DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Daniel ser Jesus i en syn 500 år innan han föddes

Av: Christer Åberg
tisdag 22 februari 2022 01:50

/bild/daniel-1645456713.jpg

Daniels syn i Gamla Testamentets Daniels bok kapitel 10.

Daniel kapitel 10

(Skrevs cirka 500 år innan Jesu födelse)

4 På tjugofjärde dagen i första månaden var jag vid stranden av den stora floden Tigris. 5 När jag lyfte min blick och tittade fick jag se en man, klädd i linnekläder, och runt hans höfter var som ett bälte av fint guld från Ufas. 6 Hans kropp var som krysolit och hans ansikte som en blixt, och hans ögon var som eldslågor och hans armar och hans fötter såg ut som glänsade koppar, och ljudet av hans tal var som ljudet från en folkmassa.

7 Och jag, Daniel, var den ende, som såg synen, för de män som var med mig, såg inte synen, men stor förskräckelse föll över dem, så att de flydde bort och gömde sig. 8 Därför blev jag ensam kvar och såg denna stora syn. Och ingen kraft fanns kvar hos mig, och min styrka vändes till svaghet, och jag kunde inte behålla någon kraft.

9 Ändå hörde jag ljudet av hans tal, och när jag hörde ljudet av hans tal, låg jag som bedövad på mitt ansikte, med mitt ansikte mot jorden. 10 Och se, en hand rörde vid mig som hjälpte mig upp på mina darrande knän och händer. 11 Och han sa till mig: Daniel, du högt älskade man, ge akt på de ord, som jag talar till dig, och ställ dig upp, för jag har nu blivit sänd till dig. Och när han hade sagt detta till mig, reste jag mig darrande.

12 Och han sa till mig: Frukta inte, Daniel, för från första dagen när du vände ditt hjärta till att förstå och till att ödmjuka dig inför din Gud, har dina ord varit hörda, och jag har kommit för dina ords skull. 13 Men fursten för Persiens rike stod emot mig under tjugoen dagar. Men se, Mikael, en av de förnämsta furstarna, kom för att hjälpa mig, och jag blev kvar där med Persiens kungar. 14 Och nu har jag kommit för att låta dig få veta vad som ska hända ditt folk i de sista dagarna, för ännu dröjer synen en lång tid.

15 Och när han hade sagt detta till mig, vände jag mitt ansikte mot jorden och blev stum. 16 Och se, han som liknade en människoson rörde vid mina läppar, och jag öppnade min mun och talade och sa till honom, som stod framför mig: O min herre, genom denna syn har bedrövelse kommit över mig och jag har ingen kraft kvar. 17 För hur ska min herres tjänare kunna tala med en sådan som dig , min herre? För när det gäller mig så finns ingen kraft kvar hos mig, och jag kan inte andas längre. 18 Då kom han som liknade en människa ännu en gång och rörde vid mig och gav mig styrka, 19 och sa: O högt älskade man, frukta inte, frid vare med dig, var stark, ja var stark! Och när han hade talat till mig, kände jag mig styrkt och sa: Min herre, tala, för du har styrkt mig.

Uppenbarelseboken kapitel 1

Vem var det Daniel såg i denna syn? I Uppenbarelseboken 1 som skrevs cirka 600 senare förklarar det tydligt:

12 Och jag vände mig om för att se rösten som talade med mig. Och när jag vände mig om, såg jag sju ljusstakar av guld 13 och mitt ibland de sju ljusstakarna en som var lik Människosonen, klädd i en dräkt som räckte ner till fötterna och med ett bälte av guld kring bröstet.

14 Och hans huvud och hår var vitt som ull, så vitt som snö, och hans ögon var som eldslågor. 15 Och hans fötter var såsom skinande malm som glöder i ugnen, och hans röst var som dånet av väldiga vatten.

16 Och i sin högra hand hade han sju stjärnor och ut från hans mun gick ett skarpt tveeggat svärd, och hans ansikte var såsom solen, när den skiner i sin kraft.

17 Och när jag såg honom föll jag ner som död för hans fötter. Men han lade sin högra hand på mig och sa till mig: Var inte rädd! Jag är den förste och den siste 18 och den levande. Och jag var död, men se, jag lever i evigheternas evigheter. Amen. Och jag har nycklarna till dödsriket och döden.

19 Skriv det du har sett, vad som nu är och vad som ska ske härefter.

Förklaring

Mannen i Daniels syn

Jesus i Johannes syn


Han som liknade en Människoson v 16

En som var lik Människosonen v 13


Klädd i linnekläder v 5

Klädd i en dräkt v 13


Bälte av fint guld v 5

Bälte av guld v 13


Hans ansikte var som en blixt v 6

Hans ansikte var såsom solen v 16


Hans ögon var som eldslågor v 6

Hans ögon var som eldslågor v 14


Hans fötter såg ut som glänsade koppar v 6

Hans fötter var såsom skinande malm v 15


Ljudet av hans tal var som ljudet från en folkmassa v 6

Hans röst var som dånet av väldiga vatten v 15


Låg jag som bedövad på mitt ansikte, med mitt ansikte mot jorden v 9

Föll jag ner som död för hans fötter v 17


En hand rörde vid mig v 10

Han lade sin högra hand på mig v 17


Han sa till mig: Frukta inte v 12

Och sa till mig: Var inte rädd! V 17


För att låta dig få veta vad som ska hända v 14

Vad som ska ske härefter v 19

Jesus i Gamla Testamentet

Det är oerhört fascinerande att vi gång på gång läser om Jesus i Gamla Testamentet. Inte minst i Daniels bok som innehåller mycket tydliga och starka profetior om Guds Son, Messias och Människosonen som är Jesus Kristus.

Den här synen som beskrivs i kapitel 10 hade Daniel 537 f.Kr. Alltså långt innan Jesus föddes och blev människa.

Fynden av Dödahavsrullarna 1947 bekräftar äktheten i Daniels bok. Man har hittills hittat 8 manuskript, och alla kapitel finns representerade. De äldsta rullarna från grotta 4 i Qumran dateras till omkring 165 f.Kr.

Det är mycket trosstärkande att läsa om Jesus i Gamla Testamentet. Profetiorna om honom som senare går detalj i uppfyllelse i Nya Testamentet bevisar att Bibelns budskap om Jesus är sant. 

Har du ännu inte tagit emot Jesus som din personlige Frälsare och Herre så gör det nu innan det är försent!

Christer Åberg

#Daniel #Profetia #Syn #Jesus i GT #Bibelstudium

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Herren är med oss i vår väntan

→ Nästa
Hur vet vi att Bibeln är sann?


1 kommentarer


Sofia 22/2-22 19:09
Fantastiskt!

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

måndag 15 augusti 2022 00:12
Jag ber om förbön för min man och vårt äktenskap. Om Guds hjälp och vishet att förstå varandra och att undvika onödiga konflikter. Tacksam för förbön!
söndag 14 augusti 2022 22:30
Tack för att ni bad för Daniel och Kalle bilresan till Kolmården gick bra. Dom kom hem lungt och fint 🙏💕
söndag 14 augusti 2022 22:25
Be för mig för alla plan i livet gud vet. Be även för min familj och om blodetsbeskydd. Beom frihet för oss alla och gud leder mig rätt. Be även för ekonomin.

DAGENS

Vecka 33, måndag 15 augusti 2022 kl. 05:11

Online: 97

6029 sidvisningar hittills i dag
(36586 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Stella och Estelle

Brevet till Laodicea Och skriv till ängeln för församlingen i Laodicea: Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sanna vittnet, upphovet till Guds skapelse:” - Revelation 3:14,20

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29
Swish: 072 203 63 74 
Paypal: https://www.paypal.me/apg29 
Bankkonto (Swedbank) 
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9 
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

Translate

Laddningstid av sidan: 0.60 sekunder

↑ Upp