DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Hur vet vi att Bibeln är sann?

Av: Christer Åberg
lördag 19 februari 2022 14:38

/bild/bibeln-1645277625.jpg

Hur vet vi att Bibeln är sann? Svaret är Jesus Kristus. Vi vet att Bibeln är sann på grund av Jesus Kristus!

Bibeln profeterar om Jesus

Det finns mängder av Profetior om Jesus Kristus långt innan han kom. 

Allt detta skrevs ner hundratals år innan det ens skedde. 

Förutom Bibeln så finns många andra starka bevis på att Jesus verkligen har funnits. Till exempel så har de icke kristna historikerna Josefus och Tacitus skrivit om Jesus i sina böcker från hundratalet.

Flera hundra människor såg samtidigt Jesus att han levde och var uppstånden från de döda. (1 Kor 15:5-8) 

1 Kor 15:5 och att han blev sedd av Kefas, sedan av de tolv. 6 Sedan blev han sedd av mer än femhundra bröder på en gång, av vilka de flesta ännu lever, men några har avlidit. 7 Därefter blev han sedd av Jakob, sedan av alla apostlarna. 8 Allra sist blev han även sedd av mig, såsom av ett ofullgånget foster.

Detta skrev Paulus 20-30 år efter Jesus uppståndelse. Han skriver dessutom att många av dem som såg honom levde fortfarande under hans tid. Man kunde alltså fråga dem om det som Paulus predikade om Jesu uppståndelse var sant. 

Jesu uppståndelse

Jesu uppståndelse och det faktum att så många har fått sina liv förvandlade av Jesu visar att det är sant. 

Paulus själv brukade döda och förfölja de kristna men när han mötte Jesus på vägen till Damaskus blev hans liv totalt förvandlat och det kan Jesus göra med vem som helst. Den som vill tro på Jesus blir frälst och förvandlad av honom.

Bibeln handlar om Jesus

Hela Bibeln handlar om Jesus Kristus. Både i Gamla testamentet och i nya testamentet. Jesus själv undervisar om att alla skrifter i Bibelns gamla testamente talar om honom. 

Luk. 24:27 Och han började med Mose och alla profeterna och förklarade för dem det som gällde honom i alla Skrifterna.

Skrifter som skrevs flera hundra år innan han föddes

Mose skrev om Jesus

Jesus säger att Mose skrev om honom. 

Joh. 5:46 För om ni trodde Mose, så skulle ni trott mig, för om mig har han skrivit.
Joh. 1:45 Filippus fann Natanael och sa till honom: Vi har funnit honom som Mose skrev om i lagen, och som profeterna skrev om, Jesus, Josefs son, från Nasaret.

Vi kan inte läsa Moseböckerna som lag,vad du får och inte göra, utan vi ska läsa dem som evangelium om Jesus. För det är just det som de är. 

Syftet med Bibeln

Bibeln själv säger att Johannesevangeliet är skriven för att vi ska tro att Jesus är Guds Son.

Joh. 20:31 Men dessa har blivit nedskrivna, för att ni ska tro att Jesus är Kristus, Guds Son, och för att ni genom tron ska ha liv i hans namn.

I detta syfte är hela Bibeln skriven eftersom hela Bibeln handlar om Jesus Kristus Guds Son.

Det finns mycket annat i Bibeln som bevisar att den är sann, men det största beviset är att allt som Bibeln säger är sant.

Annars finns det också sådana bevis som

Jesus (som hela Bibeln vittnar om) liv än idag. För att uttrycka det milt finns det inte lite vittnesbörd kring hur Bibelns Gud och hans Son Jesus Kristus förändrat liv.

I dag har vi hundratals miljoner människor som tror att Bibeln är Sann och som har fått sina liv förvandlade av Jesus Kristus och det är ett stort bevis. 

Jag rekommenderar för övrigt Reformationsbibeln. Den är enligt min mening världens bästa svenska översättning!

Christer Åberg

#Bibeln #Jesus #Vetenskap #Historia #Arkeologi #Profetior

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Daniel ser Jesus i en syn 500 år innan han föddes

→ Nästa
Uppryckandets ögonblick - Kortvideo med Amir Tsarfati


4 kommentarer


Per 19/2-22 16:42
Största beviset för att Bibeln är sann är att Jesus finns. Han lever, och en var som söker honom med ett ödmjukt hjärta kommer att finna honom. Han är sann, och därför måste Bibeln vara sann.
Heléne Karlsson 20/2-22 19:38
idag förnekar inte ens "icke troende" bibelforskare att den "historiska" JESUS levde och verkade den tid vi lärt oss. Det de förnekar är det övernaturliga, men de kan inte förklara det vetenskapligt (typ masshypnos). För oss troende är allt sant, t.ex. det profetiska (=övernaturligt) blev uppfyllt.
Heléne Karlsson 20/2-22 19:42
Det finns gott om "icke troende" bibelforskare och ingen "seriös" sådan förnekar att JESUS levde och verkade såsom skrivet. De förnekar det övernaturliga. Till skillnad från oss troende som vet att t.ex. det profetiska (=övernaturligt) blev uppfyllt och att allt är sant.
Tommy. 24/2-22 21:47
Bokstaven dödar, men Gud ger dessa ord liv, eftersom han är Ordet. människan själv måste prova dess Skrifter, och läsa dem och prova bedja. söka bulta, och dörren skall öppnas. man brukar säga var tid har sin lära, så då borde man ge Bibeln dess "chans", prova den 1-3 års. sök bulta, dörren öppnas.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 08:16

Online: 102

18248 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.59 sekunder

↑ Upp