Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Varning för Vilddjurets märke 666

Holger Nilsson
2021-03-06 23:00

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Varning för Vilddjurets märke 666

Bild: rmx.news.

Det handlar om den yttersta tiden. När vi nu verkar stå nära uppfyllelsen av Uppenbarelseboken och de händelser som är beskrivna där, då kommer dessa omtolkningar, detta i en tid då vi än mer borde ta vara på budskapet i Bibelns sista bok.

Bibeln varnar för detta märke - Vilddjurets märke 666 - då är det också vår kristna plikt att göra det.

I Dagen den 5 mars skriver Willy Ahlberg en insändare med rubriken: ”Vilddjurets märke är inget fysiskt tecken”. Vilddjurets märke är inget fysiskt tecken – Dagen: en tidning på kristen grund – nyheter, debatt, kultur

Samma dag får vi ett mejl från en kristen som reagera och skriver: ”Visst lär det väl bli ett fysiskt märke av något slag (eller ett chip av något slag). Risken finns väl att många blir bedragna om denna lära sprids?”

Jag blir också tillfrågad att skriva något gensvar. Det hade jag gärna gjort och sänt till Dagen men samma dag fick jag besked från den tidningen att jag kanske får en annan artikel publicerad och det är inte troligt att de ger utrymme för två från mig. Däremot vill jag verkligen uppmuntra någon annan att skriva ett bemötande av Ahlbergs insändare, det är av stor vikt att ett sådant görs.

Här är nedan är vår kommentar till det Ahlberg skriver i Dagen, först bibeltexten i Upp. 13:16-18 lyder så här:

Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan,så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är 666”

Ej symboliskt

Vad bibelordet säger är att det alltså är något rent konkret, något praktiskt: ”att ta emot ett märke på högra handen eller pannan”. Det är något som man alltså tar emot, något som man inte har dessförinnan. Detta kommer alltså att finnas tvång att ta detta, så står det också.

Detta är i helt kontrast till vad Ahlberg skriver: ”Detta är inte någon uppfordran till ett magiskt handlande utan är en uppmaning till att låta hela livet, tankar, handlingar och social gemenskap präglas av trosbekännelsen.”

Detta är långt ifrån det som står i bibeltexten: ”att ta emot ett märke på högra handen eller pannan”. Det är mer en filosofisk tanke om hur det kristna livet skall uttryckas, något som sker nu och i alla tider. Men när det antikristliga systemet införs är det ett tvingade system, då sker något nytt, något mycket praktiskt.

Om man inte tar emot detta på handen eller pannan så får det konsekvenser, man blir utestängd från det normala livet, och det leder till att: ”ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket.”

Det är också något som blir en verklighet och en praktisk konsekvens av att vägra märket. Att omtolka det som uttrycks som rent praktiska handlingar till bara symbolik, är att göra våld på bibelordet.

Att ta märket, som vi inte i dagsläget kan säker identifiera, får inte bara praktiska konsekvenser för livet här på jorden, det blir av evighetsbetydelse att ta detta, så säger läser vi:

”Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn.Här visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus." Upp. 14:11-12.

Med tanke på detta allvarliga budskap som möter oss i dessa verser är det av vikt att vi inte tar lätt på Bibelns varning som finns i Upp. 13.

Undviker allvarliga budskap

Det blir mer och mer vanligt i vår tid att man undviker de allvarliga budskapen som finns i Bibeln och en följd av det blir att man tonar ner, omtolkar dessa till ren symbolik. Här ser vi att detta sker nu och är i kontrast till den förkunnelse som har varit rådande tidigare.

I de verser som vi citerar från Upp. 14 talas det om hur människor kommer att plågas i evighetens evighet. Det är alltså ytterligare ett allvarligt budskap. I vår tid så måste naturligtvis också detta förnekas eller nedtonas, eftersom man inte vill känna s vid det allvarliga sanning som finns i bibelordet. Här tals det om det som vi vanligtvis beskriver som ”helvetet”, det har var en självklar del i förkunnelsen tidigare, nu är det näst intill helt tyst om det.

Att man genom detta sviker bibelns sanningar och dessutom sviker människorna då man inte ger dem varningar för att hamna i helvetet verkar inte bekymra. Men det som borde vara angeläget för hur man hanterar bibelordet borde vara hur man en gång skall kunna förklara sina bortförklaringar inför Gud som vi kommer att stå till svars inför.

En annan symbolisk tolkning

När det gäller att förändring allvarliga varningar till symbolik finns det fler exempel på hur detta görs, Vi skall återge ett från en pastor vid namn Christan Mölk, han skriver så här:

”Den symboliska innebörden av att ta emot siffran 666 på handen eller pannan torde således vara att “låta pengar helt ta makten över våra liv”. Min personliga tolkning av detta Bibelord är alltså inte att man ska behöva vara rädd för att råka få just siffran 666 på handen eller pannan, utan att man ska akta sig för att göra Mammon till Herre.”

I detta fall är det förhållandet till Mammon som blir den symboliska tolkningen, en annan tolkning än den Ahlberg ger. Om man inte vill hitta mer eller mindre långsökta omtolkningar till symbolik så finns det en annan väg att gå när det gäller exempelvis det som kallas ”vilddjurets märke”. Det sättet är att låta det vara något som redan har inträffat, alltså inte som vi behöver tänka på skall bli en verklighet.

Ett annat exempel på att gå runt budskapet i Upp.13

Ett exempel på detta är vad Mikael Tellbe skriver i sin bok Lammet och odjuret: ”Varningen för odjurets märke blir därför ytterst en varning för kejsarens maktsystem”. Han vill alltså mena att det var något som var kopplat till den romerska kejsaren som verkade då Johannes tog emot sin uppenbarelse på slutet av det första århundradet.

Inte heller denna väg är en framkomlig väg att gå runt budskapet i Upp, 13. Uppenbarelseboken är till sin största del en profetisk bok som skildrar händelser i den yttersta tiden, händelser som aldrig har inträffat tidigare. Det är den tid som Jesu själv beskriver som:

”för då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma.” Matt 24:11.

Att det inte handlar om det som hade hänt eller hände på Johannes tid får vi av Jesus förklarat då han säger till Johannes:

"Kom hit upp, så ska jag visa dig vad som måste ske efter detta." Upp. 4:1.

Så står det, eller som det stod tidigare i Svenska Folkbibeln ”måste ske härefter”, alltså framtiden.

Det handlar om den yttersta tiden. När vi nu verkar stå nära uppfyllelsen av Uppenbarelseboken och de händelser som är beskrivna där, då kommer dessa omtolkningar, detta i en tid då vi än mer borde ta vara på budskapet i Bibelns sista bok.Det är med sorg i hjärtat vi konstaterar att denna förkunnelse alltmer utbreder sig, detta bådar inte gott med tanke på den beredskap som vi behöver ha inför de allvarliga tider som stundar. Det är inte roligt att behöva framföra denna kritik och vi skall inte fördöma de omnämnda personerna, låt oss be för dem!

Förklara ordet eller bortförklara det

Förr förklarade man ordet, nu har det många gånger blivit ett bortförklarande av det istället. Vi borde inse att vi är på en fel väg då vi avviker från gångna tiders förkunnelse då man trodde på ordet som är oss givet i den heliga skrift.

Den uppmaning som ges av Judas är mer aktuellt än någonsin där han ger följande maning: ”mana er fortsätta kämpa för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga.”Jud.1:3.

Det är den maning som gäller för alla förkunnare av Bibelns sanningar och vi vill uppmana alla pastorer bibellärare, evangelister och präster att följa den. Endast då kan vi få se ett andligt uppvaknade i denna tid av otro, liberalteologi, bortförklaringar, detta som tillhör den yttersta tidens avfall som Bibeln så kraftigt varnar för. Nu lever vi i denna tid – salig är den som kan inse det!

Läs också denna artikel skriven av Anders Gerdmar:

Ett svärd kommer att gå genom svensk kristenhet under 2021 (varldenidag.se)

Det är detta som nu sker och som visar var vi står, ett svärd är åtskiljande, nu åtskilj de som håller fast vid Guds ord och de som viker av från det.

Holger Nilsson

#666 #Vilddjurets märke #Holger Nilsson #Mikael Tellbe #Tidstecken #Sista tiden #Profetiskt

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-25 00:23
Känner mig ensam, önskar få kristna vänner att be och tjäna Herren tillsammans med. Jag är sjuk och svag, men Herren är min hjälp.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn


Senaste kommentaren

Svensson - 22/04-24 14:34
Ordet talar till oss oberoende av tungomålet. Tag emot och budskapet når er. Jesus talar lika tydligt idag på svenska som på grekiska på 100talet, eller armeniska på år 30talet.

Skrevs i På hur många språk finns Bibeln?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM