Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Föraktar du Gud därför att han är så god?

David Billström
2021-09-27 01:08

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Föraktar du Gud därför att han är så god?

- Att man har månguden Allah som gud inom islam visar sig bland annat av att man har månen som symbol på moskéerna, skriver Roland Strandberg i en debattartikel i Dagen.

Guds godhet är uppenbarad för dig och mig genom evangelium. Evangelium är att Jesus tog vårt syndastraff på korset. Guds vrede över synden föll över hans älskade Son på Golgata kors.

Föraktar du Gud därför att han är så god?

"Eller föraktar du att han är så rik på godhet och fördragsamhet och tålamod, utan att förstå att det är Guds godhet som leder dig till omvändelse?" Rom. 2:4

Många människor i dagens sekulariserade samhälle har en skev bild av Gud. De tror att Guds godhet och tålamod är ett slags medgivande till, att det är mer eller mindre okej att leva som man vill. De tror att Gud är en slags mes som man inte behöver ta på så stort allvar. Därför föraktar de Guds godhet och ser det som en slags svaghet hos Gud.

Den som tror något liknande har totalt missförstått Gud och Bibeln. Tanken är att när man förstår Guds godhet så är det menat att leda till omvändelse. Att när man ser Guds tålamod och kärlek så är tanken att gensvaret ska bli att man vill komma närmare denna underbara Gud och lämna synden. Alltså inte att man ser det som en licens till att fortsätta leva i synd.

Guds vrede över synd

"Men genom din hårdhet och ditt obotfärdiga hjärta samlar du på dig själv vrede till vredens dag, när Guds rättvisa dom uppenbaras," Rom. 2:5

Om ditt hjärta förblir hårt mot Gud och inte vill ta emot Guds erbjudande om nåd och förlåtelse så lever du farligt. Skjut inte upp detta med att bli försonad med Gud för Guds vrede kommer att falla tungt över den ouppklarade synden. Synd innebär ett uppror mot Gud.

Vi behöver tala klarspråk idag. Människor tror, eller hoppas i alla fall, att detta med vad som händer efter döden kommer att ordna sig på något sätt. Men faktum är att Guds vrede kommer att uppenbaras över synden. Domen blir en dömande dom om man inte har gensvarat på Guds erbjudande och vänt sig från synden till Gud.

Guds godhet är uppenbarad

"Och han befallde oss att predika för folket och vittna att han (Jesus Kristus, Guds Son) är den som av Gud är bestämd till domare över levande och döda. Om honom vittnar alla profeterna att var och en som tror på honom ska få syndernas förlåtelse genom hans namn." Apg. 10:42-43

Guds godhet är uppenbarad för dig och mig genom evangelium. Evangelium är att Jesus tog vårt syndastraff på korset. Guds vrede över synden föll över hans älskade Son på Golgata kors. Jesus dog och uppstod sedan på den tredje dagen. Genom detta har Guds kärlek och godhet till oss människor uppenbarats. En godhet för vår skull, som gjorde ont och innebar smärta, lidande och död. Men, på grund av att Jesus dog och uppstod för oss, så kan Gud nu förlåta oss våra synder och ge oss nåd. Straffet över synden föll och frid och försoning med Gud är nu ett erbjudande till varje människa genom Jesus.

Gensvara genom att vända om från synden och sätta din tro och förtröstan till Jesus. Du kan bli försonad med Gud och slippa bli fördömd. Jesus vill idag bli din personlige Frälsare. Det gäller ditt liv käre vän.

Vandra sedan vidare i tro på Jesus och läs och praktisera vad Bibeln lär.

Gud välsigne dig.

David Billström

#Evangelium #Frälsning #David Billström

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-03-28 15:49
Be för A så att han på något mirakulöst sätt får in pengar till mat han har det mkt svårt,en ung man som prövas ofta.Jesus lägg ditt beskydd om honom sätt ljus på honom och giv han din nåd .Amen d

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Hur man prövar profetior

Ps 72 - Profetia på Jesus Kristus

Tro på Jesus

Skillnaden på Gamla och Nya testamentets profeter

Friköpta från synden

Jesus sätter dig fri från hatet

Jesus är Herren - Christer Åberg live

Utforska Sveriges Kristna TV-Kanaler Idag

Påsklammet i Gamla Testamentet: En Profetisk Förebild till Jesu Offer i Nya Testamentet

Jag letade efter mina skor och gjorde en oväntad upptäckt


Senaste kommentaren

Israelvänlig - 27/03-24 20:01
Enligt Steve Cioccolanti som är en seriös och respekterad Bibelförkunnare är solförmökelsen den 8 april sista varningen till USA! https://youtu.be/Knz9lyGQj2Q?si=x2oLRWMiUlaMUNNM Min egen kommentar: Steve Cioccolanti kan ha rätt! Bröder och systrar! Predika evangelium och berätta om solförmökelsen den 8 april! Guds frid!🙏

Skrevs i Hur man prövar profetior


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM