DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Talar Jesus om världskrig i Matteus evangelium kapitel 24?

Av: Christer Åberg
fredag 18 mars 2022 13:33

/bild/varldskrig-1647557178.jpg

Enligt Bibeln kommer världen drabbas av ohyggliga krig, till exempel Gog och Magogkriget och Harmangedonkriget, så det är inte frågan om det blir fler världskrig utan när.

Krig och rykten om krig

Matt 24:6 Och ni ska få höra om krig och rykten om krig. Se till, att ni inte blir skrämda, för allt detta måste hända, men det är ännu inte slutet.

Här talar Jesus om att vi ska höra om krig och rykten om krig. Det verkar som det är någonting avlägset, någonting som vi inte direkt berör oss av. Dessutom verkar inte den här versen handla om stora krig.

Men så ändra Jesus krigsbeskrivningen i nästa vers.

Matt 24:7 För folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli hungersnöd och epidemier och jordbävningar på många platser.

Nu rör det sig om stora krig. Folk skall resa sig mot folk, här kan det handla om inbördeskrig men i den andra hälften av meningen handlar det om nationer: rike mot rike.

Talar Jesus om världskrig?

Här rör det sig alltså om stora krig. Talar Jesus här om världskrig? 

Vi får inte glömma bort att när Jesus talar om krig i sitt stora eskatologiska tal så handlar det om de tecken som ska ske innan Jesus kommer tillbaka. Dramats höjdpunkt är Jesus och hans återkomst

Matt 24:3 När han sedan satt på Oljeberget och de var för sig själva, kom lärjungarna fram till honom och frågade: Säg oss, när ska detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och tidsålderns slut?

Ju närmare Jesu återkomst kommer krigen och katastroferna eskalera och bli större och större,

De två  första världskrigen visar tydligt eskaleringen. Hur kommer det då tredje världskriget bli? Enligt Bibeln kommer världen drabbas av ohyggliga krig, till exempel Gog och Magogkriget och Harmangedonkriget, så det är inte frågan om det blir fler världskrig utan när.

Syftet

Syftet med talet är inte att gotta sig med krig och katastrofer utan syftet är att peka på Jesus och hans återkomst

Detta tål att tänkas på när det rör sig om dagens profeter som gärna bara vill profetera om dom och lidande. 

Peka deras profetior på Jesus och hans återkomst? Förhärligar de Jesus? En sann profetia handlar om Jesus, en falsk profetia är Jesus utlämnad.

Jesus kommer snart tillbaka

Kära vänner: Tecken i tiden pekar på att Jesus kommer mycket snart tillbaka! Först kommer de troende att ryckas upp i luften för att alltid få vara hos Jesus. Sedan kommer Jesus tillbaka med de troende hit till jorden.

Luk. 21:28 Men när detta börjar ske, res er upp och lyft upp era huvuden, för då närmar sig er befrielse.

Christer Åberg

#Första världskriget kommer tecken andra världskriget #tredje världskriget #profetia #tidens tecken #sista tiden #Jesu återkomst #uppryckandet

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Evangelisera med min CD och bok

→ Nästa
Tre veckors krigsterror


2 kommentarer


Andy Svensson 18/3-22 15:56
Jesus Kristus du är världens ljus tack att du hjälper oss att vara vakna i den tid vi lever, Bevara och beskydda oss i din kärlek. Tack för att du styrker och tröstar de som sörjer i den här världen över ondskan.
LN 19/3-22 16:44
Ryssarna har börjat gräva ner sig under jorden runt Kiev och skydda fordonen med jordvallar. Så gör man för att skydda sig, inte för att anfalla. Varför har Ryssland så stora behov av att skydda sina egna? Det finns bara ett svar: man tänker använda kärnvapen mot Kiev.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sverige 05/7-22 17:28
"Gud sade: Låt OSS göra människor till VÅR avbild, till att vara lika OSS. De skall råda över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som krälar på jorden." (1 Mose 1:26)
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Jaana 29/6-22 23:36
Extern länk
Skrevs i Vi går emot uppfyllelsen av vilddjurets märke

Marianne 26/6-22 13:20
Extern länk
Skrevs i Det som hindrar väckelsen


Senaste bönämnet

tisdag 5 juli 2022 18:41
Jesus hjälp mig!
tisdag 5 juli 2022 17:56
Be att gud möter annelie på nytt och be om förnyelse och beskydd från våldetsmän och hjälp hennes ekonomi. be även för hennes hälsa och barn och barnbarn.
tisdag 5 juli 2022 17:39
Med att jag blir frisk och stark igen och att alla bekymmer i mina tankar lämnar mig så jag kan må bra igen psykiskt med.

DAGENS

Vecka 27, onsdag 6 juli 2022 kl. 08:47

Online: 60

12684 sidvisningar hittills i dag
(28721 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Esaias och Jessika

“Himmel och jord ska förgå, men mina ord ska aldrig förgå.” - Matthew 24:35

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.47 sekunder

↑ Upp