi kan återkomma till vid behov.
Önskar Herrens välsignelse!

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 08:36

Online: 20

19282 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.46 sekunder

↑ Upp