DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Relationer och traditioner

Av: Mr Svensson
fredag 8 april 2022 07:53

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

/bild/uppochner-snogubbe-1649396945.jpg

Relationer talar bibeln väldigt mycket om och kärleken till våra bröder samt även systrar så vi inte utesluter dem. Paulus är ett gott föredöme när det gäller kärlek till församlingen. Han bad ivrigt och med inlevelse för församlingarna. Han bad i ande och sanning. 

Varför skriver jag till dig? Ja för att jag tycker om att dela mina tankar och känslor. Säkert har du reagerat på saker jag skrivit med olika känslor. Ibland med upprördhet och ibland med upprymdhet. 

Det händer att man blir upprörd över vad man läser. Men få är de som granskar sig själva i sanningens ljus och frågar sig ”Herre är det något här som jag behöver förändras och dö bort i från?”.

Relationer talar bibeln väldigt mycket om och kärleken till våra bröder samt även systrar så vi inte utesluter dem. Paulus är ett gott föredöme när det gäller kärlek till församlingen. Han bad ivrigt och med inlevelse för församlingarna. Han bad i ande och sanning. 

Hur ber vi för varandra? Ber vi enligt Guds vilja för varandra? Tackar vi Gud för varandra? Är vi givmilda mot varandra? Om bröder och systrar tar avstånd ifrån mig då bör jag kanske rannsaka mitt hjärta, fråga vad behövs förändras i mitt liv? Det är så lätt att se flisan i den andres öga men själv ha en religiös bjälke i sitt eget öga. 

Så hur har jag det i mitt liv då? Finns det givmildhet mot mina bröder? Ber jag och tackar för mina bröder? Bryr jag mig verkligen om dem med Kristi kärlek? Så frågan är vilken broder och syster är vi i Kristus? 

Glöm bort hur jag är 😀, se dig själv i spegeln är det Kristus som jag speglar där jag går fram eller är det ”Jag ska synas och höras ”. Guds församling är ingen teater utan en plats där vi formas och slipas tillsammans. 

Jag kommer citera några böner Paulus bad för församlingarna och be dig rannsaka dina böner om de är andliga eller själsliga. Varje gång Paulus bad för församlingarna så tackade han Gud och bad med glädje. Så hur ser våra böner ut då? Klagan, förändra min broder och så vidare. Kanske vi behöver förändra vårt sinne och böneliv? 

Idag kan det bli en ny dag i ditt sätt att bedja för dina älskade bröder och systrar. Kanske ditt sätt att förnyas i bönelivet kommer sätta fångar fria! Må Herrens Ande nu beröra dig djupt i själen. 

Läs Paulus böner och be gärna utifrån dem eftersom de är inspirerande av Guds Ande 😊❤️. Kram på dig och Guds Välsignelse vi höres eller synes snart ovan där med harpa och sång till Lammet som renat oss i sitt blod.

”Sedan jag hört om er tro i Herren Jesus och er kärlek till alla de heliga, upphör jag inte att tacka Gud för er när jag nämner er i mina böner. Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Fader, skall ge er vishetens och uppenbarelsens Ande, så att ni får en rätt kunskap om honom. Jag ber att era hjärtan skall upplysas, så att ni förstår vilket hopp han har kallat er till och hur rikt på härlighet hans arv är bland de heliga, och hur oerhört stor hans makt är i oss som tror, därför att hans väldiga kraft är verksam. Med denna kraft verkade han i Kristus, när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, över alla furstar och väldigheter, makter och herradömen, ja, över alla namn som kan nämnas inte bara i denna tidsålder utan också i den kommande. "Allt lade han under hans fötter," och honom som är huvud över allting gav han åt församlingen, som är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i alla.”  - ‭‭Efesierbrevet‬ ‭1:15-23‬ ‭SFB98‬‬
”Därför böjer jag mina knän för Fadern, han från vilken allt vad Fader heter i himlen och på jorden har sitt namn. Jag ber att han i sin härlighets rikedom skall ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin Ande, och att Kristus genom tron skall bo i era hjärtan och ni skall bli rotade och grundade i kärleken. Ni skall då tillsammans med alla de heliga kunna förstå bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek, som går långt utöver vad någon kan förstå. Så skall ni bli helt uppfyllda av all Guds fullhet. Han som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss, honom tillhör äran i församlingen och i Kristus Jesus, genom alla släktled i evigheternas evighet, amen.” ‭‭Efesierbrevet‬ ‭3:14-21‬ ‭
”Jag tackar min Gud var gång jag tänker på er. Så ofta jag ber för er alla gör jag det alltid med glädje, Och min bön är att er kärlek mer och mer skall överflöda och leda er fram till insikt och klart omdöme, så att ni kan avgöra vad som är rätt och vara rena och fläckfria på Kristi dag, rika på rättfärdighetens frukt som Jesus Kristus ger, Gud till ära och pris.”  ‭‭Filipperbrevet‬ ‭1:3-4, 9-11‬ ‭
”Från den dag vi hörde om det, har vi därför inte upphört att be för er. Vår bön är att ni skall uppfyllas av kunskap om hans vilja, med all andlig vishet och insikt, så att ni kan leva värdigt Herren och i allt behaga honom, när ni bär frukt i alla slags goda gärningar och växer till i kunskapen om Gud. Hans härlighets makt skall då styrka er och ge er all kraft till att vara uthålliga och tåliga i allt. Med glädje skall ni då tacka Fadern, som har gjort er värda att få del i det arv som de heliga har i ljuset.”

Mr Svensson
Läsarmejl

#Relationer #Traditioner #Mr Svensson

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Varning för konspirationsteorier

→ Nästa
Min berättelse om min lillasyster Jenny


1 kommentarer


Andy Svensson 08/4-22 09:22
Nu har jag varit aktiv ett tag att skriva och dela med mig mina tankar och känslor. Snögubben var rolig må jag säga 😀. Har själv läst mitt inlägg flera gånger och varit aktiv i bönen. Önskar att det faller i god jord och att vårt böneliv blir förnyat så vi ber med glädje och tacksamhet för våra kristna syskon istället för klagan.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 08:19

Online: 110

18331 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.38 sekunder

↑ Upp