DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Gästblogg

Мыңжылдық Патшалық - Жердегі Құдайдың Мес

Мыңжылдық патшалығы дегеніміз не және онm

Мыңжылдық Патшалық - Жердегі Құдайдың Мес

Мыңжылдық патшалық басталғанда, әрбір еврей өзінің шынайы Отанына оралады. Лорд Иерусалимде тағына отырады. Бірақ Иеміздің шіркеуі де осы уақыттың бір бөлігі. Жаратқан Иеге қызмет ету және билік ету үшін таңдады.

Av: Mikael Walfridsson
torsdag 04 februari 2021 18:58 📧

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Jag har länge haft en önska om att skriva ett längre inlägg gentemot tusenårsriket, eller det messianska riket som det också kallas. Det är många frågor som reser sig om denna särskilda tidsperiod här på jorden. Vad är egentligen tusenårsriket, och vad är syftet med det? På vilket sätt är denna tidsålder knutet till församlingen, och har vi en uppgift där? Vilka frälsningsgrupper kommer att vara representerade och på vilket sätt kommer människan på nytt uppfylla jorden?

Israel är hjärtat i det profetiska ordet

Hos 5:15 – Jag (Jesus) vill gå min väg, jag vill vända tillbaka till min boning (himlen), till dess de (judarna) erkänner sin skuld och söker mitt ansikte. I nöden (vedermödan) skall de vända sig till mig.

Stora delar av de bibliska profetiorna har sitt ursprung i huvudfåran av den judiska historien, och en stor del av det profetiska ordet har med Israel och det judiska folket att göra, som både innebär deras kallelse, deras tillfälliga förstockelse, och deras kommande upprättelse. De första elva kapitlen i bibeln handlar om de första två tusen åren av människans historia, som sträcker sig fram till Abraham. Allt därefter i GT handlar om de löften som Gud har gett till Abraham och hans säd. Israel är med andra ord hjärtat i det profetiska ordet.

Evangeliet om riket

Matt 10:7 – Där ska ni predika himmelriket är nu här.

Hela GT handlar om Israel och deras förhållande till Gud. När Jesus kom till jorden, vände han sig till det judiska folket, predikade evangeliet om Riket och framställde sig själv som deras utlovade messias. Jesu uppgift var först och främst att vända sig till judarna som deras Messias, och förkunna att himmelriket (tusenårsriket) nu hade kommit. Samma uppgift blev given till lärjungarna, som inte skulle gå till hedningarnas område, men i stället till de förlorade fåren av Israels hus. Där skulle lärjungarna predika att ”Himmelriket är nu här”. Det evangelium som Jesu och lärjungarna predikade, kallas ”evangeliet om riket” (Matt 4:23). Det är samma evangelium som kommer att predikas efter uppryckandet och församlingens borttagande.

Иса өзіне келді, бірақ яһуди халқы оны қабылдамады. Мәсіхтерін алудың орнына олар «Оны айқышқа шегелеңдер» деп айқайлады. Осылайша, Израиль Құдай Патшалығының өзін құру туралы ұсыныстан айырылды, ал біз оның орнына шіркеу жасында тарихта жақшаны алдық. Бұл Жаратқан Ие өз халқынан бас тартты дегенді білдірмейді, бірақ мыңжылдық патшалық жылдың соңғы аптасынан кейін, яғни Жаратқан Ие Израиль жері, Иерусалим үшін барлық келісімдері мен уәделерін орындайтын және орындайтыннан кейін құрылады дегенді білдірмейді. және еврей халқының қалдығы.

Елшілердің істері 3: 19-21 - Сондықтан күнәларың жойылып, жаңа өмірдің (мыңжылдық патшалықтың) 20 уақыты жойылып, тәубеге кел, сондықтан Тәубеге кел, ол тағдырға жазылған Мәсіхті жібереді. сен үшін, дәлірек айтқанда, Иса. 21 Аспандар оны қабылдайтын уақыт келгенше, Құдай жасаған қасиетті пайғамбарларының аузынан уағыздағанның бәрі қалпына келтіріледі.

Петір Сүлейменнің тіреу залында Иеміз туралы куәлік еткенде, еврейлерге Құдайдың еврей халқына берген уәделерін еске салады. Петір Мәсіх келіп, Иеміздің пайғамбарлары арқылы Израильге уәде еткен мыңжылдық патшалығын орната алуы үшін, адамдарды өкінуге шақырады.

Құдайдың Израильге берген мәңгілік уәделері

Det finns många löften i både GT och NT som visar oss att Guds löften för Israel är eviga, och att de fortfarande är hans utvalda folk. Guds förbund med Abraham, Isak och Jakob (Israel) är eviga förbund som aldrig kommer upphöra:

1 Mos 17:7-8 - Och jag skall upprätta mitt förbund mellan mig och dig och dina efterkommande från släkte till släkte, ett evigt förbund. Jag skall vara din Gud och dina efterkommandes Gud. Det land där du bor som främling, hela Kanaans land, skall jag ge dig och dina efterkommande till egendom för evigt. Och jag skall vara deras Gud."

Gud har inte förkastat Israel. Hon är bara tillfälligt blind, och Herren kommer inte att ändra:

Rom 11:1-2 - Jag frågar nu: Har då Gud förskjutit sitt folk? Visst inte. Jag är själv israelit, av Abrahams ätt och av Benjamins stam. Gud har inte förskjutit sitt folk, som han tidigare har känt som sitt.

Paulus visar att denna blindhet kommer att fortsätta till dess att hedningarnas i fullt antal har kommit in:

Rom 11:25 - Bröder, jag vill att ni skall känna till denna hemlighet, för att ni inte skall ha för höga tankar om er själva: förstockelse har kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in.

Israels kommande förlossning

I dag är allt klart för Israels frälsning och kommande förlösning. Israel är Guds frånskilda hustru som han åter igen vill äkta. Israel gick bort från Gud och fick skilsmässa på grund av otukt. Men hon kommer tillbaka, och Herren gifter sig med Israel, sin frånskilda hustru från gamla testamentet. Där tusenårsriket bland annat är en bild på en bröllopsfest.

När hedningarna i fullt antal har kommit in, så kommer den tredje inbjudan till judarna till detta bröllop, för att få del i riket för Israel. Den här gången kommer Israel att ta emot denna inbjudan, genom en kvarleva och en rest för Israel. Till skillnad från den första inbjudan, så var allt redan klart till att bröllopet kunde hållas vid den andra inbjudan. Efter Jesu försoning på korset så är allt klart så att detta kan ske, och vi kan invänta Jesu återkomst och upprättelsen av det messianska riket. Herren är klar med ett nytt förbund med Israel, där han vill ge dem ett nytt hjärta och en ny ande i deras bröst.

Alla kvarlevande samlas

Det första som kommer att ske efter Jesu synliga återkomst är samlandet av alla jordens människor, både judar som hedningar, som döms framför Jesu härlighetstron. Det är den dom som är omtalad i Matt kap 25.

Jes 11:12 – Han (Messias) skall resa ett baner för hednafolken och samla de fördrivna av Israel och de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn.

Jes 27:12-13 – och ni skall samlas in en och en, ni Israels barn. Och det skall ske på den dagen att man ska blåsa i ett stort horn, och de som har varit försvunna i Assyriens land och fördrivna till Egyptens land ska då komma tillbaka.

Matt 24: 31 – Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda (messianska judar) från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra.

Баннер мен керней халықтың шақырылуын білдіреді. Бұл аяттарда айтылған дәл осы оқиға, және Құдай Ишая арқылы Израильдің ерлері мен әйелдері жиналатынын түсіндіреді. Таңдалғандар - қиындықтан аман өтіп, сол кезде жер бетіне шашырап кеткен сенуші еврейлер. Әрбір еврей үйіне қайтады, бұл да Ескі өсиеттің пайғамбарлық сөздерімен үйлеседі. Басқаша айтқанда, бұл Матайдың 24-тарауындағы шіркеу туралы емес, ақыр замандағы сенетін еврейлер туралы.

Арамшөптер туралы астарлы әңгіме

Матай 13: 36-52 - арамшөптер туралы астарлы әңгіме

Иса қайғы-қасіреттен кейін адамдардың жиналуын бейнелегенде, Адам Улы орақшы болып табылатын періштелерді жіберетін соңғы уақытты егін жинау уақыты деп сипаттайды.

På samma sätt som när man tar bort ogräs från en mark, ska änglarna samla ihop och föra bort ogräset ur hans rike (tusenårsriket) och sedan kasta det i den brinnande ugnen. Det är änglarna som skiljer de onda från de rättfärdiga människorna, för att de rättfärdiga ska lysa som solen, i sin Faders rike (tusenårsriket). Den ene ska tas med (till dom) och den andra blir kvar (till att gå in i Faderns rike). När änglarna samlar ihop och dömer människan till evig förtappelse från Gud, så är det på grund av domen vid Jesu härlighets tron i Jerusalem, som är den andra domstolen utav tre.

De tre olika domstolarna

Bibeln talar om tre olika domstolar innan vi går in i evigheten. Dessa är

Framför Kristi domstol står bara frälsta människor som har levt från korset och fram till uppryckandet av församlingen. Det är den domstolen du och jag kommer att uppleva snart en dag, för att få belöning från vår vandring här på jorden.

Domen framför den vita tronen är omtalet i slutet av Uppenbarelseboken. Det är den sista domstolen som världen kommer att uppleva innan vi går in i själva evigheten. Framför den står bara döda människor som har levt genom alla tidsåldrar men som alla är alla dömda till evig förtappelse.

De rättfärdigas uppståndelse, som är de heliga från gamla testamentet, uppstår precis i början av tusenårsriket och ska vara med att tjäna tillsammans med oss och Herren.

Domen framför Jesu härlighets tron

Joel 3: 1-3 - För se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, ska jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Joshafats dal. Där ska jag hålla dom över dem för mitt folks skull, min arvedel Israel som de har skingrat bland hednafolken. De har delat mitt land och kastat lott om mitt folk.

Matt 25: 31-46 – Människosonens dom

Människosonens dom som både är beskriven i Joels bok och i Matteus-evangeliet sker precis efter vedermödans slut och är den andra domstolen. Den omfattar bara levande människor som har överlevt vedermödans tid. Efter vedermödan är det få människor kvar på jorden, och människan är lika sällsynt som guld i Ofir (Jes 13:12). Vi vet, att om inte denna tid blev förkortad, skulle ingen människa helt enkelt överleva denna vredes tid.

Där är här att Jesus kommer att döma och gå till rätta med hednanationerna, och avgör vem som får del av hans kommande rike på jorden. När Jesus dömer människorna, blir ”fåren” placerade på Herrens högra sida. Det är dessa som ska få del av detta rike, som har stått färdigt ”sedan” världens begynnelse (Matt 25:34). Till skillnad från församlingen, vars utlovade rike har varit förberett ”före” världens begynnelse (Ef 1:4). Två olika riken, till två olika frälsningsgrupper, ett himmelskt och ett jordiskt folk. Men som efter tusenårsriket, i evigheten, kommer att bli en hjord och ett folk.

Det ni har gjort mot dessa minsta bröder

Matt 25: 35-36 - Ty jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig.

När Jesus skiljer fåren och getterna från varandra, så talar Herren om ”dessa minsta bröder” som människorna har gjort en skillnad mot. Dessa minsta bröder är de förföljda judarna i vedermödan.

Så det ser ut som att det på ett särskilt är avgörande på vilket sätt människan har förhållit sig mot det judiska folket under vredens och förföljelsens tid, som härefter blir dömd efter sina gärningar. Den som har hjälpt judarna kommer att få del av rikets välsignelser. För det som man har gjort mot dessa, har man gjort mot Herren själv. Getterna på den vänstra sidan är dom som inte har hjälpt judarna och har tagit vilddjurets märke. Dom blir borttagna till evigt straff i den brinnande eldsjön tillsammans med Antikrist.

Tusenårsriket är en bröllopsfest för Israel

Upp 19: 7-8 - Låt oss glädjas och jubla och ge honom äran, för Lammets bröllop har kommit och hans brud har gjort sig redo. Skinande rent linne har hon fått att klä sig i." Linnet är de heligas rättfärdighet

Joh 2:1-11 – På tredje dagen var det bröllop i Kana i Galileen

Johannes ger ett påbud om det kommande bröllopet som ska ske i tusenårsriket. Här är det Israel texten syftar på, där Israel kommer att bli återförenad med Herren igen.

Den tredje dagen står omtalat på flera ställen Bibeln och är en bild på tusenårsriket. Jesus var på resa till bröllopet, som är en förebild på det messianska riket eller 1000 års riket, som Jesus kommer till på den tredje dagen. Dom två första dagarna är inte nämnda, och är en bild på de två tusen år som judarna har levt i förnedring, och ute i diasporan bland hedningarna.

6-да: 1-2 - Келіңіздер, Иемізге жүгінейік. Ол бізді жыртты, және ол бізді сауықтырады. Ол бізді ұрды, ол бізді де байлайды. 2 Екі күнде (2000 жыл) ол бізді қайта тірілтеді, иә, үшінші күні (1000 жылдық патшалықта) бізді тірілтеді, сонда біз оның алдында өмір сүре аламыз.

Исраил халқына берген уәдесі - Иеміз еврейлерді жойып жібергеннен кейін 2000 жылдан кейін құтқарады (Иерусалимнің қирауы және бүкіл әлемге еврейлер қуылып кетеді). Үшінші күні, Мыңжылдықта, Иеміз еврей халқымен Өзінің уәделері мен келісімдерін орнатады және орындайды.

Патша баласының үйлену тойы туралы астарлы әңгіме

Matt 22:1-14 – ”Himmelriket (tusenårsriket) är likt en kung som höll bröllop för sin son. Han sände ut sina tjänare för att kalla de inbjudna till bröllopet, men de ville inte komma. Då sände han ut andra tjänare och befallde dem att säga till de inbjudna: Min måltid är redo, mina oxar och gödkalvar är slaktade och allt är färdigt. Kom till bröllopet! 5 Men de brydde sig inte om det utan gick sin väg, en till sin åker, en annan till sina affärer.

Det här är en liknelse som kallas kungasonens bröllop. Kungen är Gud, och sonen är Jesus. Tjänarna i texten är profeterna och apostlarna, och bröllopet är en bild på himlens rike (tusenårsriket), där bruden i detta bröllop är de messianska judarna.

Бірінші шақыру Иерусалимде Исаның Өтелуіне дейін болды. Яһудилер бұл тойға шақыруды ертерек алған. Бұл еврей халқына келуге байланысты Мәсіхтің үйлену тойы болды. Иудейлер Исаның бірінші келуімен алғашқы шақыруды алғысы келмегенде, патша басқа қызметшілерін жіберді, ал олар өз кезегінде яһудилерді үйлену тойына шақырды. Қызметкерлер бұқалар мен сиырлар сойылғанын, тойдың өтуіне бәрі дайын екенін айтты. Бірақ бұл жолы да шақырылғандар келгісі келмеді, шақырылғандардың кейбіреуі патшаның қызметшілерін де өлтірді. (v 4-6) Содан кейін патша (Құдай) ашуланып, сарбаздарын жіберіп, олардың қалаларын өлтіріп, өртеп жіберді (70 жылы Иерусалимнің қирауы).

Жаратылыс

Rom 8: 19–22 – Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn ska uppenbaras. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängligheten, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet. Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas.

När Riket för Israel eller tusenårsriket kommer betyder det en fullständig återupprättelse och frälsning för hela den här jorden. Det är Herren själv och himmelriket som kommer ner, som inte bara betyder att Herren kommer att regera och att hans ord kommer att gå ut från Jerusalem, men också att själva jorden, djuren och naturen upplever en fullständig förvandling.

Herrens härlighet och det nya tillståndet kommer att påverka både typografin, djurlivet, luften och hela jordens skapelse. Man kan säga att tusenårsriket är en försmak av himlen, som är den nya och fullkomliga kommande jorden.

Öken blomstrar

Jes 51:3 – Han gör dess öken lik Eden, dess ödemark lik HERRENS lustgård.

Allt ska läggas under Kristi fötter, och allt ska sammanfattas i honom (Ef 1:10). Under den här tiden kommer hela världen att vara underlagd Kristus och vi kommer se en återställelse av syndafallets konsekvens.

Klimatet och naturen kommer att totalt förändras. Öknarna kommer att blomstra och bli bördig mark, och jorden kommer att återställas så den kommer att bli lik Edens lustgård och på det sätt som Herren hade tänkt från början. Edens förbannelse om att marken ska vara förbannad, där människan skulle livnära sig av den med möda och marken skulle bära törne och tistel, kommer äntligen att bli bruten. Jorden kommer att grönska igen på ett sätt den inte gjort sedan lustgården på Adam och Evas tid. Hela jordens djurliv kommer också att påverkas och vi kommer att se vargen bo tillsammans med lammen, och lejon och gödboskap sida om sida. (Jes 11:6-8)

Tusenårsrikets jord

Jes 65: 17 – Se, jag skapar nya himlar och en ny jord, och man skall inte mer komma ihåg det förgångna eller tänka på det.

Den här nya jorden som Jesaja beskriver här, är inte evigheten som man först kunde tro. När Jesaja i kap 65 beskriver det nya Jerusalem, så är det en beskrivning av tiden i tusenårsriket. Här gör Herren allting nytt, och man kommer inte längre ihåg tiden före eller den turbulenta tid som förde upp till den. Det blir en helt ny jord på många sätt, och det kommer återigen att födas många människor som uppfyller jorden. Herren kommer att skapa en ny himmel och en ny jord, där rättfärdighet, helighet och Gud själv kommer att bo tillsammans med sitt folk. Även om det är samma jord, kan man faktiskt säga att den har genomlevt olika förvandlingar som för fram till den jord vi har i dag, och den som Herren skapar i det kommande riket på jorden.

Den första, andra och tredje jorden

Den ”första jorden” var i begynnelsen när Herren skapade himmel och jord. Allt skapades perfekt, och i fullständig harmoni i alla aspekter. Men på grund av människans synd och uppror kom skapelsen under förbannelse. Den ”andra jorden” är från Adam till Noa. Även om synden förde med sig radikala ändringar så var det ändå stor skillnad på den jord vi känner i dag. Människan levde betydlig längre, och innan syndafloden var jorden beskyddad på ett helt annat sätt än det var efter. Hela jorden var som ett stort växthus, där det var stor vegetation överallt, även vid polerna. Det var troligtvis bara en enda stor landplatta också. Den ”tredje jorden” var en produkt av syndafloden. Precis som synden så orsakade syndafloden radikala förändringar på jorden. Luften förändrades, och kontinenterna som vi känner det i dag formades. Det beskyddande himlen av damp var så förstörd att de ultravioletta strålar började nå jorden med hög nivå. Människans genomsnittsålder började drastiskt falla. Först till 120 år, och sedan till cirka 70 år.

Den fjärde jorden

Nästa gång vi kommer att uppleva en radikal förändring av denna jord, och vi får en ”fjärde jord” är vid Jesu synliga återkomst och vi går in i 1000 års riket. Vid Jesu återkomst kommer vi också se massiva jordbävningar och övernaturliga fenomen på himlen. Skapelsen kommer återigen att bli upprättad, och leva i harmoni. Dalarna kommer att höjas, och bergen kommer att försvinna. Atmosfären runt jorden kommer att bli upprättad så levnadsåldern igen kommer att ändras. Den som dör ung dör först vid 100 års ålder. Döda havet kommer återigen att få liv (Hes 47:1-9).

I Jesaja 11 får vi en bra bild på skapelsen under tusenårsriket, där vi ser både djur och skapelsen är förändrad. Skapelsens frälsning är bland annat beskriven i Jes 65:17, där Jesaja ser en ”ny himmel och en ny jord”.

Templet i tusenårsriket

Hes 40-44 – Tusenårsrikets tempel
Зәкәрия 6:13 Сен оған былай деп айт: Әлемнің Иесі мынаны айтады: Міне, Нум есімді адам. Ол оның астында өсіп, Жаратқан Иенің ғибадатханасын салады. Ол Жаратқан Иенің ғибадатханасын салады.

Herrens tempel har och kommer fortsatt att ha en central roll för Israel och det judiska folket i ändetidens slutskeende. Vi kan förvänta ytterligare två byggda tempel i Jerusalem. Det ena är det tempel som kommer att stå under vedermödan som kommer att förstöras vid Jesu återkomst, och det andra tusenårsrikets tempel. När Jesus kommer tillbaka till Israel, så kommer Herren själv att bygga det tempel som kommer att finnas i tusenårsriket, och han kommer att bygga det efter de föreskrifter som är beskrivet i Hes kap 40–44. Även hedningar från hela världen kommer att resa till Jerusalem för att delta i byggandet av detta tempel (Sak 6:15). Från det templet kommer Herren att sitta och regera under denna tid. Ett teokratiskt styre, där ett prästerskap styr, och dom insatta ledarna har ansvar att förvalta, vårda, leda och undervisa. Det är bland annat församlingens uppgift i denna tid.

Församlingens uppgift i 1000 års riket

Upp 2:26 - Den som segrar och håller fast vid mina gärningar ända till slutet, honom skall jag ge makt över folken, och han skall styra dem med järnspira, liksom man krossar lerkärl, såsom jag har fått den makten av min Fader.
1 Kor 6: 2-3 – Vet ni inte att de heliga skall döma världen? Om nu världen skall dömas av er, duger ni då inte till att döma i de minsta mål? Vet ni inte att vi skall döma änglar? Skall ni då inte kunna döma i vardagliga ting

Біз осы жер бетінде Иемізбен бірге өмір сүреміз және өмір сүреміз, және біздің көпшілігіміз бұл жер мен мәңгіліктің арасында мессиандық патшалық немесе мыңжылдық патшалық деп аталатын кезең бар екендігі туралы көп ойланбауы мүмкін. Бұл шын мәнінде, бұл Иеміздің уәделерін орындау туралы маңызды кезең және уақыт, және Иеміздің өзі Иерусалимде отырып, әділдікпен билік ететін кез.

Men även vi, Guds församling, är inte utelämnade denna tidsålder. Även här har Herren en helt särskild uppgift för oss. Men det kommer att vara med en annan utgångspunkt än det vi upplever i dag. När vi går in i 1000 års riket, har vi redan uppstått eller blivit uppryckta vid den sista basunens ljud, och vi har redan upplevt vår kropps förvandling. Vi har varit inför Kristi domstol, och vi har fått våra himmelska evighetskroppar. Så vad är egentligen församlingens uppgift i denna tidsperiod?

Domare och medregenter

Upp 5: 9-10 – Och de sjöng en ny sång: Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. Du har gjort dem (oss) till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de (vi) skall regera på jorden

Аян кітабында бөліскен бұл әнді 24 ақсақал айтады. Мен бұл таңдалған көпшіліктің Құдай тағының алдындағы қауымды бейнелейтінінен басқа жол таба алмаймын. Құдай бізді барлық тайпалар мен тілдерді, халықтар мен ұлыстарды сатып алды. Ол бізді өзі үшін патшалық етіп, жер бетінде онымен бірге билік жүргізуге уәде беріп, діни қызметкерлер жасады.

Мыңжылдық патшалық кезіндегі шіркеудің алдағы міндеттері, басқалармен қатар, жердегі Құдай Патшалығында Мәсіхпен бірге соттар және тең билеушілер болу. Біз діни қызметкерлер патшалығымыз және Құдай мен жердегі халықтар арасындағы делдал боламыз. Мыңжылдық патшалықтың көктегі де, жердегі де бөлігі бар, ал шіркеу - жерде билік ететін көктен келген патшалық. Онда біз Мәсіхпен бірге билік құрып, халықтарды Иеміздің шындықтарына үйретеміз, көмектесеміз және басқарамыз. Басқаша айтқанда, шіркеу Мәсіхпен бірге басқаратыны көкте емес, Иеміздің қайтып келуімен орнайтын жердегі патшалықта болады.

Аспанда және жерде Иеміздің тағына

Ишая 33: 5 - Иеміз асқақ, өйткені ол биікте (аспанда) тұрады. Ол Сионды (Иерусалимді) әділеттілікпен орындайды.

Det finns otaliga löften som handlar om Messias, riket för Israel och denna tid på jorden. Det är i den här tiden att Herren kommer att fullborda alla sina löften med Israel och det judiska folket. Under tusenårsriket kommer Guds tempel och tron att finnas både i himlen, och i det jordiska Jerusalem där Kristi tron och det uppbyggda templet kommer att stå. Herrens tron kommer att stå i Jerusalem, och Jesus kommer att styra folken med rättfärdighetens spira. Herrens lag och hans ord kommer att gå ut från Jerusalem, och folkslagen kommer att strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning kommer att råda på den här jorden.

Den som är trogen i det lilla

Matt 25:23 - Hans herre sade till honom: Bra, du gode och trogne tjänare. Du har varit trogen i det lilla. Jag skall sätta dig över mycket. Gå in i din herres glädje!
Лұқа 19: 17 - Патша: - Жарайсыңдар, жақсы қызметшілер! Сіз кем дегенде он қалада адал болғандықтан, сіз он қалаға билік етуіңіз керек

Біздің болашақ Мәсіхтің сот төріндегі сыйлығы мыңжылдық патшалықта Иемізден алатын міндеттердің негізі және бастауы болады. Алғашқылардың көпшілігі соңғы, ал соңғылары бірінші болады. Кішкентай нәрселерге адал болған адам үлкен міндеттермен марапатталады және мыңжылдық патшалықтағы жердегі 10 қаланы басқарады. Осылайша, бұл біздің адалдығымыз бен біздің өмірлік өміріміздегі істеріміз бен Иеміз алдындағы болашақ міндеттеріміздің арасындағы байланыс болады.

Басқаша айтқанда, Мәсіхтің сотында қайта басымдылық болады. Жасырын нәрсені көрген Құдай соған сәйкес сауап береді. Жер бетінде өз күштерімен позициялар құрған және адамдар жоғары көтергендердің көпшілігі оны жоғалтады. Сонымен қатар, мен жердегі ең кіші болып саналатындардың көпшілігі өз мүмкіндіктерін басқарғаны және Құдайдың берген сыйларына адал болғаны үшін марапатталады деп сенемін.

Гүл шоқтары, тәждер және әділдік костюмдері

2 Тим 4: 7-8 - Енді мен үшін әділдік тәжі күтіп тұр

Мәсіхтің Сотында әртүрлі гүл шоқтары, тәждер мен әділдік киімдері сыйақы ретінде таратылады. Шоқ деп аударылған грек сөзі «стефанос» тәжді де білдіруі мүмкін.

Жақсы жекпе-жекке шығып, жарыстарын аяқтаған адамдарға арнайы гүл шоқтары мен тәждер беріледі. Тағы бір гүл шоқтары Құдай қауымын күзеткен қауым шопандарына, үшіншісі өмірдегі ерекше сынақтарға байланысты төзімділік танытқандарға беріледі.

Жаратқан Ие адамға жер бетінде жүргені үшін сыйлап, сый беретіні сияқты, кез-келген сенушіге жалпы уәделер мен рақым сыйы да бар. Бұл біздің денеміздің дүниеге келуіне, Иеміздегі рухани баталарымызға және Мыңжылдықта Иемізбен бірге болуымызға қатысты уәделер.

Тоқтату

Құдай Патшалығы бірінші кезекте Израильге, оларды шақыру және қалпына келтіруге қатысты. Мыңжылдық патшалық басталғанда, әрбір еврей өзінің шынайы Отанына оралады. Лорд Иерусалимде тағына отырады және жаратылыс бұрыннан күткен қайта туылуды бастан кешіреді. Бірақ Иеміздің шіркеуі де осы уақыттың бір бөлігі. Жаратқан Иеге қызмет ету және билік ету үшін таңдады. Бізге әр түрлі тапсырмалар беріледі, ал біз Мәсіхтің сот алдында шомылдыру рәсімінен кейін алған рақым сыйының бөлігі боламыз. Біз шайтан ақыры Иерусалимге қарай тартатын күшті жұмылдыратын соңғы шайқасқа дейін қатысамыз. Біз сондай-ақ от пен жанып жатқан көлге лақтырылған өлім мен Шайтанды және ұлы ақ тақта сотталатын адамдар мен зұлым рухтарды көреміз.

Құдайдың мол батасы

Mikael Walfridsson


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


0 kommentarer

»0

»0

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:
Himlen TV7

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 15, onsdag 14 april 2021 kl. 10:58

Dagens bibelord

“[Kristi uppståndelse] Bröder, jag vill påminna er om evangeliet som jag predikade för er, som ni tog emot och som ni står fasta i.” (1 Corinthians 15:1, 3-4)

Dagens namn

Tiburtius

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Tiburtius. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 14 april 2021 08:30
Gode Gud gör så att jag har resurser till livets nödtorft. Käre Jesus förbarma dig över mig. Förlåt att jag är en syndare. Gode Gud hjälp mig.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp