DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Jesus säger att han är Gud och att man ska ära honom

Av: Christer Åberg
lördag 22 januari 2022 01:07

Det finns en del som påstår lögnen att Jesus aldrig säger att han är Gud, eller att han säger att han är Guds son. Att Jesus säger att han är Guds Son är lätt att bevisa eftersom han säger det överallt i evangelierna, men han säger även över allt att han är Gud. Ett bibelställe där han talar om att han är Gud är detta:

Joh 5:17 Men Jesus svarade dem: Min Fader verkar ända tills nu, så verkar också jag. 18 Därför sökte judarna ännu mer efter att döda honom, eftersom han inte bara bröt sabbaten, utan också sa att Gud var hans Fader och gjorde sig själv lik Gud.

Det går inte att missförstås. Här talar Jesus om sig själv som Gud. 

De som kommer med lögnen att Jesus aldrig säger att han är Gud påstår i samma svep att Jesus aldrig säger att man ska tillbe honom. Men i det här bibel sammanhanget där han talar om att han är Gud säger han också att alla ska ära honom:

Joh 5:22 För inte heller dömer Fadern någon, utan har överlämnat hela domen åt Sonen, 23 för att alla ska ära Sonen, såsom de ärar Fadern. Den som inte ärar Sonen ärar inte heller Fadern, som har sänt honom.

Här säger Jesus att alla ska ära honom – alltså tillbe honom. Jesus säger dessutom om man inte ärar honom då ärar man inte heller Fadern. Det är alltså allvarligt att inte ära Sonen.

Jesus stoppar inte lovprisning av honom

När det gäller tillbedjan så vill jag visa ytterligare bibelställen där Jesus tydligt markerar att man ska tillbe honom.

Luk 19:37 Och då han var nära sluttningen av Oljeberget, började hela lärjungaskaran i sin glädje prisa Gud med hög röst för alla de underverk som de hade sett, 38 och sa: Välsignad är Konungen som kommer i Herrens namn. Frid i himlen och ära i höjden! 39 Och några fariseer i folkmassan sa till honom: Mästare, tillrättavisa dina lärjungar. 40 Men han svarade och sa till dem: Jag säger er, att om de tiger, ska stenarna ropa.

När lärjungarna lovprisade Jesus ville fariséerna att Jesus skulle stoppa detta, men han sa att då skulle stenarna ropa. Med andra ord vill Jesus att vi ska lovprisa honom. Det är alltså fel att inte göra det och det är allvarligt att hindra någon från att lovprisa Jesus.

Matt 21:15 När översteprästerna och de skriftlärda såg de under som han gjorde, och barnen som ropade i templet och sa: Hosianna, Davids Son, blev de mycket upprörda 16 och sa till honom: Hör du vad dessa säger? Då sa Jesus till dem: Ja. Har ni aldrig läst: Av barns och spädbarns mun har du berett dig lovprisning?

När barnen lovprisade Jesus så gick han emot fariséerna som försökte stoppa deras lovprisande. Med andra ord vill Jesus att man ska tillbe, lovprisa och ära honom!

Fariséerna blev arga och frågade Jesus: Hör du vad dessa säger? Varav Jesus svarade ja. Han missförstod inte att de lovprisade honom.

För att förklara att det var helt rätt och riktigt att lovprisa honom citerade Jesus skriften — Psaltaren i Gamla testamentet.

Ps 8:3 Av barns och spädbarns mun har du berett en lovprisning för dina fienders skull, för att förgöra fienden och den hämndgirige.

Det står alltså skrivet i Gamla testamentet att man ska tillbe Jesus.

Så lovprisningen var inget som Jesus hittade på i stundens ingivelse utan det stod redan i gamla testamentets skrift.

Ge Sonen hyllningskyss 

Måste också säga att i gamla testamentet uppmanas det att ge sonen en hyllningskyss.

Ps 2:12 Ge Sonen hyllningskyss, så att han inte blir vred och ni förgås på vägen, även om hans vrede bara blossar upp lite. Välsignade är alla de som förtröstar på honom.

Med andra ord är det en stor lögn att Jesus aldrig säger någonstans i Bibeln att han är Gud och att man ska tillbe honom.

Varför ska man ge Sonen hyllningskyss? För att vi inte ska förgås. Jesus är den ende som kan frälsa och rädda oss. Förnekar man Sonen kan man inte bli frälst.

Men "välsignade är alla de som förtröstar på honom".

Christer Åberg

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Jesus: Jag och Fadern är ett

→ Nästa
Krigslarm och rykten om krig - anfaller Ryssland Ukraina och Sverige?


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Tredje världskriget? - Ukraina och bibliska profetiorna

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Andy 16/5-22 14:12
Fariséen såg ner på alla andra, han värderade människor. När vi börjar värdera varandra är det fara å färde. När vi delar in människorna i värdefulla och värdelösa är detta ett uttryck för synden i våra liv. Rom. 2:11 ” Ty hos Gud finnes intet anseende till personen.” Gud gör inte skillnad på människor ( =har inte anseende till pe
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra

Tommy. 16/5-22 12:58
Det var fint, Andy. Själv bjöd jag hem en muslim en påsk, och vi talade om Gud. Han var en fin vän. Vi talade om änglar allt, men han fundera varför jag hade Jesus så starkt, då berättade jag om de möten jag haft med Jesus, han mötte allt med stor respekt.Han blev nog inte omvänd, men vi talade öppet, om det Stora med vänskap och vördnad.
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra

Tommy. 16/5-22 12:28
ja, vet inte pressen av beslut, när alla Politiskt vill ju alla hoppa på Nato i Riksdagen,Vilket kanske kändes som press utom V som ville ha folk omröstning, samt alla fasanfulla bilder av kriget. men precis kan det vara så att vi kom med ett Maktblock, och Maktblock mot maktblock. "Vaka och Be." ännu en
Skrevs i Varför säger Socialdemokraterna ja till Nato?


Senaste bönämnet

måndag 16 maj 2022 21:51
Bed för att en man blir frälst. Att de djupa såren i hans inre ska läkas. Att hans känsloliv ska bli totalt helat. Att de tunga kedjor och bojor som ligger över honom ska brytas.
måndag 16 maj 2022 21:43
Be för en man som just nu dricker mkt o behöver befrielse! Tack!
måndag 16 maj 2022 18:29
Jag vill åter igen lägga fram mitt rökbegär har haft djupa depressioner igenom åren och mått bra en längre tid nu och så fort jag ska försöka sluta röka så får jag ångest JESUS HJÄLP MIG

DAGENS

Vecka 20, tisdag 17 maj 2022 kl. 02:07

Online: 87

2308 sidvisningar hittills i dag
(34019 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Rebecka och Ruben

“HERREN din Gud bor i dig, en hjälte som frälser. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.”” (Zephaniah 3:17)

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp