Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Jesus Revolution: En inspirerande sann berättelse som förändrade världen

Christer Åberg
2023-04-15 11:15

Film

En ny film vid namn "Jesus Revolution" har fångat uppmärksamhet för sitt starka kristna budskap efter premiären i USA i februari. Filmen har inte bara berört människor på ett personligt plan utan också varit ekonomiskt framgångsrik med över 50 miljoner dollar i intäkter, vilket innebär att den har setts av fler biobesökare än flera Oscarsnominerade filmer tillsammans. 

Filmen bygger på en verklig händelse som pastorn Greg Laurie bevittnade och handlar om hur mötet mellan hippiepredikanten Lonnie Frisbee och församlingspastorn Chuck Smith banade väg för en ungdomsväckelse som döpte över 20 000 unga människor på bara några år. 

Samarbetet mellan de två kristna ledarna beskrivs som den tändande gnistan för Jesusrörelsen, Calvary Chapel och Vineyard.

Döptes på riktigt

Jonathan Roumie, känd för sin roll som Jesus i serien The Chosen och som spelar Lonnie Frisbee i Jesus Revolution, delar i en filmklipp om den andliga stämning som rådde under filminspelningen. 

Roumie berättar att statister som var med i dopscenerna faktiskt valde att döpas på riktigt, och en kvinna som skulle döpas i filmen viskade plötsligt att hon ville döpas på riktigt.

– Jag frågade henne om hon erkänner Jesus som sin Herre och frälsare och hon svarade ”Ja, absolut”. Och så frågade jag henne om hon omvänder sig från sina synder och hon svarade ”varenda en av dem”.

– Och sedan sa jag ”Jag döper dig i Faderns, Sonens och den helige Andens namn och jag sänkte ner henne i vattnet och när hon kom upp rann tårarna från hennes ansikte och hon bara studsade ut med sådan glädje. Och man kan faktiskt se hennes ansikte i det ögonblicket i filmen, berättar han.

Människor har blivit frälsta

Filmen "Jesus Revolution" hade premiär i USA i slutet av februari och har väckt uppmärksamhet genom sitt starka kristna budskap. 

Många människor har blivit berörda av filmen i USA och det har rapporterats om lovsångs- och bönestunder efter visningarna. 

Det kommer även rapporter om att vissa till och med har gett sina liv till Jesus och blivit frälsta efter att ha sett filmen. 

Ekonomiskt framgångsrik

Filmen har också varit ekonomiskt framgångsrik och dragit in över 50 miljoner dollar i USA. 

Detta innebär att den har setts av fler biobesökare i USA än de Oscarsnominerade filmerna The Fablemans, The Banshees of Inisherin, Tár, Women Talking och Triangle of Sadness tillsammans.

Kommer till Sverige

Det är glädjande nyheter att filmen "Jesus Revolution" kommer att visas via SF Anytime, efter att ha berört många i USA med sitt starka kristna budskap. 

Sann berättelse

Filmen är baserad på en verklig händelse som pastorn Greg Laurie bevittnade och är inspirerad av hans bok som han skrev tillsammans med Ellen Vaughn. 

Historien handlar om hur hippiepredikanten Lonnie Frisbee mötte församlingspastorn Chuck Smith på 1970-talet, vilket ledde till en ungdomsväckelse där över 20 000 unga människor döptes inom bara ett par år. 

Samarbetet mellan dessa två kristna ledare beskrivs som den tändande gnistan för Jesusrörelsen, församlingen Calvary Chapel och Vineyard.

/bild/jesus-revolution-1681547511.jpg

Jesus revolution år en dramafilm som är 120 minuter lång och släpptes 2023 har Kimberly Williams-Paisley, Joel Courtney och Jonathan Roumie i huvudrollerna. Jonathan Roumie spelar även Jesus i den uppmärksammade tv-serien "The Chosen". 

Fakta: Jesus Revolution 

Christer Åberg

#Fil #TV #The Chosen #Jesus Revolution #Jesus #Jesusrörelsen #Hippie #Lonnie Frisbee #Chuck Smith #Ellen Vaughn #Calvary Chapel #Vineyard #Kimberly Williams-Paisley #Joel Courtney #Jonathan Roumie

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-03-27 17:44
Be gärna är i ett hopplöst läge efter ett allvarligt misstag, känns nu som jag inte kommer kunna gå vidare för är psykiskt helt slut. Förlåt mig Gud att jag gått min egna väg och svikit Dig igen.

7 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Hur man prövar profetior

Ps 72 - Profetia på Jesus Kristus

Tro på Jesus

Skillnaden på Gamla och Nya testamentets profeter

Friköpta från synden

Jesus sätter dig fri från hatet

Jesus är Herren - Christer Åberg live

Utforska Sveriges Kristna TV-Kanaler Idag

Påsklammet i Gamla Testamentet: En Profetisk Förebild till Jesu Offer i Nya Testamentet

Jag letade efter mina skor och gjorde en oväntad upptäckt


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 25/03-24 04:42
Bra Christer

Skrevs i Hur man prövar profetior


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM