DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Antikrists ande är redan verksam

Av: Mikael Walfridsson
måndag 6 december 2021 17:19

Gästblogg

Denna artikel är gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

När vi ser en Antikristlig ande som kommer till utryck i lagstiftningar, andligt avfall och politiska spänningar, så är det en situation som är unik. Det är människan själv som har gett efter för denna ande, och öppnat upp för new age, ockultism, droger och millioner av aborter varje år.

1 Joh 4:3 - och varje ande som inte bekänner Jesus, den är inte från Gud. Detta är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu finns i världen.

Guds ord skiljer på själva Antikrist, vilddjuret från avgrunden, som är knuten till den sista årsveckan, och den samma antikristliga ande som redan är verksam i vår tid. Antikrists ande representerar allt det som är mot Kristus och det han står för. Den anden är redan verksam och gör allt vad den kan för att förbereda för Antikrist framträdande, och för att förhindra Jesu komma.

Antikrist ande försökte till exempel att slå ihjäl judarna under andra världskriget, för att förhindra att judarna fick sitt land. Antikrist ande kommer på samma sätt att försöka utrota judarna i vedermödans tid, för att förhindra Jesu komma och upprättandet av Guds rike på jorden.

Förändra heliga tider och lagar

Dan 7:23-25 - Då svarade han: ”Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike ska uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena. Det ska sluka hela jorden och trampa ner och krossa den. 24 De tio hornen betyder att tio kungar ska uppstå i det riket, och efter dem ska en annan uppstå som är olik de förra och som ska slå ner tre kungar. 25 Han ska tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han ska bestämma sig för att förändra heliga tider och lagar, och de ska ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid.

När Daniel beskriver det fjärde djuret, som också är Antikrist och hans rike, så beskriver texten att Antikrist ska ”förändra heliga tider och lagar”. Ordet ”förändra” i den hebreiska grundtexten är ordet ”shena”, där en av betydningarna är ”att förändra” eller ”diversifiering”. Det sista ordet är intressant, då det betyder att man ”strävar efter olika metoder/lösningar för att nå sitt mål”. Vi har alltså med en ande att göra, som med olika metoder försöker att nedbryta det som Herren har bestämt, och ersätta det heliga med något ogudaktigt.

Antikrists ande handlar alltså om att gå bort från Herrens ordningar, både när det gäller lagstiftning, församling, äktenskap, familj, media och generella värderingar och normer. Den ande som är verksam gör allt vad den kan för att motarbeta Guds rike, och långsamt har det onormala blivit normalt och det ogudaktiga har blivit det nya rättesnöret.

2021/2022

Vi har en månad kvar av 2021 innan vi går in i ett nytt år. Lite senare i december, kommer jag att försöka sätta några ord på året som har gått, och det profetiska skeende vi befinner oss i. Men jag kan inte redan nu låta bli att reflektera över den snabba utveckling vi har upplevt här under året. Det är inte bara Covid och allt det som har kommit i kölvattnet på det, men också politiska spänningar, ett andligt avfall och en skökokyrka som rör på sig.

Många andra jämte mig ser 2021/2022 som något ganska avgörande när det gäller Jesu återkomst och vedermödans början. Jag försöker alltid att vara försiktig när det gäller att sätta datum, men om inte Herren kommer tillbaka i 2021, så är året 2022 mer än intressant.

Avfall i samhället

Ett annat tidstecken är just Antikrist ande, som har varit verksam sedan korset. Vi har väl knappast upplevt ett större avfall från den kristna tron, än det vi gör i dag. Det lever i ett sekulariserat samhälle, som allt mer har öppnat upp för allt det som är ont och orent.

Andra tecken på ett stort avfall från den kristna tron i vårt samhälle, är att det utförs cirka 40–50 millioner aborter varje år runt om i hela värden (!). Det är alltså ett skrämmande antal ofödda barn som inte får lov att leva. Det är också ett faktum att cirka 30–40 % av allt data på internet har med pornografiskt inslag att göra. Det vill säga en tredjedel av all den data som finns på internet!

Andra skrämmande tal visar att nästen 35 millioner människor runt om i världen, på något sätt är beroende av droger av något slag. Även om tron fyller mindre i vårt samhälle, så är det faktiskt så, att nästan en tredjedel av Sveriges befolkning kan sägas utöva någon form av New Age, och då ibland annan meditation och yoga. New Age slår på att det är en väg till ”kärleksfull närvaro och personlig utveckling”, men egentligen fyller det bara ett tomrum av ett andligt mörker.

Den politiska oron gör sig också gällande när vi ser ut över världen. I dag är det inte mindre än 29 olika pågående konflikter i världen, där FN är inne med sina fredsstyrkor. Dessa konflikter är fördelat ut över hela världen, i både kontinenter som Afrika, Amerika, Asien och Europa.

Ett mörker utan jämförelse

När vi ser en Antikristlig ande som kommer till utryck i lagstiftningar, andligt avfall och politiska spänningar, så är det en situation som är unik. Det är människan själv som har gett efter för denna ande, och öppnat upp för new age, ockultism, droger och millioner av aborter varje år.

Tecknen på att den helige Ande snart träder till sida är överväldigande. När det sker genom församlingens borttagande, kommer vi att få uppleva ett mörker utan jämförelse. Det kommer att vara ett sista desperat försök från fienden, till att bryta sönder och ändra det Herren har bestämt – Guds rikes upprättande här på jorden, och till sist evigheten i det nya Jerusalem.

Var uppmuntrade i tron syskon och håll er nära Herren, han kommer mycket snart tillbaka

Guds rika välsignelse

Mikael Walfridsson
Gästblogg

Mikael Walfridsson skriver bloggen Den yttersta tiden: "Vi står inför en av historiens mäktigaste händelser. Herren kommer snart tillbaka för att rycka sin församling till sig. Guds Ande talar om en kort tid, och genom tidens tecken och vårt inre vittnesbördet förstår vi att den tiden som är kvar är mycket kort."

#Tidstecken #Profetiskt #Antikrist #Jesu återkomst

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
De dog i mina armar på grund av fostervattenembolism

→ Nästa
En vän så god - Christer Åberg sjunger läsarsånger


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

onsdag 10 augusti 2022 15:57
Bed att jag får ekonomi att blomstra, trött på att alltid ha det dåligt.
onsdag 10 augusti 2022 15:00
Ber för kvinna 21 år. Att hon kan se klart. Inte bara döma andra utan få kärlek till andra också. Be att hon blir botad från all otrygghet och grubblerier.
onsdag 10 augusti 2022 12:34
God Gud gör så att det blir bra på mitt jobb och att allting löser sig 🙏🙏🙏❤️

DAGENS

Vecka 32, onsdag 10 augusti 2022 kl. 21:41

Online: 3

29964 sidvisningar hittills i dag
(36662 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Lars

Gud är vår borg För körledaren. En sång av Koras söner, till alamót.” - Psalm 46:1

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.63 sekunder

↑ Upp