Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Syndens väg leder till helvetet

David Billström
2021-07-31 20:25

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

Det hjälper inte att jämföra sig med andra och mena att andra är större syndare. Inför Gud, så är vi allesammans i oss själva syndare, och ingen syndare kan komma till himlen.

Alla har syndat

"För alla har syndat och saknar härligheten från Gud," Rom. 3:23

Varenda människa har syndat mot Gud. Det kan vara en jobbig insikt, men det gör den inte mindre sann för det. I vårt upplevelse- och känslofixerade samhälle får det som är sant ofta stå tillbaka. 

Vi har allesammans syndat mot Gud i tanke, ord, handling och genom att vi inte gjort sådant vi borde ha gjort. 

Det hjälper inte att jämföra sig med andra och mena att andra är större syndare. Inför Gud, så är vi allesammans i oss själva syndare, och ingen syndare kan komma till himlen.

Gud straffar synden

"För syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv genom Kristus Jesus, vår Herre." Rom. 6:23

Gud är helig och rättfärdig och därför kommer han att straffa synden. Syndens lön, stor eller liten synd, många eller få synder, kommer att straffas. Straffet är döden, den eviga andliga döden, där människans själ och ande kastas i helvetet i en evig separation från Gud.

När Jesus vandrade på jorden så talade han både om himlen och helvetet. Han visade på vägen till himlen och varnade samtidigt för helvetets plågor.

Käre vän, detta handlar om liv eller död, himlen eller helvetet för just dig. Så vakna upp och lägg av med snacket om "att festa i helvetet med polarna" eller att "du har haft ditt helvete på jorden och förtjänar därför himlen".

Bara en väg till himlen

Det finns bara en väg till himlen och det är Jesus Kristus, Guds Son. Guds gåva är evigt liv genom Jesus. En gåva som du bara kan få av nåd. Bara förlåtna och benådade syndare kan komma till himlen. 

Jesus har betalat lösensumman för dig när han tog på sig själv straffet för dina synder. Det var därför han var tvungen att dö. 

Jesus dog av kärlek till dig när han av fri vilja gav sitt liv på korset. Det var ett högt pris Jesus betalade, så nåden är oerhört dyrköpt och värdefull. 

På tredje dagen uppstod Jesus från de döda. Han har besegrat djävulen, helvetet, synden och döden för dig. Jesus är Herre!

"Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade," Apg. 3:19

När du inser att du syndat mot Gud så kan du ångra dig och vända dig från synden till Gud istället. Istället för att synden ska tillfredsställa dig så kan du låta Gud bli den som mättar dig med sitt goda. Gud har skapat människan och vet precis hur vi fungerar och han vill visa sin omsorg.

"Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." Joh. 3:16

Sätt ditt hjärtas tro och förtröstan till Jesus idag. Det han gjorde för dig genom sin död och uppståndelse är mer än tillräckligt för att försona dig med Gud. Genom Jesus finns nu nåd, förlåtelse och evigt liv att få. Välj Jesus, himlen och det eviga livet idag.

Bön

Med egna ord kan du säga till Jesus att du vill vända dig bort från synden och ta emot nåd och förlåtelse för alla dina synder. Säg till Jesus att du väljer att tro på honom och att du vill följa honom resten av ditt liv.

Jesus är så underbar och han är trofast. Honom kan du lita på i alla lägen. Läs Bibeln och praktisera det du lär dig.

Gud välsigne dig.

David Billström

#David Billström #himlen #helvetet

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-03-27 17:44
Be gärna är i ett hopplöst läge efter ett allvarligt misstag, känns nu som jag inte kommer kunna gå vidare för är psykiskt helt slut. Förlåt mig Gud att jag gått min egna väg och svikit Dig igen.

9 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Hur man prövar profetior

Ps 72 - Profetia på Jesus Kristus

Tro på Jesus

Skillnaden på Gamla och Nya testamentets profeter

Friköpta från synden

Jesus sätter dig fri från hatet

Jesus är Herren - Christer Åberg live

Utforska Sveriges Kristna TV-Kanaler Idag

Påsklammet i Gamla Testamentet: En Profetisk Förebild till Jesu Offer i Nya Testamentet

Jag letade efter mina skor och gjorde en oväntad upptäckt


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 25/03-24 04:42
Bra Christer

Skrevs i Hur man prövar profetior


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM