DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Herren är med oss i vår väntan

Av: Mikael Walfridsson
tisdag 22 februari 2022 12:17

Gästblogg

Denna artikel är gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

/bild/vantan-1645528769.jpg

”Det kräver många gånger mer tro att vänta än det att tjäna. Men det finns en viktighet i just det att vänta, och något som kanske ofta är översett. Men att vänta är en viktig del i vår förberedelse till Jesu återkomst.”

Vi väntar med iver på Herren

Heb 9:28 - så blev Kristus offrad en gång för att bära mångas synder. Och han ska träda fram en andra gång, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.

Herrens löfte är att han en dag ska frälsa dem som ”väntar” på honom. I den grekiska översättningen så används ett ord för ”vänta”, som på engelska översätts med ”i expect eagerly”, ”wait for eagerly”. Ordet ”eagerly” betyder ”otåligt”, ”ivrigt” och ”med spänning”. Det handlar alltså om en ivrig och otålig väntan i förbindelse med Jesu komma. Det är församlingens hjärta som ropar ut och längtar efter sin brudgum och frälsare.

Samma ord som beskriver denna iver, ser vi i Romarbrevet som talar om ”skapelsen som längtar efter upprättelse” vid Jesu återkomst (Rom 8:19). Bruden och själva skapelsen har med andra ord samma enträgna och brinnande längtan efter Herren.  

Kallade att tjäna och vänta

1 Tess 1:9-10 - De berättar själva vilken ingång vi fick hos er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda: Jesus, som räddar oss från den kommande vredesdomen. 

På samma sätt så beskrivs det grekiska ordet här för ”vänta” med ”earnestly wait”, som översätts med ”innerligt”, ”uppriktigt” och ”ivrigt”. Summan av det som Paulus skriver är, att vi har omvänt oss, för att tjäna den levande Guden och vänta på Herren. Guds församling är med andra ord kallade att både tjäna och vänta!

Det kräver många gånger mer tro och tålamod i det att vänta än att tjäna. Men det finns en viktighet i just det att vänta, och något som är en viktig del i vår förberedelse när det gäller Herrens återkomst.

Ett avgörande skeende

Det känns som att vi är inne i ett väldigt viktigt och avgörande skeende just nu, där det blir väldigt intressant att följa den kommande utveckling.

Tiden kommer att ge svar på väldigt många obesvarade frågor. Är Rysslands tillbakadragning bara tillfällig? Är det här ett strategiskt drag från Ryssland som kan betyda lugnet före stormen? Är det vi upplever ett spel för gallerierna, men som verkligheten betyder att vi står på kanten av ändetidens krig?

Som jag ser det, så är vi så långt i ändetidens skeende, att vi i princip kan förvänta att vad som helst kan hända. Vi vet att krig kommer, men frågan är när? Rykten om krig i Europa kommer fortsätta, men frågan är när Herren tar bort freden från jorden genom ryttaren på den röda hästen?

Vi lyfts upp och förflyttas

Häromdagen tittade jag på nyheterna, och där visades ett ryskt tåg lastat med militär utrustning. Just på den tågvagnen som visades, stod nummer 522 med stor skrift. Jag kände att jag skulle slå upp ordet i strongs för att se betydelsen. Talet 522 betyder "to lift off”, ”i am taken away”, ”remove” (Lyftas upp, jag är borttagen, förflytta)

För mig var det en bekräftelse på, att det vi ser och upplever just nu är knuten till själva uppryckandet, vedermödans tid och ändetidens krig. Herrens brud kommer med andra ord att bli förflyttad i förbindelse med allt det här som sker. Tiden är med andra ord inne för ändetiden och profetiors uppfyllande.

Förväntans glädje 

Vi står och väntar på perrongen. Det är ett stort antal som står där, och det slår mig hur olika dessa människor är. Bland dem finns både barn och äldre, ungdomar och medelålders. Några har väldigt fina kläder på sig och ser ut till vara ganska välbärgade. Andra står med väldigt slitna kläder, och man kan se i deras ansikten att livet har varit svårt för dem. Några kommer haltandes på kryckor, och en annan sitter i rullstol med förtvinande ben. Man ser att dessa människor kommer från olika delar i världen, och det är en underbar blandning och kombination av olika hudfärger och utseenden. Gemensamt för dem är att alla står med en förväntans glädje i sina ansikten, och det lyser i deras ögon. En man lyfter sin krycka i ett glädjerus, när han långt borta i fjärran kan se tåget anlända. En annan ropar högt att ”-Nu kommer tåget, se till att göra er klara”, varpå att hela skaran bryter ut i ett jubel med en lättnad och obeskrivlig glädje.

Dessa människor har väntat på avfärd i lång tid, och ofta har det känts som att minuter har varit timmar och dagar varit år. De finns ingenting som håller dem tillbaka, och den längtan de har i deras hjärtan överstiger all saknad till detta jordiska och gamla liv. Dessa människor har hållit ut i all deras nöd, under sjukdomar, prövningar och andra omständigheter, och genom allt har de bevarat hoppet och tron. De visste att tiden var snar och att tåget kunde anlända när som helst. Men nu har de sett röken i horisonten, och de har hört visselljud som vittnar om tågets snara ankomst.

De ser hur tåget närmar sig och är på väg in på perrongen med hast. Det går snabbt, och man får känslan att själva påstigningen och avfarten kommer att gå fort. De ska hastigt vidare på resan. Det är inte resan i sig själv som är själva slutmålet. Det är slutdestinationen, deras eviga hem, de väntar på, och det är den som denna skara mycket snart kommer att uppleva. Tröttheten känns inte så tung längre. Oroligheten och rädslan börjar långsamt släppa sitt grepp för gott. De vet att de på väg, och bara om ett kort ögonblick är de framme.

Jesaja 64:4 - Aldrig har någon hört, inget öra har uppfattat, inget öga har sett en annan Gud än dig, som gör sådant för dem som väntar på honom.

Maranatha!

Mikael Walfridsson
Gästblogg

#Tidstecken #Sista tiden #Jesu återkomst #Uppryckandet

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Ryssland har gått in med 10 000 man i de rysskontrollerade områderna i Ukraina

→ Nästa
Daniel ser Jesus i en syn 500 år innan han föddes


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

fredag 12 augusti 2022 16:08
Jesus hela mig och mitt barn, ge oss frid och hjälp så att ekonomin blir bra, vi lever i en sjuk bärld...
fredag 12 augusti 2022 13:42
Jesus jag vill bara tacka dig för den friden du skänkt mig trots så mycket motgångar. Jesus jag är tacksam trots ovisshet och allt annat ovisst som väntar. Jesus vaka över alla som söker dig. Amen
fredag 12 augusti 2022 12:41
Kan ni be för min skull

DAGENS

Vecka 32, lördag 13 augusti 2022 kl. 07:47

Online: 92

17630 sidvisningar hittills i dag
(31899 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Kaj

“Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” - Ephesians 2:10

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.38 sekunder

↑ Upp