DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Retoriken som muslimer använder för att förneka Jesus

torsdag 9 december 2021 01:38

Den här viktiga artikeln avslöjar en del av den retorik som muslimer använder för att gå emot och förneka Herren Jesus Kristus Guds Son. 

"Gud har ingen son"

Hur ofta har jag inte hört detta från muslimskt håll. Men först måste vi reda ut vad en muslim menar då han säger Gud. När han säger Gud menar han aldrig Bibelns Gud Herren – Fadern, utan Koranens gud Allah. Allah är alltså inte Bibelns Gud!

Men att Bibelns Gud har en Son står det tydligt och klart. Både i Gamla och Nya testamentet. Att man då säger att Gud inte har någon son är en direkt lögn och stämmer inte med Bibeln

"Gud har inga barn"

För att då förneka att Gud inte har någon Son säger man det muslimska mantrat: "Gud har inga barn". Men Gud har många barn – alla de som tror att Jesus Kristus är Guds Son!

Bibeln säger i Johannes 1:12 att alla dem som tog emot Jesus fick rätt att vara Guds barn. De blev då Guds barn eftersom de blev födda av hans Ande. Denna födelse skedde då de tog emot Jesus.

Över hela vår värld är det miljontals och åter miljontals människor som tror på Jesus som är födda av Gud. – Gud har många barn!

"Var säger Jesus i Bibeln Jag är Guds Son?"

Detta är en vanlig muslimsk retorisk lögn. De påstår att Jesus aldrig säger i Bibeln "Jag är Guds Son" när han själva verket säger överallt att han är Guds Son.

Det är intressant att de hänvisar till Bibeln som de inte tror på för att bevisa sin tes att inte Jesus säger att han är Guds Son...

Förutom att Jesus säger exakt "Jag är Guds Son" två gånger i Bibeln (Den formuleringen som muslimer påstår att han inte säger) så talar Jesus överallt om sig som Sonen och Gud som sin Fader. Om Gud är Jesu Fader så borde rimligtvis Jesus vara Sonen!

Dessutom säger Gud Fader själv i Bibeln, både i Gamla och nya testamentet att Jesus är hans Son!

"Jesus är inte Gud"

Jag kan inte räkna hur många gånger jag har hört denna lögn, men det står gång på gång i Bibeln att Jesus är Gud. Vi ser det både i gamla och nya testamentet.

Dessutom säger Gud själv att Jesus Guds Son är Gud! Både i Gamla och nya testamentet.

"Var säger Jesus Jag är Gud?"

Jesus talar om sig själv som Gud överallt i Bibeln. För någon annan kan han knappast vara med tanke på alla de anspråk som han gör på sig själv.

Jesus talade i egenskap som Gud med tanke på den auktoriteten han talade i:

Och de blev mycket förvånade över hans lära, för han undervisade dem så som en som har auktoritet och inte så som de skriftlärda. (Mark 1:22)

Dessutom säger han tydligt "Jag och Fadern är ett", "Den som har sett mig har sett Fadern" och "Om ni inte tror att Jag Är ska ni dö i era synder".

Det råder alltså ingen som helst tvivel att Jesus talade om sig själv som Gud. Dessutom är hela Bibelns vittnesbörd – både i Gamla och nya testamentet – att Jesus är Gud.

"Var säger Jesus Tillbe mig?"

Detta är en vanlig retorisk lögn för att förneka att Jesus är Guds Son. Överallt i Bibeln så tillbad människor Jesus Kristus. De tillbad honom innan hans död och de tillbad honom som uppstånden och de tillbad honom efter att han hade farit upp till himlen och satt sig på tronen.

Ingenstans säger Jesus till dem att de inte får tillbe honom. Dessutom finns det exempel på att Petrus tillrättavisar någon när han försöker tillbe Petrus. "Gud ska du tillbe" sa han, men själv tillbad han Jesus i båten, därför att han är Gud. En ängel tillrättavisade Johannes på Patmos att han inte fick tillbe honom utan det var Gud han skulle tillbe.

När Djävulen frestar Jesus och ville att Jesus skulle tillbe honom blir han tillrättavisad av Jesus med ett citat från Gamla testamentet:

Då sa Jesus till honom: Gå bort, Satan. För det står skrivet: Herren, din Gud, ska du tillbe, och endast honom ska du tjäna. (Matt 4:10)

Och genast står det i versen efter:

Då lämnade djävulen honom, och se, änglar kom fram och tjänade honom.

Först säger Jesus till Djävulen att du ska endast tillbe och tjäna Herren din Gud, men när Djävulen hade lämnat honom kom det änglar fram och tjänade Jesus. Det var ju endast Gud man skulle tjäna, men här kom det himmelska änglar fram och tjänade Jesus – därför att han är Gud!

Jesus är tydlig med att du både får tillbe och tjäna honom. Dessutom står det både i Gamla och nya testamentet att alla Guds änglar ska tillbe honom.

"Bibeln är förvanskad"

Jag har läst att Muhammed sa att man ska tro på Bibeln - både Gamla och nya testamentet. Men nu stämmer inte Koranen med Bibeln. Då säger man att det är Bibeln som är förvanskad när det själva verket är Koranen som kom flera hundra år efter Bibeln som är förvanskad.

Det är inte ovanligt att villoläror skyller på att Bibeln är förvanskad då deras läror inte stämmer med Bibeln. Mormonerna, Jehovas Vittnen och Islam skyller alla på att Bibeln är förvanskad. Men det är deras läror som inte stämmer med Bibeln.

Ett graverande exempel är Koranen 5:79 och 5:116. Där beskrivs treenigheten som Gud, Jesus och Maria! Dessutom har jag läst på en muslimsk hemsida att islam tror att den Helige Ande är ängeln Gabriel som kom till Maria.

Alla Nya Testamentets skrifter skrevs under det första århundradet och har alltså tillkommit under apostlarnas livstid. I Gamla Testamentet finns ett antal profetior som pekar fram mot en kommande frälsare, en Messias, och Nya Testamentet bekräftar att alla dessa profetior har gått i uppfyllelse i Jesus Kristus.

Det är därför självklart att Koranen som skrevs på sexhundratalet och som på ett antal viktiga punkter motsäger Nya Testamentet inte är en uppenbarelse från Gud.

"Jesus kunde inte rädda sig själv"

Från muslimskt håll har jag hört den här retoriska lögnen att Jesus inte kunde rädda sig själv då han dog på korset. Detta säger de därför de förnekar korset och Jesus Kristus.

Men då glömmer de bort detta faktum att Jesus kom inte för att rädda sig själv – han kom för att rädda oss! Han dog på korset för vår synders skull – inte för sin egen skull.

Dessutom uppväckte Gud honom från de döda. Han lever idag! Jesus har verkligen besegrat döden och vunnit en evig seger. Nej, han är ingen svag stackare som inte kunde rädda sig själv. Han är Konungarnas Konung och har all makt i himlarna och på jorden!

"Hur kan Gud dö?"

För att förneka att Jesus är Gud och Guds Son så kommer muslimen med den retoriska lögnen "hur kan Gud dö?". Här tror man att man har hittat ett oslagbart argument eftersom det är ju självklart att Gud som är evig inte kan dö. Men de har glömt bort en viktig sak: Gud blev människa! Och som människa kunde han dö på korset och försona hela världen med Gud! 

I varje jul uppmärksammar vi att Gud blev människa då Jesus Kristus föddes i Betlehem och lades lindat i en krubba. Varför Jesus födelse är så stort är detta faktum att Gud blev människa. Vi läser om detta i Filipperbrevet 2:5-11:

5 Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, 6 vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, 7 utan utgav* sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. 8 Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. 9 Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn* som är över alla namn, 10 för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, 11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. 

Jesus var Gud, kom från himlen, blev människa, dog på korset, uppväcktes från de döda och återvände till himlen. Bibeln är mycket tydlig med detta!

"Jag älskar Jesus"

Den här retoriska lögnen kan förvirra den kristne, men det är ett retoriskt knep att förminska Jesus och inte tro på honom. Samma sak är det när de säger att de respekterar Jesus och att de tror på honom som profet men inte som Guds son. Med andra ord förnekar de honom.

Jesus säger i Bibeln:  "Om någon älskar mig, så håller han mitt ord". Det vill säga: älskar man Jesus så tror man också på det han säger. Dessutom tror man också på den han är: Nämligen Guds son.

Man blir inte frälst av att man säger att man älskar Jesus, man blir frälst genom att tro på Jesus och bekänna honom som Herren! Så lät dig inte luras.

"Jesus är en profet"

Detta får man kastad i ansiktet gång på gång att Jesus är en profet och inte Guds Son. Men vad säger Bibeln?

I forna tider talade Gud många gånger och på många sätt till fäderna genom profeterna. I dessa sista dagar har han talat till oss genom Sonen, som han har satt till arvinge över allt. Genom honom har han också skapat universum. (Hebr 1:1-2)

Bibeln säger att Gud talade till fäderna genom profeterna, men i den här sista tiden har han talat till oss genom Sonen. Det står inte "profeterna" eller "profeten" utan "Sonen"! Med andra ord är Jesus mycket större än profeterna!

Men om man nu säger att Jesus är en profet – varför tror man då inte på det som han profeterar om? Det avslöjar bara att det är en retorisk lögn för att inte tro att Jesus är Guds Son.

Dessutom ska vi komma ihåg då muslimer säger att Jesus är en profet menar de islams profet, men Bibeln är tydlig med att Jesus är Guds Son – inte islams profet.

Be

Be för muslimerna så att de kan se Jesus och ta emot honom och bli frälsta. Jesus dog och uppstod för alla människor och Gud vill att alla människor ska bli frälsta och komma insikt till sanningen.

Jag har i den här artikeln avslöjat en del av de retoriska lögner som muslimer använder för att förneka Jesus. Och varje lögn smulas sönder i ljuset av vad Gud verkligen säger i sitt Ord: Bibeln.


Läs också

#Islam #Retorik #Muslimer #Villolära #Evangelisation #Undervisning

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
De som ska få så kallad dödshjälp i Tyskland måste först vaccinera sig mot Covid-19

→ Nästa
Reformationsbibeln är nu nästan slutsåld


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

David Billström 15/7-22 17:12
Mycket bra att du betonar sanningen om vem Jesus är, Christer. Jesu blod som rann för oss på Golgata kors är det mest dyrbara och heligaste offret i världshistorien. Genom Jesu död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli fyllda med den Helige Ande. Så mycket värdefullare än något annat i denna världen.
Skrevs i Gud bekänner att Jesus är hans Son


Senaste bönämnet

onsdag 10 augusti 2022 19:56
Snälla hjälpa mig be för min son och hans mamma, att du ger frid och vishet till henne i hur hon fostrar honom, inte med våld och hat utan istället med kärlek och omsorg, i Jesus namn, Amen
onsdag 10 augusti 2022 15:57
Bed att jag får ekonomi att blomstra, trött på att alltid ha det dåligt.
onsdag 10 augusti 2022 15:00
Ber för kvinna 21 år. Att hon kan se klart. Inte bara döma andra utan få kärlek till andra också. Be att hon blir botad från all otrygghet och grubblerier.

DAGENS

Vecka 32, onsdag 10 augusti 2022 kl. 22:33

Online: 62

30950 sidvisningar hittills i dag
(36662 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Lars

Gud är vår borg För körledaren. En sång av Koras söner, till alamót.” - Psalm 46:1

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.64 sekunder

↑ Upp