DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

McDonalds i Danmark förbjuder muslimsk bön

Av: Christer Åberg
tisdag 26 april 2022 14:15

/bild/muslimsk-bon-1650975280.jpg

Muslimer som arbetar för McDonalds i Danmark får inte längre använda arbetsplatsen för att be till islams gud Allah. 

Anledningen till att McDonalds förbjuder muslimsk bön på sina restauranger beror på att en muslimsk anställd använde restaurangens lekrum för att be under den muslimska fastemånaden ramadan.

Muslimens böneritual filmades och las ut på Facebook av en person som ifrågasatte att lekrummet användes för det ändamålet.

Facebook har svarat med att försöka ta bort alla inlägg där videon sprids.

Böneplats?

Det verkar som en muslim måste be ett vist antal gånger om dagen och att han behöver en viss plats för detta ändamål. Så är det inte med den som tror på Jesus. Han behöver inga speciella platser för att be till Bibelns Gud i Jesu namn. Inte heller behöver han be ett vist antal gånger för att vara en god kristen och "godkänd" av Gud.

Med ansiktet vänt mot Mekka upprepar muslimen den muslimska trosbekännelsen och bönerna. Före varje bön måste han utföra den rituella tvättningen som är av tre slag. Med andra ord så är det ett religiöst slaveri.

Ren i Jesu blod

Det är inte så med den kristne. Han har inget tvång att upprepa vare sig trosbekännelse eller inlärda böner. Inte heller behöver han göra någon rituell tvättning. Varför? Därför att han redan är ren genom Jesu Kristi blod som Jesus göt på golgata! 

1Joh 1:7. Men om vi vandrar i ljuset, såsom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu Kristi, hans Sons, blod renar oss från all synd.

Inte heller behöver han be på en speciell plats.

Joh 4:20 Våra fäder har tillbett på detta berg, och ni säger att den plats där man skall tillbe finns i Jerusalem." 21 Jesus svarade: "Tro mig, kvinna, den tid kommer, då det varken är på detta berg eller i Jerusalem som ni skall tillbe Fadern. 22 Ni tillber vad ni inte känner. Vi tillber vad vi känner, eftersom frälsningen kommer från judarna. 23 Men den tid kommer, ja, den är redan här, då sanna tillbedjare skall tillbe Fadern i ande och sanning. Ty sådana tillbedjare vill Fadern ha. 24 Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning."

Inte heller riktar han bönen till en plats på jorden. Muslimen riktar den ju mot Mecka. Jesus säger att vi ska tillbe Fadern i ande och sanning.

Ro för sin själ

Jesus binder inte människor med religion. Han sätter människor fria från ett religiöst slaveri.

Matt 11:28 Kom till mig [Jesus], alla ni som arbetar och bär på tunga bördor, så skall jag ge er vila. 29 Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. 30 Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt.

Jesus säger till dem som sliter religiöst och har tunga religiösa bördor ska komma till honom istället. Först då ska de få vila och få ro i för sin själ. Många idag som utövar lagiskt styrda religiösa ritualer blir bara nedtryckta av deras tyngd. Men så är det inte med Jesus. Hans ok är milt och hans börda är lätt. Det är först då man vänder sig till Jesus som man får ro i sin själ.

När Jesus bad så riktade han inte sin bön till det judiska templet i Jerusalem.

Joh 17:1. Så talade Jesus och lyfte blicken mot himlen och sa: Fader, stunden har kommit. Förhärliga din Son, för att också din Son må förhärliga dig,

När Jesus bad så lyfte han blicken mot himlen. Och han bad till sin Fader som är i himlen. Tänk så enkelt. Här rörde det sig inte om massa religiösa krav och bördor som har lagts på axlarna.

På samma sätt ska den som tro på Jesus göra: Be direkt till sin Fader som är i himlen. Eftersom Jesus har öppnat vägen in i himlen genom sin död på Golgata kors kan vi direkt gå inför nådens tron.

Heb 10:19. Så kan vi då, bröder, med frimodighet gå in i det heligaste genom Jesu blod, Heb 10:20. genom en ny och levande väg som han har öppnat åt oss genom förlåten, det vill säga sitt kött,  
Heb 4:16. Låt oss därför med frimodighet gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.

Vi behöver alltså inte ha några mellanhänder. Varken människor eller religiösa tunga krav som tynger ner oss.

Christer Åberg

#Islam #muslim #ramadan #Danmark #McDonalds

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Vad menar Jesus när han säger: Inte alla som säger Herre, Herre, till mig ska komma in i himmelriket?

→ Nästa
Kan Muhammeds krigarprofil förklara upploppen? – Veckans nyheter


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Tredje världskriget? - Ukraina och bibliska profetiorna

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Andy 16/5-22 14:12
Fariséen såg ner på alla andra, han värderade människor. När vi börjar värdera varandra är det fara å färde. När vi delar in människorna i värdefulla och värdelösa är detta ett uttryck för synden i våra liv. Rom. 2:11 ” Ty hos Gud finnes intet anseende till personen.” Gud gör inte skillnad på människor ( =har inte anseende till pe
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra

Tommy. 16/5-22 12:58
Det var fint, Andy. Själv bjöd jag hem en muslim en påsk, och vi talade om Gud. Han var en fin vän. Vi talade om änglar allt, men han fundera varför jag hade Jesus så starkt, då berättade jag om de möten jag haft med Jesus, han mötte allt med stor respekt.Han blev nog inte omvänd, men vi talade öppet, om det Stora med vänskap och vördnad.
Skrevs i Föraktets synsätt har inget i Guds rike att göra

Tommy. 16/5-22 12:28
ja, vet inte pressen av beslut, när alla Politiskt vill ju alla hoppa på Nato i Riksdagen,Vilket kanske kändes som press utom V som ville ha folk omröstning, samt alla fasanfulla bilder av kriget. men precis kan det vara så att vi kom med ett Maktblock, och Maktblock mot maktblock. "Vaka och Be." ännu en
Skrevs i Varför säger Socialdemokraterna ja till Nato?


Senaste bönämnet

måndag 16 maj 2022 21:51
Bed för att en man blir frälst. Att de djupa såren i hans inre ska läkas. Att hans känsloliv ska bli totalt helat. Att de tunga kedjor och bojor som ligger över honom ska brytas.
måndag 16 maj 2022 21:43
Be för en man som just nu dricker mkt o behöver befrielse! Tack!
måndag 16 maj 2022 18:29
Jag vill åter igen lägga fram mitt rökbegär har haft djupa depressioner igenom åren och mått bra en längre tid nu och så fort jag ska försöka sluta röka så får jag ångest JESUS HJÄLP MIG

DAGENS

Vecka 20, tisdag 17 maj 2022 kl. 03:29

Online: 95

4301 sidvisningar hittills i dag
(34019 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Rebecka och Ruben

“HERREN din Gud bor i dig, en hjälte som frälser. Han gläder sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel.”” (Zephaniah 3:17)

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be högt den här bönen om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krSTÖD APG29

SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare (Paypal)
Bankkonto: 8150-5 934343720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt

mejl@apg29.nu
072-203 63 74

Om

Wikipedia om Christer Åberg

Mer

apg29.se
apg29.com 
apg29.nu 
christeraberg.se

Translate

↑ Upp