DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Vad menar Jesus när han säger: Inte alla som säger Herre, Herre, till mig ska komma in i himmelriket?

Av: Christer Åberg
onsdag 27 april 2022 20:13

/bild/christer-aberg-1651082650.jpg

Vad menar Jesus när han säger: Inte alla som säger Herre, Herre, till mig ska komma in i himmelriket? Menar han att inte alla blir frälsta som åkallar hans namn? Eller vad menar han? I den här artikeln får du det rätta svaret så att du aldrig mer behöver tvivla och vara orolig igen.

Matt 7:21. Inte alla som säger Herre, Herre, till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min Faders vilja som är i himlarna. Matt 7:22. På den dagen ska många säga till mig: Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn, och i ditt namn drivit ut onda andar, och i ditt namn gjort många kraftgärningar? Matt 7:23. Men då ska jag säga dem som det är: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni lagbrytare.  

Detta bibelord brukar en del rycka loss ur sitt sammanhang för att "bevisa" att det räcker inte endast att bekänna att Jesus är Herren för att bli frälst. Vad dessa människor gör är att de försöker hindra människor från att bli frälsta genom att så in tvivel och förvirring i deras sinnen. 

Oftast förkunnar sådana personer en laggärningskristendom. De menar med sin falska lära att man inte blir frälst enbart genom tron på Jesus utan du måste också göra gärningar. Men då är det ju gärningarna som frälser och inte Jesus. 

Jesus + något mer = villolära

Man har alltså bytt ut Jesus mot gärningar. Så fort man byter ut Jesus mot någonting annat då rör det sig alltid om en villolära som vill få dig bort från frälsningen i Jesus Kristus.

Och det är lika stor villolära om man säger att det räcker inte bara med Jesus utan du måste också ha någonting mer. Det är alltid en villolära som leder dig bort från Jesus. Jesus + något mer = villolära. 

Vad säger Bibeln? Hur blir man frälst?

Rom 10:9. För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de dödaska du bli frälst.

Bibeln säger klart och tydligt att du blir frälst då du

Bekännelsen

Den talar alltså inte om att du måste utföra massa gärningar. Men vi ser här att bekännelsen är viktig, vilket Jesus också säger i Matteus kapitel 10.

Matt 10:32. Därför, var och en som bekänner mig inför människorna, honom ska också jag bekänna inför min Fader, som är i himlen.

Men förnekar man Jesus, då är man inte frälst, vilket vi förstår av den nästföljande versen:

Matt 10:33. Men den som förnekar mig inför människorna, honom ska också jag förneka inför min Fader, som är i himlen.

När blev Paulus frälst?

Och att bekännelsen är viktig förstår vi då vi tittar på hur Paulus blev frälst.

Apg 22:16. Och nu, varför dröjer du? Stå upp och låt dig döpas och tvätta bort dina synder, och åkalla Herrens namn

Hur blev Paulus frälst? 

När han mötte Jesus på Damaskus vägen? 

Nej. 

När han fastade och bad i tre dagar? 

Nej. 

När han lät sig döpas tre dagar senare? 

Nej. 

– Han blev frälst då han åkallade Herrens namn! 

För på ett annat ställe i Bibeln står det:

 Rom 10:13. För var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst.  

Vem är Herren?

Och vem är Herren? Det läste vi ju i romarbrevet 10:9. Det är Jesus som är Herren. Att Jesus är Herren läser vi också i Filipperbrevet kapitel 2.

Fil 2:11. och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.

Sammanhanget

Men vad menar då Jesus när han i Matteus kapitel 7 säger att alla inte kommer in i himmelriket som säger Herre, Herre till honom? En gyllene grundregel är att man alltid läser allting i sitt sammanhang. Då kan man inte missförstå.

Egentligen har vi redan förklarat tydligt att man blir frälst då man bekänner att Jesus är Herren och tror att Gud har uppväckt honom från de döda. Så vi behöver egentligen inte mer förklaringar, men vi ska ändå gå tillbaka till Matteus 7 och se vad det står där i sitt sammanhang.

Matt 7:15. Men akta er för de falska profeterna, som kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är rovgiriga vargar. Matt 7:16. Av deras frukt ska ni känna dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnen, eller fikon från tistlar? Matt 7:17. Så bär vart och ett gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. Matt 7:18. Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt. Matt 7:19. Vart och ett träd som inte bär god frukt huggs ner och kastas i elden. Matt 7:20. Därför ska ni känna dem av deras frukt. Matt 7:21. Inte alla som säger Herre, Herre, till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min Faders vilja som är i himlarna. Matt 7:22. På den dagen ska många säga till mig: Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn, och i ditt namn drivit ut onda andar, och i ditt namn gjort många kraftgärningar? Matt 7:23. Men då ska jag säga dem som det är: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni lagbrytare.  

Vad är en falsk profet?

I sammanhanget talar Jesus om falska profeter. Vad är en falsk profet? En falsk profet är någon som leder människor bort från Herren Jesus.

5 Mosebok 13:1 Om en profet eller en som har drömsyner träder fram hos dig och han ger dig något tecken eller under, 2 och sedan detta tecken eller under som han talat med dig om inträffar och han då säger: "Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem", 3 då skall du inte lyssna på den profetens ord eller på den som har drömsyner, ty Herren, er Gud, prövar er för att finna om ni älskar Herren, er Gud, av hela ert hjärta och hela er själ. 4 Herren, er Gud, skall ni följa, honom skall ni frukta, hans bud skall ni hålla, hans röst skall ni lyssna till, honom skall ni tjäna och honom skall ni hålla er till. 5 Men den profeten eller den som har drömsyner skall dödas. Ty han predikade avfall från Herren, er Gud, som har fört er ut ur Egyptens land och friköpt dig ur träldomshuset, och han ville föra dig bort från den väg som Herren, din Gud, har befallt dig att gå. Du skall skaffa bort det onda hos dig.  

En falsk profet är en som predikar avfall från Herren. Han vill föra bort dig från den väg som Herren din Gud har befallt dig att gå. Han vill alltså föra dig bort från Herren Jesus Kristus så att du inte blir frälst. Jesus säger om sådana falska profeter i Matteus 7: Jag har aldrig känt er.

Varför kände Jesus inte dem? De hade aldrig tagit emot Jesus som Herren i sina liv. Jesus vill att vi skall känna honom personligen, ha en personlig relation med honom, att han personligen är Herren i våra liv.

De ofrälsta sönerna

Det finns ett exempel i Bibeln där de använde Jesu namn utan att känna honom. Detta läser vi i Apostlagärningarna kapitel 19.

Apg 19:13. Några kringvandrande judiska andeutdrivare tog sig då för att nämna Herren Jesu namn över dem som hade onda andar, och sa: Vi besvär er vid den Jesus som Paulus predikar. Apg 19:14. Och det var sju söner till en viss Skevas, en judisk överstepräst, som gjorde så. Apg 19:15. Men den onde anden svarade och sa: Jesus känner jag, och Paulus vet jag om, men vilka är ni? Apg 19:16. Och mannen, i vilken den onde anden var, rusade på dem och övermannade dem och besegrade dem så att de nakna och sårade flydde ur huset. Apg 19:17. Och detta blev känt för alla judar och greker som bodde i Efesus, och fruktan kom över dem alla, och Herren Jesu namn blev prisat.  

Varför gick det som det gick? Därför att Jesus inte kände dem. Och inte heller kände de Jesus. De var inte frälsta. De var inte födda på nytt. De använde Jesu namn som någon slags trollstav. Du kan inte använda Jesu namn som trollstav.

Den som verkligen är frälst och fått all sin synd förlåten har auktoritet i Jesu namn. Dessutom blir Jesus alltid förhärligad. Deras avsikt var inte att förhärliga Jesus, utan avsikten var att visa sig själva speciella och märkvärdiga och att förhärliga sig själva. Men allt sådant fungerar inte.

Frälsningens visshet

Om nu någon rycker loss Matteus 7:21-23 och kastar bibelordet i ansiktet på dig för att påvisa att man inte blir frälst av att bekänna att Jesus är herren så vet du nu att det är en villolära och du kan nu bemöta det med skriftens ord som tydligt säger att:

var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst (Rom 10:13).

Bibeln är alltså klar och tydlig. Om du ännu inte är frälst ska du åkalla – anropa – - ropa på Jesus och bekänna att han är Herren.

Och du som är frälst kan tryggt lita på Guds Ord att du verkligen är frälst som åkallar Herrens namn och tror på honom. Du behöver alltså inte göra massa religiösa gärningar och ska inte heller göra det. Inte en enda religiös laggärning har någonsin frälst en enda människa utan frälst blir man genom tron på Herren Jesus Kristus.

Det kan du vara viss om eftersom Bibeln – Guds Ord säger så.

Amen.

Christer Åberg

#Bekännelsen #Undervisning #Frälst #Räddad #Falska profeter #Villolära

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Rysk TV: Det tredje världskriget utlöstes då det ryska krigsskeppet sjönk

→ Nästa
McDonalds i Danmark förbjuder muslimsk bön


1 kommentarer


Heléne 02/5-22 15:27
Underbar text! I HERREN JESUS NAMN, AMEN

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Direkt med Christer Åberg

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Mats 12/8-22 15:21
Tack Jesus för ditt offer på korset….En kärleksfullare gärning för oss syndare har aldrig och kommer aldrig ske… Tack käre Jesus för att jag får nåd , en nåd och kärlek som jag är helt oförtjänt av. Vi är många som ser de yttersta dagarna närmar sig sitt slut. Herre var med mig och min broder Stefan när vi döps i havet i morgon…..
Skrevs i 67 bibelord om Jesu kors

Sven Thomsson 25/7-22 09:41
Bra budskap Holger. Det år sådant här som människor behöver få veta och inte minst många kristna som inte inser faran med yoga och annat ockult. Vi som tror på Jesus måste bli så fyllda av den helige Ande och kraft så att vi kan stå emot detta och beklädda med kraft så att vi kan driva bort Satan och "driva främmande härar" på flykten.
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap

Bjarne Andersson 24/7-22 21:10
Den här visar mer vad som kommer framöver! Extern länk
Skrevs i Hon är ett av den onda andevärldens redskap


Senaste bönämnet

söndag 14 augusti 2022 07:35
Jesus hjälp alla små o större som börjar skolorna nu o vardagen skyddsänglarna med dem,och att Jesus får återkomma till skolorna på morgon andakten o bön osv,,,
söndag 14 augusti 2022 05:41
Be att jag får mina pengar från min syster, att hon slutar bete sig illa och göra mer skada.
lördag 13 augusti 2022 22:31
Be för min man som är så fylld av vrede och aggressivitet men som inte alls förstår detta. Det här förstör vårt äktenskap och jag önskar inget annat än att han skulle få möta Jesus!

DAGENS

Vecka 32, söndag 14 augusti 2022 kl. 09:35

Online: 78

17599 sidvisningar hittills i dag
(40064 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Uno

Brevet till Laodicea Och skriv till ängeln för församlingen i Laodicea: Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sanna vittnet, upphovet till Guds skapelse:” - Revelation 3:14,20

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.39 sekunder

↑ Upp