DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

När den frälste dör kommer han till himlen

Av: Christer Åberg
torsdag 13 januari 2022 20:24

/bild/himmel-faglar-1641942598.jpg

Bibeln lär oss tydligt att när den frälste dör så lämnar han kroppen och går direkt till himlen där Jesus är.

Rövaren på korset

Händelserna på Golgata visar tydligt att vi går direkt till himlen som tror på Jesus.

Luk 23:39 Men en av förbrytarna som hängde där skymfade honom och sa: Om du är Kristus, så hjälp dig själv och oss. 40 Då svarade och tillrättavisade den andre honom och sa: Fruktar inte heller du Gud, du som är under samma dom? 41 Det är rätt åt oss att vi lider vad våra gärningar är värda, men denne har inte gjort något ont. 42 Och han sa till Jesus: Herre, tänk på mig när du kommer in i ditt rike. 43 Då sa Jesus till honom: Sannerligen säger jag dig, i dag ska du vara med mig i paradiset.

När rövaren dog på korset gick han direkt till himlen där Jesus var. Vi får faktiskt inte glömma bort att när Jesus dog på korset så gick han direkt till himlen. Han dog först och sedan dog rövaren. Därför kunde han komma till Jesus.

Himlen var alltså inte någonting som hör till nån gång i framtiden. Rövaren gick direkt dit då han dog.

Medvetet tillstånd i himlen

En del idag tror att när man har dött så är det svart, att man sover i ett x antal tusen år i ett omedvetet tillstånd innan man uppväcks kroppsligt från döden. Men i exemplet med rövaren på korset och Jesus egen död på korset ser vi att så är inte fallet.

Jesus själv levde i högsta grad ett medvetet tillstånd mellan sin död och uppståndelse ser vi i Bibeln.

Upp 6:9 Och när han bröt det femte sigillet, såg jag under altaret deras själar, som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörd som de hade. 10 Och de ropade med hög röst och sa: Herre, du som är helig och sann. Hur länge dröjer du med att döma och utkräva hämnd för vårt blod på dem som bor på jorden? 11 Och åt var och en av dem gavs en vit dräkt, och de blev tillsagda att de skulle vila ännu en liten tid, till dess antalet hade blivit fullt av deras medtjänare och bröder, som skulle bli dödade liksom de själva.

Vi ser att själarna under altaret levde i ett medvetet tillstånd. Då du kommer till himlen kommer du alltså att leva i ett medvetet tillstånd.

Såg själarna

Det är intressant att  lägga märke till att Johannes såg själarna under altaret. I Himlen kan man alltså se själarna som har kommit dit.

De ropade med hög röst

Själarna i himlen kan ropa – de kan prata och tala. De har en mun som de kan tala med! De ropade med en hög röst – andra i himmelen kunde alltså höra dem. Det finns hörsel i himlen – man kan höra.

Medveten om tiden

Himlen är evig, men bibelavsnittet avslöjar att det ändå finns en medvetenhet om tiden: Hur länge... Man lever alltså inte i ett bäcksvart mörker utan att vara medveten om någonting. Faktum är att man faktiskt inte är död då man har kommit till himlen. Man lever! Jesus själv säger detta:

Upp 11:25 Jesus sa till henne: Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig, han ska leva, om han än dör. 26 Och var och en som lever och tror på mig ska aldrig i evighet dö. Tror du detta?

Andlig kropp

Bibelordet avslöjar också att de har andliga kroppar eftersom de kunde klä sig med vita kläder.

Du har en andlig kropp i himlen, du kan tala, se och höra, du har huvud armar och ben. Med andra ord är din vistelse i himlen högsta grad medvetet!

Änglarna hämtar dig

När du dör som tror på Jesus så kommer det änglar som hämtar dig och för dig till den himmelska härligheten.

Luk 16:22 Så hände det att den fattige dog och blev förd av änglarna till Abrahams famn. Och den rike dog också och begravdes.

Hur många änglar? Det står inte, men det kan vara alltifrån två till en himmelsk här!

Lek med tanken. Tänk dig att du som är köpt med Jesu Kristi blod dör så kommer en hel här av tusentals änglar och hämtar dig till ditt himmelska hem!

Även om det inte är en hel här utan "bara" två änglar så är det ju fantastiskt bara det. Två himmelska änglar hämtar dig!

Jesus tar emot dig i himlen

Apg 7:54 När de hörde detta, skar det i deras hjärtan och de bet ihop tänderna mot honom. 55 Men han, fylld av den Helige Ande, såg in i himlen och fick se Guds härlighet och Jesus stå på Guds högra sida, 56 och han sa: Se, jag ser himlen öppen och Människosonen stå på Guds högra sida. 57 Då skrek de med hög röst, höll för sina öron och stormade alla på en gång emot honom, 58 och släpade ut honom ur staden och stenade honom. Och vittnena lade sina kläder vid fötterna på en ung man som hette Saulus. 59 Och de stenade Stefanus, som åkallade och sa: Herre Jesus, tag emot min ande. 60 Och han föll på knä och ropade med hög röst: Herre, ställ dem inte till svars för denna synd. Och när han hade sagt detta, somnade han in.

Var någonstans tog Jesus emot Stefanus ande när han dog? Svar: I himlen! Detta historiska bibelavsnitt bevisar att när den troende på Jesus dör går han direkt till himlen där Jesu tar emot honom!

Tredje himlen och paradiset

I Andra Korintierbrevet berättar Paulus om en man som blev uppryckt till tredje himlen. Det är om sig själv som han talar om. Han sa så för att inte förhäva sig. Så här står det:

2 Kor 12:1 Att berömma mig är visserligen till ingen nytta, men jag kommer nu till syner och uppenbarelser från Herren. 2 Jag känner en man i Kristus, som för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himlen, om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet det. 3 Och jag känner denne man - om han var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet det - 4 att han blev uppryckt till paradiset och hörde outsägliga ord, som det inte är tillåtet för en människa att uttala. 5 Av den mannen vill jag berömma mig, men av mig själv vill jag inte berömma mig utom av mina svagheter.

Lägg märke till att. Tredje himlen och paradiset är samma sak. Med andra ord: Vi kommer direkt till himlen när vi som troende på Jesus dör. Vi kommer alltså inte först till nån slags förgård som vi kallar för paradiset, där vi ska vänta i ett x antal tusen år innan vi ska uppstå. En sådan föreställning är alltså felaktig och stämmer inte med det här bibelordet.

Fil 1:23 För jag dras åt båda hållen. Jag längtar efter att få bryta upp och vara hos Kristus, vilket skulle vara mycket bättre. 24 Men att bli kvar i köttet är mer angeläget för er skull.

Åter igen ser vi enligt Bibeln att när vi som frälsta dör och lämnar kroppen går vi direkt till Jesus som är i himlen.

Vi ska lämna vår kropp

När vi dör så lämnar vi vår kropp och går till Jesus. Bibeln är mycket tydlig med detta:

2 Kor 5:1 Men vi vet att om det tält som är vår jordiska boning bryts ner, så har vi en byggnad från Gud, ett hus som inte är gjort med händer, evigt i himlarna. 2 För i denna suckar vi också och längtar att få bli överklädda med vår boning som är från himlen, 3 för när vi väl är klädda i den ska vi inte bli funna nakna. 4 För vi som är i detta tält suckar och är nedtyngda, inte för att vi vill bli avklädda utan överklädda, så att det dödliga kan bli uppslukat av livet. 5 Men han som berett oss till detta är Gud, som pant har han också gett oss Anden. 6 Därför är vi alltid vid gott mod och vet att så länge vi är hemma i kroppen, så är vi borta från Herren. 7 För vi vandrar i tro, utan att se. 8 Men vi är vid gott mod och vill helst flytta bort från kroppen och vara hemma hos Herren. 9 Därför gör vi vårt bästa för att vara honom till behag, vare sig vi är hemma eller borta. 10 För vi måste alla träda fram inför Kristi domstol, för att var och en ska få igen vad han har gjort under sitt jordiska liv, vare sig det är gott eller ont.

Här står det mycket tydligt att så länge vi lever här på jorden så är vi i våra kroppar. Men när vi dör flyttar vi bort från kroppen och kommer hem till Jesus.

Christer Åberg

#Himlen

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Krigslarm och rykten om krig - anfaller Ryssland Ukraina och Sverige?

→ Nästa
Vaccinbevis borde inte vara något problem för Guds församling


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

onsdag 10 augusti 2022 15:57
Bed att jag får ekonomi att blomstra, trött på att alltid ha det dåligt.
onsdag 10 augusti 2022 15:00
Ber för kvinna 21 år. Att hon kan se klart. Inte bara döma andra utan få kärlek till andra också. Be att hon blir botad från all otrygghet och grubblerier.
onsdag 10 augusti 2022 12:34
God Gud gör så att det blir bra på mitt jobb och att allting löser sig 🙏🙏🙏❤️

DAGENS

Vecka 32, onsdag 10 augusti 2022 kl. 21:24

Online: 67

29638 sidvisningar hittills i dag
(36662 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Lars

Gud är vår borg För körledaren. En sång av Koras söner, till alamót.” - Psalm 46:1

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.73 sekunder

↑ Upp