DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Coronavirusets dödlighet

Av: Christer Åberg
fredag 21 februari 2020 01:29

Coronavirusets dödlighet

Tidningen Dagens artiklar angående den planerade bönekonferensen "Nordens kallelsestund" som bibelläraren Lars Enarson är initiativtagare till.

Det kan vara intressant att veta att hittills i år då jag skriver detta har 2,131 människor dött i coronaviruset medan 67,839 har dött i vanlig säsongsinfluensa runt om i världen. Var är paniken då det gäller säsongsinfluensan som har skördat ofantligt fler offer i år än coronaviruset?

Coronavirusets dödlighet

2 procent av de som smittas av coronaviruset riskerar att dö (1 av 50). Dödligheten kan jämföras med 10 procent för SARS och 34 procent för MERS.

Coronaviruset i sig är inte dödligt. Men människor med nedsatt immunförsvar, som sjuka och äldre, löper större risk. De som har dött i Kina har haft en medelålder på 79 år.

Säsongsinfluensan

Det kan vara intressant att veta att hittills i år då jag skriver detta har 2,131 människor dött i coronaviruset, medan 67,839 har dött i vanlig säsongsinfluensa runt om i världen. Ser du proportionerna?

Var är paniken då det gäller säsongsinfluensan som har skördat ofantligt fler dödsoffer i år än coronaviruset?

Kvinnan i Jönköping

För några veckor sedan basunerades det ut om en kvinna som vårdas i Jönköping. Det är hittills det enda bekräftade fallet av coronavirus i Sverige.

Hon har vårdats på sjukhus sedan den 31 januari. Nu hör man ingenting om hur det går för henne. Sjukhuset lämnar inte ut någon information med hänvisning till sekretessen.

Men när de basunerade ut om hennes insjuknande för några veckor sedan verkade inte "sekretessen" vara så viktig. Man kan undra varför.

Inkubationstiden

Inkubationstiden efter att man har blivit smittad är mellan 2-24 dagar. Det betyder att en person som drabbats kan bära på viruset i upp till 24 dagar, innan sjukdomen bryter ut.

Spridningen

Spridningen bedöms att 1 smittad person riskerar att smitta mellan 3 till 4 andra personer. För den fem gånger dödligare sjukdomen SARS var denna siffra lägre: 1 smittad person som smittade 2.

Något stämmer inte

När jag först hörde talas om coronaviruset reagerade jag direkt och fick känslan av att någonting inte stämde. Och då ska du veta att då var det inte så många insjuknade och döda, men ändå slog de för fullt på trumman och varnade för viruset.

Nu har fler dött och insjuknat men jämfört med den vanliga säsongsinfluensan är det fortfarande inte alls många. Så min misstanke om att någonting inte stämmer, den står kvar.

Insjuknat

När detta skrivs har 75,782 insjuknat i coronaviruset. Av dem har 2,131 dött medan 16,971 har tillfrisknat.

Statistik
  • 75,782 insjuknat
  • 2,131 döda
  • 16,971 tillfrisknat

Drastiska åtgärder

Man har satt miljontals människor i karantän i megastäder i Kina. Sammanlagt har 56 miljoner människor i Hubeiprovinsen avskärmats från omvärlden och en stor del av befolkningen är kommenderade att hålla sig inomhus.

Med tanke på hur många som har drabbats av coronaviruset och hur många som dör i vanlig säsongsinfluensa så verkar det inte alls vara någon rim och reson på vilka drastiska åtgärder man tar.

Sedlar samlas in

Kinas centralbank har meddelat att använda sedlar ska samlas in, desinficeras och låsas in i 14 dagar. Därefter släpps de ut i handeln igen.

Karantän i två veckor

I huvudstaden Peking måste invånare sitta i karantän i sina lägenheter i två veckor efter att de har varit ute och rest.

Fordonstrafik förbjuds

Fordonstrafik förbjuds nu i Hubeiprovinsen, där coronaviruset är värst drabbat. Undantag gäller för polisbilar, ambulanser, fordon med nödvändiga varor eller andra fordon knutna till offentlig service.

Hälsokontroller

Regelbundna hälsokontroller kommer att göras på alla invånare i Hubeiprovinsen. Företag får inte starta verksamheten igen förrän de har fått tillstånd från regeringen.

Mer övervakning och kontroll

Jag har från första början fattat misstankar att det kan finnas någon annan agenda bakom coronaviruset. Och det enda som jag då kan komma på är att man vill genomföra mer kontroll och övervakning av sina medborgare.

Kina verkar vara en av de mest kontrollerade och övervakade länderna i världen. Kommer det nu bli ännu mer kontroll och övervakning? Kommer coronaviruset också bli en ursäkt att det behövs mer kontroll och övervakning även här i västvärlden?

Världens applåder

Snart kommer Kina ropa ut att de har lyckats stävja och stoppa virussjukdomen till världens applåder, men har de då också bakom kulisserna ännu mer byggt ut sin kontroll- och övervakningsapparat?

Jag läste precis i vt.se att "för tredje dagen minskar antalet nya registrerade sjukdomsfall i Kina. Det är ett bevis på att de åtgärder som vidtagits av landet börjar få effekt, enligt en talesperson för Kinas hälsodepartement." Ser man på, med tanke på det jag precis skrev.

Jesus

Vi lever i en allvarlig tid som tydligt signalerar att det är den sista tiden och att Jesus Kristus snart kommer att hämta hem sin pånyttfödda frälsta församling. Har du tagit emot Jesus? Är du frälst? Det är hög tid för dig att bli det nu!

Jesus kommer snart!

Källa

Läs också

Christer Åberg

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Pagingsystem på Apg29

→ Nästa
Dröm: De mogna och omogna


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

måndag 15 augusti 2022 00:12
Jag ber om förbön för min man och vårt äktenskap. Om Guds hjälp och vishet att förstå varandra och att undvika onödiga konflikter. Tacksam för förbön!
söndag 14 augusti 2022 22:30
Tack för att ni bad för Daniel och Kalle bilresan till Kolmården gick bra. Dom kom hem lungt och fint 🙏💕
söndag 14 augusti 2022 22:25
Be för mig för alla plan i livet gud vet. Be även för min familj och om blodetsbeskydd. Beom frihet för oss alla och gud leder mig rätt. Be även för ekonomin.

DAGENS

Vecka 33, måndag 15 augusti 2022 kl. 04:54

Online: 86

5460 sidvisningar hittills i dag
(36586 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Stella och Estelle

Brevet till Laodicea Och skriv till ängeln för församlingen i Laodicea: Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sanna vittnet, upphovet till Guds skapelse:” - Revelation 3:14,20

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29
Swish: 072 203 63 74 
Paypal: https://www.paypal.me/apg29 
Bankkonto (Swedbank) 
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9 
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

Translate

Laddningstid av sidan: 0.37 sekunder

↑ Upp