DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Bön leder till väckelse

Av: Sven Thomsson
fredag 22 november 2019 10:24

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Bön leder till väckelse

Olof Amkoff, längst till höger på bilden och Kalle  Appelfeldt till vänster om mig. Pastor Tomas Scull syns med sin fru Ruby och deras barn: Sara, Elisabet och Tomasi.

Finns det någon som tror att Gud kan skaka platser och samhällen i dag? Eller tvivlar vi på att han är Densamme, så vi tror att han har förändrats?

Det ser ut som att en del kristna inte tror att Gud är Densamme som han alltid har varit. Det verkar som som att de tvivlar på att han kan förändra förhållanden som svar på bön.

Somliga menar att det inte hjälper att be om väckelse, fast Bibeln och den kristna församlingens historia klart bevisar det. Läs Bibeln och se vad Gud förmår att göra som svar på bön. Du som tvivlar på bönens makt, läs Apg. 4:23:

”Och efter att ha blivit frigivna, kom de till sina egna och berättade för dem allt vad överstprästerna och de äldste hade sagt dem”.

Apostlarna, Petrus och Johannes hade vittnat om Herren och blivit fängslade men blev sedan släppta ur fängelset. Senare blev de ställda inför Stora rådet, där de förhördes om deras verksamhet.

De kom från den cyniska atmosfären som rådde bland rådsmedlemmarna. De kom till ”sina egna”, de troende som utan tvekan var samlade till bön, medan apostlarna hölls arresterade.

Vilka har nutidens krista som ”sina egna”? Har de som Petrus och Johannes de troende bedjande som sina egna? Har de bönesjälar som ropar till Gud om utgjutande av väckelsens kraft, som sina egna? Var har du dina egna? Har du dem på bönemötena, där man ber om väckelse?

Läs vidare i vers 24 vad församlingen gjorde då apostlarna berättade vad de fått lida:

”Och efter att ha hört det, bad de högt i full enighet till Gud och sa: Herre, du är Gud, som har gjort himmel och jord och havet och allt det som är i dem”.

För att riktigt betona Herrens makt bad de som brinnande bedjare i de första kristna församlingarna och på Gamla Testamentets tid. De påminde Gud om att det var han som hade gjort himlen, jorden och havet och allt i dem. Deras endräkt och sammanhållning skapade en atmosfär, som gjorde det möjligt för Gud att besvara deras böner.

I verserna 29 och 30 börjar deras egentliga bön:

”Och nu, Herre, se till deras hotelser och ge dina tjänare all frimodighet, så att de kan tala ditt ord, genom att du sträcker ut din hand till att bota, och till att låta tecken och under ske genom din helige Son Jesu namn”.

De visste vem som satt på tronen och hade makten. Det var han som skulle ”ge sina tjänare frimodighet” att oförskräckt fortsätta att förkunna ordet, trots svår förföljelse.

I vers 31och 32 ser vi resultatet av deras ihärdiga böner:

”När de hade bett, skakades platsen där de var samlade, och de blev alla uppfyllda av den helige Ande och talade Guds ord med frimodighet. ”

De hade bett Herren att uppenbara sin kraft. De fick bönesvar direkt, just då de slutade sin bön.

Finns det någon som tror att Gud kan skaka platser och samhällen i dag? Eller tvivlar vi på att han är Densamme, så vi tror att han har förändrats?

Vi kan läsa från början av vers 32:

”Och i hela skaran av dem som kommit till tro var ett hjärta och en själ, och ingen kallade något av de han ägde för sitt, utan de hade allt gemensamt”.

Ett hjärta och en själ. Enheten och gemenskapen i Anden var fullkomlig. När enheten och sammanhållningen i församlingen är som Herren vill att den ska vara, gör han under.

Församlingarna i dag är splittrade. Det förekommer så mycket oenighet att det stör Guds Ande och hindrar honom att verka. Man får en känsla av att det finns lika många viljor som det finns medlemmar. Inget av ”ett hjärta och en själ” här inte.

Men den enighet som vi läste om i vers 32 var total, fullkomlig. Det rådde en sammanhållning som saknar motstycke i vår tids församlingar. De bedjande var ett i Anden, i samma håg och sinnelag. Som resultat av det uppenbarades Guds kraft.

Det är att beklaga, att det finns folk som inte tror på bönens makt. Vad tror de på i stället? Tror de att underhållning kan få människor att bli frälsta? Kan man vinna världen med världens egna metoder? Nej, aldrig! Vi kristna måste utstråla Jesu härlighet där vi går fram. Vi måste visa att vi är annorlunda. Vi måste lära av Guds ord, att bön leder till väckelse.

Sven Thomsson
Läsarmejl

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Dagens sexrubriker

→ Nästa
Uppryckandet


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 09:00

Online: 99

20824 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.69 sekunder

↑ Upp