Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Vi lever i tiden för uppryckandet

Mikael Walfridsson
2021-08-13 10:43

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Vi lever i tiden för uppryckandet

Bild: Aftonbladet.

Israel som nation i dag är just precis 73 år (!) (2021-1948). Det betyder att om Guds församling upprycks i 2021, så kommer Herren tillbaka till Israel, till sin brud, exakt 7 år senare, för att äkta henne i det precis 80 året. Men det betyder också, att precis som Egypten, står Israel innan dess inför 7 magra år och vedermöda.

När man tittar ut över bloggvärlden, så får det här året väldigt mycket uppmärksamhet. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på allt vad som pågår just nu. Men Guds folk ska också ha en kännedom om själva tiden runt omkring Herrens komma, och förväntningarna stärks, då vi upplever flera saker som peker på Jesu snara återkomst.

När vi ser på det sätt som Herren tidigare har verkat på genom historien, ser det ut som att Herren inte gör någonting slumpmässigt, men att allt som sker, sker på själva dagen, i rätt bestämd ordning och på rätt sätt. Bara en allvetande Gud kunde till exempel förutse och arrangera ett exakt uppfyllande av profetian i Daniels i 9:25, då Jesus precis på dagen red in i Jerusalem, på Palmsöndagen den 6 april 32.e.Kr. Det var ett påbud som kom genom Artaxerxes, att Jerusalem skulle byggas upp. Exakt på dagen avslutades och fullbordade Herren den 69:e vecken, då han red in i Jerusalem.

Den 80 åriga profetian

Psaltaren 90:10 - Vårt liv varar sjuttio år, eller åttio om krafterna räcker.

Jag nämner ibland tal som verkar ha betydning för Herren, där vi ser genomgående mönster som Herren arbetar med och utifrån. Jag har tidigare pekat på tal som eksempelvis 7, 40 och 120. Men också talet 80 verkar vara viktigt för Herren, och kan vara en indikation på det sätt Herren arbetar, men som också kan peka på år 2021 som något helt särskilt.

Vi vet redan att en biblisk generation varar mellan 70 och 80 år (Ps 90:10)

Men talet 80 går igenom på flera andra ställen i bibeln – Moses var exempelvis 80 år när han blev skickad till Egypten för att profetera mot Farao och befria israel barn. Josef regerade i Egypten i 80 år, innan han dog när han var 110 år. Den judiska traditionen säger samtidigt, att Boas var 80 år när han som en förebild på Kristus, tog sig en hednisk brud, för att därefter leva i ytterligare 40 år till han var 120 år. Det betyder att en hednisk kvinna fick del i det messianska hoppet! Jesus blev på samma sätt skickad till den här världen, för att gifta sig med en hednisk brud i det 80 jubileet (!) (80x50=4000 år). Dom tre kungarna Saul, David och Salomon regerade i 40 år var, så dom tillsammans hade ett styre på exakt 120 år. Vi ser därmed att talen 40, 80 och 120 är något som är genomgående för Herren.

Adam och löfteslandet

Adam föddes i det 1 jubileet och Noa sändes i det 8 jubileet, där talet 8 står för en ny början. Det var i det 9 jubileet att syndafloden kom, då talet 9 står för dom och vedermöda. Från Adam till Moses är det 49 jubileer, och precis i det 9 året (står för dom) i det 49 jubileet, är där att Herren säger att det ska vara ytterligare 40 år innan judarna kan komma ind i löfteslandet. Det betyder att från det tidspunkt att Adam förvisas ut ur Eden, och till dess att Israel kommer tillbaka till löfteslandet, går det exakt på dagen 50 jubileer (50x50=2500 år)! Herren är helt fantastisk i sin precision!

Josef – en bild på uppryckande och vedermöda?

Som jag skriv tidigare, så var Josef prins i Egypten i hela 80 år, innan han dog då han var 110 år. Men en intressant detalj är, att Josef stod inför Farao som 30-årig, då han profeterade om 7 feta och 7 magra år (dom/vedermöda) som väntade. Josef var med andra ord 37 år när dom feta åren var över och de magra åren skulle börja. Från Josefs ålder på 37 år, regerar han i ytterligare 73 år innan han dör. Det betyder att i det år då vedermödan började i Egypten (de magra åren), var det 73 år kvar av hans regeringstid.

Israel som nation i dag är just precis 73 år (!) (2021-1948). Det betyder att om Guds församling upprycks i 2021, så kommer Herren tillbaka till Israel, till sin brud, exakt 7 år senare, för att äkta henne i det precis 80 året. Men det betyder också, att precis som Egypten, står Israel innan dess inför 7 magra år och vedermöda.

Avslutning

Det här var ett lite annorlunda inlägg, men bara för att visa på Herrens perfektion i allt var han gör. Han skapade allt perfekt. Hans kärlek till oss är perfekt, och den plan som är lagd sedan urminnes tider är också fullständigt fullkomlig och perfekt. Inget Herren gör är tillfälligt. Men det som gör det svårt för oss, Herrens barn, är att se den röda tråden och se på det sätt arbetar och utför sitt verk.

Men vi lever i tiden! Tidens tecken pekar på det, tecken i himlen pekar på det och Guds kalender pekar på det. Det ger mig hopp och tro att vi lever i den tid då Herren mycket snart kommer att hämta sitt folk.

Han längtar efter sin hedniska brud, och han längtar efter att hans kropp ska samlas och förenas. Vi är ett med Herren och är en del av hans kropp. Vilken hemlighet och vilken underbar nåd. Var uppmuntrade i att vi lever i tiden, och att vi mycket snart kommer att få vara hos Herren.

Guds rika välsignelse

Mikael Walfridsson

#Uppryckandet #Sista tiden #Tidstecken #Mikael Walfridsson #Israel

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-15 23:46
Är stressad för att bilen ska "strejka" imorgon också. Det är väldigt viktigt att detta inte händer. Hjälp i bön tas tacksamt emot. Jesus, jag ber att allt går bra imorgon tisdag

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn

Jesus blev räknad bland brottslingar - så långt sträcker sig Jesu kärlek - Christer Åbergs påskpredikan


Senaste kommentaren

Christer Åberg - 14/04-24 09:03
@Lars-goran Marklund Tack!

Skrevs i Jag fyller år den 23 april 2024


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM