DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Jesus föddes av kvinna

Av: Christer Åberg
fredag 12 november 2021 20:28

Från muslimskt håll kommer ofta den falska retoriska lögnen hur Gud kunde dö på korset. De säger att Gud kan inte dö. Det låter ju logiskt om det inte vore detta faktum att Gud blev människa! Som människa kunde Jesus dö på korset och försona våra synder.

Profetia om Jesus – nedskrivet 1400 innan det hände:

1 Mos 1:15. Jag ska sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din säd och hennes säd. Han ska krossa ditt huvud, och du ska hugga honom i hans häl.

Det är intressant att det står ”hennes säd”. Det här är skrivet i ett patriarkalt samhälle och man talar aldrig på det sättet, man talar alltid om mannens säd. Men här står det hennes säd. 

Anledningen till att det står "hennes säd" beror verkligen på att gäller kvinnans säd. Någonting annat kunde Mose inte skriva i första Moseboken. Då hade han ju gått emot Guds profetiska ord. Ett ord som gäller den första Kristusprofetian i Bibeln.

"Hennes säd" visar att det var kvinnan som födde utan med någon mans hjälp. Jesus har ingen jordisk far. "Hennes säd" är Jesus Kristus. Lägg märke till att "hennes säd" beskrivs som en "han".

Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade ner honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem i härbärge. Luk 2:7

Maria födde sin förstfödde son. Det står inte att det var Josefs förstfödde son.

Matt 1:24. När Josef vaknade upp ur sömnen, gjorde han som Herrens ängel hade befallt honom, och tog sin hustru till sig, 25 men rörde henne inte, förrän hon hade fött sin Son, den förstfödde, och han gav honom namnet Jesus.

Det kan inte bli mycket mer tydligare. Josef och Maria hade ingen sex med varandra förrän hon hade fött Jesus. Josef är alltså inte far till Jesus. Jesus föddes utan att ha en jordisk far.

Jungfrun blev gravid

Profetia i Gamla testamentet om Jesus 700 år innan det skedde:

Jes 7:14. Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel.

Dess uppfyllelse 700 år senare i Nya testamentet:

Matt. 1:23. Se, jungfrun ska bli havande och föda en Son, och de ska ge honom namnet Emmanuel, vilket betyder: Gud med oss.

Jesaja profeterar om att en jungfru, en kvinna som är oskuld, ska bli havande. Och hon ska föda en son. Profetian säger tydligt att en pojke ska födas, inte en flicka. Profetian gick i fullständig uppfyllelse i Matteus kapitel 1:23 och i Lukas 2.

Luk 2:26. Och i den sjätte månaden blev ängeln Gabriel utsänd av Gud till en stad i Galileen som hette Nasaret, 27 till en jungfru, som var trolovad med en man, vars namn var Josef, av Davids hus, och jungfruns namn var Maria.

31 Och se, du ska bli havande och föda en Son och du ska ge honom namnet Jesus.

34 Då sa Maria till ängeln: Hur ska detta gå till? Jag har ju inte haft någon man. 35 Då svarade ängeln och sa till henne: Den Helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska överskugga dig, därför ska också det Heliga som blir fött av dig kallas Guds Son.

Jesus är Guds Son

Jesus är Guds Son. Han är inte Josefs Son. Om detta är Bibeln hur tydlig som helst. Både i Gamla och nya testamentet.

Matt. 1:16 Jakob födde Josef, Marias man, och av henne föddes Jesus, som kallas Kristus.

Man skrev som sagt aldrig i Bibeln att det var kvinnan som födde, men när det gäller Jesu födelse står det att det var kvinnan Maria som födde. Det var inte Josef. Anledningen till detta är att Jesus inte har en jordisk far. Detta bibelord vi nyss läste bevisar att Gud är Jesus far.

Jesus föddes av kvinna

Vi ser i Matteus 1:1-16 att det markeras väldigt tydligt att det var Maria som födde, inte Josef.

Detta är boken om Jesu Kristi, Davids sons, Abrahams sons, släkttavla. Abraham födde Isak, Isak födde Jakob, Jakob födde Juda och hans bröder. Juda födde Peres och Sera med Tamar, Peres födde Hesron, Hesron födde Ram. Ram födde Amminadab, Amminadab födde Naheson, Naheson födde Salmon. Salmon födde Boas med Rahab, Boas födde Obed med Rut, Obed födde Isai. Isai födde kung David, kung David födde Salomo med Urias hustru. Salomo födde Rehabeam, Rehabeam födde Abia, Abia födde Asa. Asa födde Josafat, Josafat födde Joram, Joram födde Ussia. Ussia födde Jotam, Jotam födde Ahas, Ahas födde Hiskia. Hiskia födde Manasse, Manasse födde Amon, Amon födde Josia. Josia födde Jekonja och hans bröder, vid tiden för den babyloniska fångenskapen. Och efter den babyloniska fångenskapen födde Jekonja Sealtiel, Sealtiel födde Serubbabel. Serubbabel födde Abihud, Abihud födde Eljakim, Eljakim födde Assur. Assur födde Sadok, Sadok födde Jakim, Jakim födde Eliud. Eliud födde Eleasar, Eleasar födde Mattan, Mattan födde Jakob. Jakob födde Josef, Marias man, och av henne föddes Jesus, som kallas Kristus.

Texten bryts plötsligt efter alla män som födde till att det var kvinnan Maria som födde. Denna text bevisar att det inte är Josef som är Jesu Far utan Gud.

Författaren var medvetet tydlig med att förklara vem Jesu far är och att hans födelse var övernaturligt gudomlig.

Ett annat bibelord som på ett mästerligt sätt bevisar att Jesus är Guds Son:

Gal. 4:4 Men när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna, född under lagen,

Jesus blev född av kvinna, inte av en man. Texten säger att Gud sände sin Son. Och sedan föddes han. För att kunna sända någon måste han ha funnits. Jesus fanns innan han blev född som människa av kvinna.

Jes 9:6. För ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste.

Profeten Jesajas mäktiga profetia 700 år innan Jesus födelse att ett barn blir oss fött, en son blir oss given. Lägg märke till att det står "oss". Jesus kom för vår skull, för att rädda och frälsa oss. Han kom inte för sin egen skull. Han kom inte för att frälsa sig själv. Han kom för att frälsa dig.

Jesaja 9:6 läses för övrigt varje jul då Jesus blev människa och föddes av kvinna. Varje jul blir vi påminda om detta mäktiga under då Jesus steg ner från himlen, blev människa och bodde bland oss.

Mäktig Gud

Jesu födelse var ingen vanlig födelse. Det var ett stort under, då Gud blev människa. Lägg också märke till att Jesaja profeterar att barnet är "Mäktig Gud". Det är alltså inte vem som helst som föddes.

Fil 2:5. Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, 6 vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, 7 utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. 8 Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. 9 Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, 10 för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, 11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.

Falsk retorik

Från muslimskt håll kommer ofta den falska retoriska lögnen hur Gud kunde dö på korset. De säger att Gud kan inte dö. Det låter ju logiskt om det inte vore detta faktum att Gud blev människa! Som människa kunde Jesus dö på korset och försona våra synder.

I den berömda texten från Filippibrevet läser vi klart och tydligt att Jesus var i "Guds gestalt" och "jämlik Gud" och att han blev "lik oss människor" och att han "som en människa" dog på korset. Han dog alltså inte som Gud utan som människa, därför att han blev människa som du och jag, men utan synd.

En kropp har du berett åt mig

Hebr 10:5 Därför säger han då han kommer i världen: Offer och gåvor begärde du inte, men en kropp har du berett åt mig. 6 Brännoffer och offer för synder hade du inte behag till. 7 Då sa jag: Se, jag kommer, i bokrullen är skrivet om mig, för att göra din vilja, o Gud.

Kan det bli mycket tydligare än vad vi nyss läste i versen? Jesus fanns innan han fick en kropp beredd åt sig. Han stiger ner från himlen, blir människa född av en jungfru. Han behövde en kropp för att kunna offra sig. Hade han inte blivit människa hade haninte kunnat dö för våra synder.

Det är inte så att människan blev Gud. Nej det var Gud som blev människa! Vi människor kan inte bli gudar. Men det underbara är att Gud blev människa. Kom ihåg ängeln Gabriels ord:

Luk. 1:37 för ingenting är omöjligt för Gud.

Medlare

Varför Jesu födelse är så övernaturlig och stor så att vi lyfter fram den i varje jul är att Gud själv blev människa!

1 Tim 2:5. För det är en Gud, och en Medlare mellan Gud och människor, människan Kristus Jesus, 6 som gav sig själv till lösen för alla. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne.

Jesus blev människa och som människa kunde han medla mellan Gud och människor. Och som människa gav han sig själv till lösen för alla.

Övernaturligt född av en kvinna

Vi har nu bevisat med utifrån Bibelns text att Jesus blev övernaturligt född av en kvinna utan en jordisk far. Jesus var i himlen, steg ner från himlen och blev född av kvinna. Och som människa kunde han dö på korset och försona oss med Gud.

Återvände till himlen med sin kropp

Vi kan tillägga, och det är inte oviktigt, att Gud uppväckte Jesus från de döda. Det var hans mänskliga kropp som uppväcktes. Den lämnades alltså inte kvar i graven. Det var den Jesus som dog för våra synder som uppväcktes. Och när Jesus sedan återvände till himlen så återvände han med sin kropp – den kropp som han fick då han blev människa – men nu var det en förhärligad uppståndelsekropp. 

LÄS OCKSÅ

Christer Åberg

#Bibeln #Jesus #Guds Son #Profetior #Gamla testamentet #Nya testamentet

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Video: Robin D Bullock profeterade 2019 om coronaviruset

→ Nästa
Tiohornsförbundet i ändens tid


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

onsdag 10 augusti 2022 15:57
Bed att jag får ekonomi att blomstra, trött på att alltid ha det dåligt.
onsdag 10 augusti 2022 15:00
Ber för kvinna 21 år. Att hon kan se klart. Inte bara döma andra utan få kärlek till andra också. Be att hon blir botad från all otrygghet och grubblerier.
onsdag 10 augusti 2022 12:34
God Gud gör så att det blir bra på mitt jobb och att allting löser sig 🙏🙏🙏❤️

DAGENS

Vecka 32, onsdag 10 augusti 2022 kl. 22:13

Online: 62

30476 sidvisningar hittills i dag
(36662 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Lars

Gud är vår borg För körledaren. En sång av Koras söner, till alamót.” - Psalm 46:1

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.38 sekunder

↑ Upp