Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Jag har väntat i 40 år på den kommande väckelsen som någon gång i framtiden ska komma...

Christer Åberg
2024-02-22 18:43

Evangelisation

Hyvlare

I år är det 40 år sedan jag tog emot Jesus och blev frälst. Nästan omedelbart efter att jag hade blivit frälst började jag höra talas om den kommande väckelsen som någon gång skulle komma i framtiden. Människor bad om denna väckelse på de olika mötena, och jag själv började be om den här väckelsen som någon gång skulle komma. Det har nu gått 40 år, och den har ännu inte kommit.

Innan jag blev frälst hade en del andra också blivit frälsta. Jag undrar i mitt stilla sinne: Såg inte människor detta? Pastor Lewi Pethrus sa i sin sista predikan att där en syndare omvänder sig till Herren, där är det väckelse. Jag själv hade ju blivit frälst och några andra hade också blivit frälsta. Men på något sätt ser man det inte, utan man väntar på den kommande stora väckelsen som någon gång i framtiden ska komma. 

Kämpar febrilt

Under tiden man väntar på den så kämpar man febrilt genom att skälla på de olika kristna i församlingarna, att de inte håller måttet, utan de måste be och fasta och omvända sig från alla slags synder som ingen har tänkt på. Man måste göra sig redo så att den kommande väckelsen ska komma någon gång i framtiden. 

Predikanterna riktar sina predikningar till de stackars fromma som inte skulle kunna göra en fluga förnär, att de måste omvända sig och göra sig redo. De får sjuttioelva punkter på hur de ska göra sig redo för att få väckelse, och så får de springa fram för förbön för att överlåta sig så att väckelsen kan komma... Detta sker gång på gång, möte efter möte, eftersom de aldrig håller måttet och blir färdiga. Puh!

Predikanterna riktar aldrig sina predikningar utåt utan enbart inåt, till församlingarna, och hyvlar på de stackars plankorna i sina förmanings- och omvändelsepredikningar över att de inte håller måttet eftersom väckelsen verkar dröja. Jo tack, den har ju dröjt i 40 år!

Detta är problemet; man riktar aldrig till de ofrälsta, bara till de frälsta för att tala om att de måste omvända sig så att väckelsen äntligen ska komma någon gång i framtiden... Hur länge ska man hyvla på de stackars avmagrade plankorna som i de mötena får dåligt samvete eftersom de aldrig räcker till?

Jag berättar om Jesus

Jag själv har slutat hyvla på plankorna eftersom jag har bestämt mig för att rikta mig till de ofrälsta och på ett enkelt sätt berätta om Jesus och att man blir frälst då man tar emot honom som Herren.

Och det fungerar. Människor blir frälsta. Jag får ofta höra av någon att de har tagit emot Jesus, att de nu tror på Gud, att de nu är frälsta och att de har kommit till tro på grund av mig och att de är tacksamma att jag berättade för dem om Jesus.

Ibland händer det att det kommer ofrälsta människor på mötena, men en del predikanter är så insöade på att predika redan för frälsta om de sjuttioelva punkterna hur man ska få väckelse eller någon annan djuplodad undervisning som de tycker att församlingen ska ha men som ingen begriper, allra minst predikanten själv.

De klarar alltså inte av att tala till ofrälsta. Lägg ner de sjuttioelva punkterna och börja berätta om Jesus på ett enkelt sätt och att man blir frälst då man i tro tar emot honom som Herren!

Men mycket av förkunnelsen går ut på att församlingen måste omvända sig från synderna så att det kan bli väckelse, men är inte de troende i församlingarna redan omvända? Hur i hela världen kunde de i så fall bli frälsta? Eller tycker man att de fromma som inte kan göra en fluga förnär inte håller måttet? 

De välhyvlade plankorna

Jag ska säga dig, när man väl riktar sig utåt så att människor börjar bli frälsta, så kommer de välhyvlade plankorna som inte kan göra en fluga förnär få ny luft under vingarna så att det blir en sådan fart och glöd i församlingarna som ingen trodde var möjligt. Och skulle det finnas synd i församlingen så kommer det släppa sitt grepp när människor blir frälsta. Man ska inte börja i fel ände. 

Jag ska till sist ta ett exempel på de hyvlade plankorna igen. De nya plankorna kanske inte är så fina, massa spretiga grenar kanske är kvar och massa knaggar stör utseendet, men när dessa plankor börjar vandra med Jesus så kommer den Helige Ande själv hyvla ner det som inte är bra så att plankorna blir riktigt riktigt fina. 

Men det är Herrens verk - inte ditt. Din uppgift är att berätta på ett enkelt sätt för människor om Jesus och att de blir frälsta då de i tro tar emot honom som Herren. Amen!

Christer Åberg

#Väckelse #Förkunnelsen #Omvändelse #Evangelisation #Helgelse #Frälsning #Frälst

Dela:

10 kommentarer

Maria - 22/02-24 22:18
Bra skrivet Christer! Jag har själv funderat över det här på sistone. Självklart är helgelse en process o alla kristna bör vaka över sina liv MEN fokus behöver ligga på att nå ut med evangelium till andra människor. Jag har själv gått på lögnen att jag inte är tillräckligt bra för att berätta för andra om Jesus o det hjälper ingen!


Lars-goran Marklund - 23/02-24 18:15
Alla är syndare och behöver ta emot
💖Jesus. Bli räddad av Herren till det eviga livet. Jorden ska förgås men
❤️Guds ord ska aldrig förgås. Man kan bara be till 💥Herren💥. Omvändelse är svårt men visdomen finns i bibeln. Ett rättesnöre för människan.
Bra ❤️❤️❤


Bengt Lund - 26/02-24 21:48
Varför gör inte de kristna som Jesus sa att de ska göra.
Matteus 28:18-20. Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er.


Mattias - 29/02-24 17:58
Mycket bra. Vi är frälsta av nåd. En gåva från Gud.
Gud välsignar dig


Magnus Flodin - 02/03-24 11:23
Frid

Väl skrivet!


Anders Griph - 03/03-24 13:10
Grundproblemet är att det saknas andlig föda i Guds församling - därför blir förkunnelsen lagisk och krävande!Huvudelen i förkunnelse i svensk kristenhet saknar
en verklig gudomlig närvaro. Jag kan gå på många olika gudstjänster och inte bli berörd i min ande. En kristenhet som inte får föda som berör, föder vår ande är problemet!


Stefan Edefors - 03/03-24 19:58
Så bra Christer! Tack! ❤️🤗


Bengt Lund - 05/03-24 21:32
Om vi går så lågt som att varje kristen i våra församlingar vinner en enda människa för Gud / år.
Då skulle våra församlingar växa med 100 % per år.
Om en församling har till exempel 200 medlemmar i år, skulle den ha 400 nästa år och så vidare.
Inte för att vi ska ha stora församlingar utan för att många fler människor ska bli frälsta.


Bengt Lund - 06/03-24 11:36
Då inte förra kommentarsfältet räckte till fortsätter jag här.
Det skulle inte dröja så länge tills gamla Sverige kunde räknas som ett kristet land igen.


Yvonne - 19/05-24 19:00
Hej!
Det bästa jag läst på många år!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det söndagen den 23 juni 2024, vecka 25 och klockan är 15:39. Adolf och Alice har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-23 12:51
Bed allvarligt för ett par makar som har börjat bråka. Bed om kärlek och försoning.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från Gotland såg jag ett böjt hav

Saul och spåkvinnan i Endor

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 20/06-24 19:28
Okultism är att prata med demoner ,sätt tilliten till ❤️Gud. Herren hör bön. 💖Jesus var den vägvisare vald av Gud. Den vägen måste alla gå om man vill bli frälst. Bra❤️❤️❤️

Skrevs i Saul och spåkvinnan i Endor


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM