DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Clown kristna

Av: Mr Svensson
lördag 12 mars 2022 09:05

Läsarmejl

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

/bild/clown-kristen-1647072011.jpg

För ett tag sedan skrev jag om ”De himmelrika går inte på vad som helst ” . Jag tog upp om missbruk av Herrens namn i mejlet. 

Ämnet nu är ”Clown kristna ”. Liksom på cirkus vill dessa synas och de älskar att uppträda. Jag har själv varit en sådan clown kristen tyvärr. Man trodde att man var så speciell och utvald. 

Visa hur andliga de är

De vill gärna att man ska se hur andliga de är . Om du exempelvis ber så ska de be mera, men är du andligt vaken så känner du att deras böner inte har liv, tyvärr. 

Ödmjukhet inför andra har de inte eftersom de tror att sig vara ”Guds utvalda sändebud ”. 

Inte vill de ta till sig genom att lyssna på andra. En clown vill ju uppträda och synas, förstår du väl 🤡. 

Lyssnar inte på förmaningar

När jag har mött dessa clowner så vill de inte lyssna på förmaningar. De är så uppfyllda av sin stolthet. 

De har aldrig fel utan lägger det på andra istället, så bekvämt liv, men inte så en kristen ska leva. 

För det mesta är de fyllda av massa kunskap i Bibeln och älskar att diskutera olika ämnen men kärleken till sin broder, det vill säga att tvätta varandras fötter, och likt den barmhärtige samariten bry sig om sin nästas behov är inte i centrum. 

Nej, är man en clown så ”Är jag i centrum, se mig hur bra jag är” . 

Syndanöd och förkrosselse

Jag samtalade med en broder och nämnde att få kristna idag har upplevt äkta syndanöd och djup förkrosselse på djupet. 

Man ser ingen förkrosselse samt äkta syndanöd hos dessa religiösa clowner, men kunskap kan de briljera med så du häpnar. 

Fel fokus

De är bra med att starta upp saker, exempelvis bibelstudium, hjälpverksamhet och så vidare. Men fokuset är på deras kunskap och gåvor. 

Vågar du ifrågasätta ser du stolthet och prestige visa sig. "Jag har rätt och är Guds speciella utvalde ". Hmm, var är Andens frukter 🤔. 

Splittring

De skapar splittring och sårade människor där de går fram, men det bryr de sig inte om eftersom de aldrig förstått korsets kraft i sina liv. De är inte förkrossade. 

Många har fått fel undervisning genom trosförkunnelsen där korset inte är i centrum. 

Omvändelse i sann förkrosselse

Men det finns hopp och det är omvändelse i sann förkrosselse. Inte religiös bondånger utan korsets kraft som har blivit verklighet.

Jesus sade till sina lärjungar: "Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig.” ‭‭Matteusevangeliet‬ ‭16:24‬ ‭
”För min del vill jag aldrig berömma mig av något annat än vår Herre Jesu Kristi kors, genom vilket världen är korsfäst för mig och jag för världen.” ‭‭Galaterbrevet‬ ‭6:14‬ ‭
”Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst,” ‭‭Första Korintierbrevet‬ ‭13:4‬ ‭
”Kära barn, låt oss älska, inte med ord eller fraser utan i handling och sanning.” ‭‭Johannes första brev‬ ‭3:18‬

Mr Svensson
Läsarmejl

#Omvändelse #Syndanöd #Förkrosselse #Med Svensson

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
På promenad med Christer Åberg

→ Nästa
Tillåtet att hata ryssar på Facebook


10 kommentarer


Tomas 12/3-22 09:56
Helt Rätt!
Tommy. 12/3-22 12:28
Mycket Bra skrivet Svensson och målande. Den enda platsen som man inte kan imponera så mycket på, är nog, att stänga in sig i bönekammare, och stänga dörren så inte någon hör, mer än Gud. Gud har ju också uppmanat folk till detta, och söka honom i stillhet."Långt från Centrum Position".
Andy Svensson 12/3-22 19:22
Så sant det du skriver Tommy. Kommer tänka på gamla minnen från en bönekvinna jag kände hon imponerade inte på andra eller syntes i församlingen direkt, men hennes böner där var det liv, kraft och förkrosselse. Jag var mycket med henne och bad som ung, resultat många unga blev frälsta.
LN 12/3-22 23:22
Jag tänker på en annan typ av clownkristendom. När det ska vara barnmöte ska det nuförtiden alltid vara clowner. Men ingen tar en clown på allvar. Varför ska kyrkan fjanta bort Jesus? Många barn fattar inte när dumheterna slutar och det allvarliga börjar. Humor är bra, men clowner är int
william 13/3-22 00:29
Bra text att fundera över!
Andy Svensson 13/3-22 06:29
Nej man tar ingen clown på allvar om man är andligt vaken och har urskiljningsförmåga. Tyvärr så har vi idag mycket clown kristendom, man har inte upplevt djup syndanöd och förkrosselse tyvärr. Talet om korsets budskap förvandlar människor från ”Jaget” till att bli Kristus lika. Jag funderar med över texten och det jag ville förmedla.
svenssonleif 14/3-22 09:26
Ja du har rätt,så är det Christer. tack
Christer Åberg 14/3-22 13:32
Det är inte jag som skrivit artikeln, utan Mr Svensson.
Lena 14/3-22 14:52
En clown är en clown och inget annat. Han vill roa människor men många människor blir inte roade av honom. DET ÄR TILL JESUS VI VÄNDER OSS TILL O FÖLJER.🙏🕊🕯
Madeleinehuhtalo412 15/3-22 21:09
Clowner har för höga tankar om sig själv, och är inte långt från skadeglädje tyvärr. Det brukar vara människor som inte levt under svåra prövningar, jag har mött dem, dom är vämjeliga. Dom försöker till och med att förhindra syndanöd.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sverige 05/7-22 17:28
"Gud sade: Låt OSS göra människor till VÅR avbild, till att vara lika OSS. De skall råda över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som krälar på jorden." (1 Mose 1:26)
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Jaana 29/6-22 23:36
Extern länk
Skrevs i Vi går emot uppfyllelsen av vilddjurets märke

Marianne 26/6-22 13:20
Extern länk
Skrevs i Det som hindrar väckelsen


Senaste bönämnet

tisdag 5 juli 2022 18:41
Jesus hjälp mig!
tisdag 5 juli 2022 17:56
Be att gud möter annelie på nytt och be om förnyelse och beskydd från våldetsmän och hjälp hennes ekonomi. be även för hennes hälsa och barn och barnbarn.
tisdag 5 juli 2022 17:39
Med att jag blir frisk och stark igen och att alla bekymmer i mina tankar lämnar mig så jag kan må bra igen psykiskt med.

DAGENS

Vecka 27, onsdag 6 juli 2022 kl. 09:07

Online: 72

13148 sidvisningar hittills i dag
(28721 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Esaias och Jessika

“Himmel och jord ska förgå, men mina ord ska aldrig förgå.” - Matthew 24:35

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 1.12 sekunder

↑ Upp