DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

22 argument som pekar på att pingst är knuten till uppryckandet

Av: Mikael Walfridsson
fredag 1 april 2022 12:21

Gästblogg

Denna artikel är gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

/bild/skord-1648808866.jpg

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Pingst eller Shavuot, som högtiden också heter. 

Pingst är en fantastisk högtid som ligger mitt i mellan vårhögtiderna, som blev uppfyllda vid Jesu första komma, och hösthögtiderna som återstår att uppfyllas vid Jesu andra komma. 

Det kan peka på att denna högtid, som ligger i mitten, är en helt särskild och profetisk tid för församlingen.

Jag brukar framhäva denna högtid varje år, men särskilt i år, då vi verkligen har en upplevelse av att leva i slutet av denna tidsålder, med ett snarligt uppryckande och början på vedermödans början, gör pingsten inte mindre intressant i år. 

Som ni vet så har jag också skrivit en del tidigare inlägg om just pingst som i år ligger på den 15 juni (15 dagen i den 3 judiska månaden) Jag vill därför dela 22 argument som pekar på pingst som något helt särskilt när det kommer till själva uppryckandet av Guds församling.

22 argument som pekar på att pingst är knuten till uppryckandet

 1. Församlingen föddes på pingstdagen, betyder det att församlingen på samma sätt kommer att avslutas på samma dag?

 2. Berget Sinai var en bild på Gud som gifte sig med israeliterna. Genom församlingen fick Kristus på samma sätt en brud. Blir vi förenade med Herren på samma dag som israelerna gjorde?

 3. Pingsten sker under veteskörden, där vete är en bild på de heliga. Det är samtidigt den högtid som kallas ”förstlingsfruktens högtid”. Vi vet att församlingen är Herrens förstlingsfrukt.

 4. Man menar att Enok, som är en förebild på församlingen, blev uppryckt och borttagen av Herren på pingst.

 5. En fantastisk bild i GT av vad som hände på pingstdagen, är berättelsen om Abraham (Fadern), som skickade Eliezar (den helig Ande) för att få en brud, Rebecca (kyrkan), till Isak (Jesus).

 6. Kung David, en förebild på Jesus, som både föddes och dog på pingstdagen.

 7. På pingstdagen var lärjungarna församlade på ett ställe i den övre salen på pingstdagen. Vid uppryckandet kommer hela församlingen på samma sätt vara församlade på ett ställe, som är i himlen tillsammans med Herren

 8. Boas, Israels förlösare, och Rut, som är en bild den hedniska bruden, gifte sig runt pingst, under själva tiden för veteskörden.

 9. Det finns tre vårhögtider som har med Kristi frälsande verk att göra. Efter att dessa blev uppfyllda fick vi sedan en paus på 2000 år. På samma sätt kommer det efter högtiden Pingst (Uppryckandet) en paus, som är 7 års vedermöda, och till sist tre hösthögtider som har med Jesu synliga komma till Israel att göra. Om vårhögtiderna har med Herrens första komma och de sista tre med Herrens synliga återkomst att göra, kan den i mitten vara profetisk för församlingen.

 10. Judarna ser denna dag som "utsmyckning av bruden".

 11. Det finns en stark förväntning av en ”ankomst” i slutet på omerdagarna, som starter på påsk och där man sedan räknar där man räknar 50 dagar framåt.

 12. Israeliterna hörde Herrens röst vid Sinaiberget – Vid uppryckandet kommer vi och på samma sätt, att höra Herrens röst. Herren kommer att kalla oss att komma ”Hit upp”.

 13. Talet 50 står för jubileum eller befrielse. Uppryckandet är verkligen vår förlossning och befrielse, då vi äntligen är hemma hos Herren i himmelska kroppar.

 14. Pingst är dagen då fruktträden ”bedöms” i Israel. Vid uppryckandet kommer församlingen att bli bedömda vid Kristi domstol.

 15. Pingst kallas ”högtiden utan ett bestämt datum”, eftersom omer-nedräkningen börjar morgonen efter sabbaten.

 16. Översteprästen presenterar bröden – en bearbetad produkt bestående av vete med jäst (symbol på synd), som bakas bort från värmen. Det finns inget annat offer vid någon annan tidpunkt som har surdeg i sig.

 17. Uppfylldes Shavuot (pingst) helt för 2000 år sedan? Kanske fick vi bara ett delvist uppfyllande. Jesus var inte fysiskt närvarande på pingstdagen. Så det kan vara på det sättet, att Herren kommer att vara vår överstepräst och kommer att presentera kyrkan för inför Fadern vid pingst.

 18. Höga Visan 2: 10–13 är en fantastisk bild på församlingen som spanar efter brudgummen. Årstiden passar perfekt med det vi läser i Höga Visan.

 19. På pingstdagen nämner Petrus profeten Joel, som beskriver vad som kommer att hända i de sista dagarna.

 20. Lagen gavs och började vid pingst. Kommer nådens tidsålder, som började vid pingst, att på samma sätt att avslutas vid samma högtid?

 21. När Herren kallade upp Moses och gick ner på berget Sinai, hördes ett starkt basunljud (2 Mosebok 19:18-20). På samma sätt kommer vi att ”kallas upp” vid den sista basunens ljud, när Herren kommer ner för att hämta oss.

 22. När den helige Ande kom och utgöts på pingstdagen, resulterade det i frälsta människor från olika nationer, stammar och tungomål (Apg 2:5,6). Vid uppryckandet upplever vi på samma sätt en församling från alla nationer, stammar och tungomål.

Året 2022

Vi har cirka 2 månader kvar till pingst, och det händer otroligt mycket i världen på mycket kort tid. Innan vi fick kriget i Ukraina, och i början på året, skrev i mitt första inlägg om året 2022 som en stark kandidat för uppryckandet

Som vi sedan vet, så har det hänt mycket efter det och situationen i världen är på gränsen till att utveckla sig till något mycket farligt. Men när mörkret blir desto tydligare, betyder det också att vi är desto närmare vårt himmelska hopp. 

Jag lever i det hoppet, och jag vet att Herren mycket snart kommer att hämta oss hem till sig. Var välsignade och lev i tron och hoppet om att Herren mycket snart kommer att rädda oss från och undan den kommande vreden.

Jesus kommer mycket snart!

Mikael Walfridsson
Gästblogg

#pingst #uppryckandet #församlingen #tidstecken

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Du behöver Jesus - Live med Christer Åberg

→ Nästa
Guds frid i en orolig tid


3 kommentarer


Stig Gerdvall 01/4-22 14:03
Det finns en hösthögtid som är vikt för Messias återkomst och den kallas i svenska biblar för Basunhögtiden som infaller den 1 Tishrei ca september, 3Mos 23. Under hela månaden före blåser man varje dag i shofar i alla synagogor. Den 1 Tishrei blåser man för sista gången. Jesus kommer vid den sista shofarens/basunens ljud.
Stig G
Israelvänlig 01/4-22 23:50
Grundlagsskyddade rättigheter hotas av ny pandemilag!

Extern länk

Regeringen informerar inte folket vad som är på gång! Rekommenderar att alla skriver under, om vi ska få slippa fullständig diktatur! Dela länken till alla! Det börjar bli bråttom!

HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

Guds f
Andy Svensson 02/4-22 07:52
De första kristna väntade ivrigt på att Jesus skulle komma tillbaka, en del trodde t.o.m. att Jesus skulle komma tillbaka under deras livstid (1 Thess 4:17) och de blev hånade av icke troende eftersom Jesus dröjde (2 Pet 3:3-4). Tiden eller stunden vet vi inget om när Jesus Kristus kommer men vi ska vara redo alltid.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

måndag 15 augusti 2022 00:12
Jag ber om förbön för min man och vårt äktenskap. Om Guds hjälp och vishet att förstå varandra och att undvika onödiga konflikter. Tacksam för förbön!
söndag 14 augusti 2022 22:30
Tack för att ni bad för Daniel och Kalle bilresan till Kolmården gick bra. Dom kom hem lungt och fint 🙏💕
söndag 14 augusti 2022 22:25
Be för mig för alla plan i livet gud vet. Be även för min familj och om blodetsbeskydd. Beom frihet för oss alla och gud leder mig rätt. Be även för ekonomin.

DAGENS

Vecka 33, måndag 15 augusti 2022 kl. 06:48

Online: 93

9472 sidvisningar hittills i dag
(36586 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Stella och Estelle

“Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren.” - Romans 14:8

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29
Swish: 072 203 63 74 
Paypal: https://www.paypal.me/apg29 
Bankkonto (Swedbank) 
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9 
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

Translate

Laddningstid av sidan: 0.60 sekunder

↑ Upp