DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Bibeln är Guds ofelbara och fullständiga ord

Av: Christer Åberg
söndag 7 november 2021 22:43

Jesaja - ett tvåtusenårigt manuskript som hittades 1947 med övriga gamla manuskript som benämns som Dödahavsrullarna. Trots att åren har gått så visar Jesaja-boken tydligt att Bibeln inte har förändrats. Boken som hittades var tusen år äldre än tidigare kända manuskript.

Bibelns 66 böcker, Gamla och Nya testamentet, är Guds ofelbara Ord. Den är komplett, fullständig och oförändrad och tillförlitlig. Alla 66 böckerna var färdiga för 2000 år sedan och har inte förändrats.

Men det finns de som påstår att Bibeln har blivit förändrad och korrupt. Att det inte är sant ska vi bevisar i denna artikel. Gud själv vakar ju över sitt Ord.

Sådana påstående kan komma från olika villoläror som har haft uppenbarelser efter Bibelns tid som går emot Bibelns ord. För att då giltigförklara deras falska uppenbarelser så anklagar de för att Bibeln är falsk, medan det i själva verket är deras påståenden och uppenbarelser som är falska.

Anledningen till att de påstår att Bibeln är falsk är att de vill förneka att Jesus är den som han säger sig vara i Bibeln. Nämligen att han är Guds enfödde Son, Herren och Frälsaren och att man blir frälst då man tror på honom.

Den Helige Ande

2 Tim 3:16 Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till tillrättavisning, till upprättelse, till fostran i rättfärdighet,

2 Petr 1:20 Detta ska ni först och främst veta, att ingen profetia i Skriften kommer till av någon egen utläggning. 21 För ingen profetia har någonsin kommit till genom mänsklig vilja, utan heliga människor från Gud har talat drivna av den Helige Ande.

Det är den Helige Ande som har inspirerat människor att skriva ner Bibelns Ord. Sammanlagt är det cirka 40 författare som har skrivit Bibelns 66 böcker i en tidsrymd på 1500 år. Den första boken skrevs för cirka 3500 år sedan, medan den sista skrevs cirka år 90 ungefär för 2000 år sedan.

Kristi Ande

Första Petrusbrevet 1:11 De har efterforskat till vilken och hurdan tid Kristi Ande, som var i dem, syftade på, när han förutsade Kristi lidanden och den härlighet som skulle följa.

Hela Bibeln handlar om Jesus Kristus. Den helige Ande benämns här som Kristi Ande. Det var han som talade i Gamla testamentet.

Ordet förgås aldrig

Matt 5:18 För sannerligen säger jag er: Förrän himmel och jord förgås, ska inte en minsta bokstav eller en enda prick i lagen förgås förrän allt har skett.

Vi kan tryggt lita på Bibelns Ord. Jesus själv säger att inte en enda prick ska förgås. Bibeln har med andra ord inte förändrats genom årtusenden. Det som står skrivet står fortfarande fast. Det har vi Jesu eget ord på.

Dessutom säger Jesus:

Luk. 21:33 Himmel och jord ska förgås, men mina ord ska inte förgås.

Det är inte bara gamla testamentets ord som står fast och aldrig ska förgås. Jesu egna ord i nya testamentet ska heller aldrig förgås. Det Jesus har sagt, det har han sagt och kommer aldrig att förändras.

Jesus är beviset

Hebr. 13:8 Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet.

Ett av de största bevisen på att Bibeln är oförändrad är det faktum att Jesus är oförändrad. Han förändras aldrig. Jesus är densamme igår, idag och i evighet.

Jag har lekt med tanken vad Jesus skulle säga om han uppenbarade sig synligt för mig. Skulle han komma med en ny uppenbarelse och nya andliga sanningar som inte finns i Bibeln?

Knappast. Han skulle säga till mig det som han redan har sagt i Bibeln. Hans ord i Bibeln är tillräckligt. Vi kommer inte få nya "sanningar" som inte redan är sagt i Bibeln.

Herren vakar över sitt ord

Upp 22:18 För jag försäkrar var och en som hör profetians ord i denna bok: Om någon lägger något till detta, så ska Gud på honom lägga de plågor som är skrivna i denna bok. 19 Och om någon tar bort något från orden i denna profetias bok, ska Gud ta bort hans del från livets bok och från den heliga staden och från det som är skrivet i denna bok.

Ett annat stort skäl till att Bibeln är oförändrad är att Bibeln själv varnar för att lägga till eller dra ifrån något. Bibelns ord är alltså fullständig. Det behövs inga fler uppenbarelser eftersom ingenting skall läggas till eller dras ifrån.

Jer 1:12. HERREN sade till mig: Du har sett rätt. Jag skall vaka över mitt ord för att fullgöra det.

Gud själv vakar över sitt ord så att ingenting förändras, dras ifrån eller läggs till. Guds uppenbarelse i Bibelns 66 böcker är fullständigt.

Dödahavsrullarna bevisar att Bibeln är oförändrad

Bibeln är inte förändrad. Döda havsrullarna från 200-talet före Kristus som hittades 1947 bevisar detta. Bibeln är Guds ord och är oförändrad.

Jesaja - ett tvåtusenårigt manuskript som hittades 1947 med övriga gamla manuskript som benämns som Dödahavsrullarna. Trots att åren har gått så visar Jesaja-boken tydligt att Bibeln inte har förändrats. Boken som hittades var tusen år äldre än tidigare kända manuskript.

Videon här ovan berättar om att Dödahavsrullarna har digitaliserats och översatts.

Dessutom visar tusentals kopior av Bibeln (avskrifter) att ingen del har förändrats.

Det är med andra ord inte sant när någon påstår att Bibeln har förändrats och blivit korrupt. Sanningen är den att de som kommer med sådant påstående är de som förvränger och förfalskar.

Har det kommit någon skrift efter Bibelns uppkomst som går emot Bibelns undervisning så är det den skriften som är falsk, förvrängd, korrupt och inte Bibeln. Vi ska alltså inte låta oss luras och dras med i några sådana dylika påståenden.

Vi kan tryggt lita på Bibeln för den är Guds oförändrade och ofelbara Ord.

När skrevs Bibeln?

Man vet med stor säkerhet när de 66 olika bibelböckerna har skrivits. I listan här nedanför ser du när Bibelns 66 böcker har tillkommit. Författarnamn och ungefärliga årtal anges inom parentes.

De sista bibelböckerna skrevs på 90-talet. Därmed fanns hela Gamla och Nya testamentet - den bibel vi har i dag. Alla 66 böckerna var färdiga för 2000 år sedan! Det går alltså inte komma med att den under senare tid är blivit förvanskad.

Omsorgsfullt kopierade handskrifter

Under de följande åren kommer Bibeln att spridas över världen i mängder av omsorgsfullt kopierade handskrifter, till dess trycktekniken gör det möjligt att producera biblar i miljonupplagor på alla större språk.

Det finns alltså inte en chans att den bibel som vi har idag skulle vara förändrad, förfalskad eller korrupt. Att påstå något sådant är inte bara dumt utan också helt historielöst.

LÄS OCKSÅ

Christer Åberg

#Bibeln #Jesus #Jesaja #Dödahavsrullarna

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Jesus finns i alla Bibelns 66 böcker

→ Nästa
Jesus i Gamla Testamentet: Amir Tsarfati


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

onsdag 10 augusti 2022 19:56
Snälla hjälpa mig be för min son och hans mamma, att du ger frid och vishet till henne i hur hon fostrar honom, inte med våld och hat utan istället med kärlek och omsorg, i Jesus namn, Amen
onsdag 10 augusti 2022 15:57
Bed att jag får ekonomi att blomstra, trött på att alltid ha det dåligt.
onsdag 10 augusti 2022 15:00
Ber för kvinna 21 år. Att hon kan se klart. Inte bara döma andra utan få kärlek till andra också. Be att hon blir botad från all otrygghet och grubblerier.

DAGENS

Vecka 32, onsdag 10 augusti 2022 kl. 22:34

Online: 58

30969 sidvisningar hittills i dag
(36662 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Lars

Gud är vår borg För körledaren. En sång av Koras söner, till alamót.” - Psalm 46:1

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.64 sekunder

↑ Upp