Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Gud blev människa

Christer Åberg
2021-11-30 18:09

Vi ser både i Gamla och Nya testamentet att Jesus benämns som Gud. I Gamla testamentet benämns han som Herrens ängel och i Nya testamentet som Jesus Kristus kommit i köttet.

Gud över allting

Dem tillhör också fäderna, och från dem kom Kristus efter köttet. Han som är över allting, Gud, välsignad i evighet. Amen. (Rom 9:5)

För att förneka att Jesus är Gud säger en del retoriskt: Hur kan en människa vara Gud? Men det är inte så att en människa blev Gud, utan det är Gud som blev människa. Detta är en mycket stor och avgörande skillnad.

Vi förstår av bibel texten att Kristus blev människa, trots att han är Gud. Det råder ingen som helst tvivel att han är Gud eftersom ordet Gud står tydligt skrivet i vår text. 

Dessutom står det att han är över allting och välsignad i evighet. Texten stryker under detta med ordet amen vilket betyder sant förvisso.

Jesus Kristus kommit i köttet

1 Joh 4:2. Guds Ande ska ni känna igen på detta: Varje ande som bekänner att Jesus Kristus har kommit i köttet är från Gud. 3. Men varje ande som inte bekänner att Jesus Kristus har kommit i köttet, är inte från Gud. Det är antikrists ande, om vilken ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen.

Om någon förnekar att Jesus har blivit människa, kommit i köttet, så är inte han från Gud. Det är antikrists ande som verkar. 

Med andra ord: Den lära, eller religion, som förnekar att Gud blev människa är inte från Gud. Det är då en falsk lära som man inte ska befatta sig med. Vi ska förkasta en sådan lära eftersom den inte stämmer med Bibeln. 

Bibeln är mycket klar och tydlig på den här punkten: Gud blev människa. 

Det lilla barnet är Mäktig Gud

Jesaja 9:6. Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.  

Jesaja profeterar 700 år innan Jesu födelse att det barn som blir fött är Mäktig Gud. 

Tänk dig själv: ett litet nyfött barn är Gud. Hur kunde profeten Jesaja säga detta? – Därför att det barnet som blev fött är Mäktig Gud! 

Med andra ord står det redan i Gamla testamentets skrifter att detta nyfödda barn är Gud. Det står inte enbart i nya testamentet. Nya testamentet bekräftar bara vad som redan står i de gamla profetiska skrifterna. 

Luk. 2:7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade ner honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem i härbärget.
Luk 2:11. Och se, en Herrens ängel stod framför dem och Herrens härlighet sken omkring dem, och de blev mycket förskräckta.  10 Och ängeln sa till dem: Frukta inte. Se, jag förkunnar för er en stor glädje, som ska ske för allt folket. 11 För i dag har en Frälsare fötts åt er i Davids stad, och han är Kristus, Herren.12 Och Och detta ska vara tecknet för er: Ni ska finna ett barn, som ligger lindat i en krubba.

Ängeln förkunnade att detta lilla nyfödda barn som ligger lindat i en krubba är Herren – Gud! 

Jesus den sanne Guden

1 Joh. 5:20. Och vi vet att Guds Son har kommit och har gett oss förstånd, så att vi kan känna den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.

Hur tydlig kan Bibeln mer bli? Här står att Jesus är den sanne Guden! 

Jud. 1:4 För några människor har smugit sig in obemärkt, som för länge sedan var uppskrivna till denna dom, ogudaktiga, som förvränger vår Guds nåd till ett liv i skamlös synd och förnekar den ende Härskaren, Gud, och vår Herre Jesus Kristus.

Bibeln säger här att Jesus är Gud och den ende Härskaren. 

Herrens ängel är Gud 

I Gamla testamentet ser vi att Jesus uppenbarade sig som Herrens ängel. Och denna Herrens ängel benämns som Gud. Det är alltså inte bara i nya testamentet Jesus benämns som Gud utan också i Gamla testamentet. 

2 Mos 2:2 Och HERRENS ängel uppenbarade sig för honom i en eldslåga från mitten av en buske. Och han såg att busken brann av elden, men busken brann inte upp. 
4 När HERREN såg att han gick bort för att se efter, kallade Gud honom ut från mitten av busken och sa: Mose! Mose! Och han svarade: Här är jag.

Vi ser alltså att det var Jesus i sin föruttillvaro som uppenbarade sig för Mose i den brinnande busken. Och han som uppenbarade sig är Gud. 

13 Mose sa till Gud: Se, när jag kommer till Israels barn och säger till dem: Era fäders Gud har sänt mig till er och de säger till mig: Vad är hans namn? Vad ska jag då säga till dem?14 Och Gud sa till Mose: JAG ÄR DEN JAG ÄR. Och han sa: Så ska du säga till Israels barn: JAG ÄR har sänt mig till er.

När Mose frågar efter Guds namn säger han JAG ÄR. Detta är samma namn som Jesus själv använder om sig:

Joh. 8:58 Jesus sa till dem: Sannerligen, sannerligen säger jag er: Jag Är, innan Abraham blev till.

Det råder ingen som helst tvivel. Jesus är Jag Är, och det var han som uppenbarade sig för Mose. 

Jag Är

Joh. 8:24 Därför sa jag till er att ni ska dö i era synder. För om ni inte tror, att Jag Är*, ska ni dö i era synder.

Bibeln säger att du blir frälst då du bekänner att Jesus är Herren och tror i ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda.

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Vad innebär det att bekänna att Jesus är Herren? 

Luk. 23:40 Då svarade och tillrättavisade den andre honom och sa: Fruktar inte heller du Gud, du som är under samma dom?

Rövaren på korset bekänner alltså att Jesus är Gud och att han har fått samma dom som de.

När du bekänner att Jesus är Herren då bekänner du att han är Gud och då blir du frälst.

Vi ser både i Gamla och Nya testamentet att Jesus benämns som Gud. I Gamla testamentet benämns han som Herrens ängel och i Nya testamentet som Jesus Kristus kommit i köttet.

Christer Åberg

#Jesus #Gud #Människa #Undervisning

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-16 11:50
Be att Oscar blir befriad från onda andar och fylls av Helig Ande. Jesus täck honom med ditt blod och förlåt han och hans familj deras synder. Tack!

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn


Senaste kommentaren

Christer Åberg - 16/04-24 11:30
Gårdagens knivattack i en kyrka i Sydney utreds som misstänkt terrorbrott. – Vi bedömer att det finns element som uppfyller det som kan anses vara religiöst motiverad extremism. https://www.abc.net.au/news/2024-04-16/wakeley-teen-attacker-was-on-good-behaviour-bond-knife-crime/103729224

Skrevs i Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM