Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

11 förrädiska frågor om Jesu Gudom, men Bibeln ger svar

Christer Åberg
2023-04-23 12:16

Undervisning

/bild/hander-1682243201.jpg

I denna artikel besvarar jag 11 förrädiska frågor som ofta ställs om Jesu gudom. Det är viktigt att veta för att kunna förstå Jesu gudom och treenigheten, måste jag ta emot honom som Herren i mitt liv. Då kan Guds Ande uppenbara den treenige Guden i mitt hjärta. Jag vill också betona vikten av att förstå att Gud är treenig, det är tre personer som utgör en Gud.

Här följer svar på 11 förrädiska frågor som ofta ställs om Jesu gudom.

1. Hur kan en människa bli Gud? Frågan är felaktigt formulerad. Det var inte en människa som blev Gud, utan Gud som blev människa i Jesus Kristus. 

2. Är Jesus skapad som Adam? Nej, Jesus är inte skapad, han kom från himlen och blev människa. Adam skapades av jord och kom från jorden. 

3. Hur kan Gud födas av en kvinna? Gud blev människa, och som människa kunde han födas av en kvinna. Han föddes inte som Gud av en kvinna. 

4. Hur kan Gud dö? Det var inte som Gud Jesus dog på korset utan som människa. Gud är ande och kan inte dö, därför behövde Jesus få en mänsklig kropp av kött, blod och ben för att kunna dö som ett offer på korset. 

5. Bad Gud till sig själv? Frågan är felaktigt formulerad. Det är tre personer som är en Gud. Tre olika personer som kan kommunicera med varandra. Och som människa bad Jesus till sin Fader.

6. Var säger Jesus att han är Gud? I Nya testamentet finns det flera ställen där Jesus antyder eller uttryckligen hävdar att han är Gud. Till exempel säger han "Innan Abraham blev till, är jag" (Johannes 8:58) och "Jag och Fadern är ett" (Johannes 10:30).

7. Var säger Jesus att vi ska tillbe honom? Jesus säger i Johannes 5:23: "för att alla ska ära Sonen, såsom de ärar Fadern. Den som inte ärar Sonen ärar inte heller Fadern, som har sänt honom." Detta betyder att Jesus är Gud.

8. Varför visste inte Jesus dagen? Matteusevangeliet 24:36: "Men den dagen och timmen känner ingen, inte himlens änglar och inte ens Sonen, ingen utom Fadern." Som människa var Jesus beroende av Fadern och den Helige Ande. Detta förminskar inte hans gudom.  

9. Är Gud större än Jesus? Jesus säger i Johannes 14:28: "Ni har hört att jag har sagt er: Jag går bort, och jag kommer tillbaka till er. Om ni älskade mig, skulle ni glädjas att jag sa: Jag går till Fadern, för min Fader är större än jag." Detta bibelord tar inte bort Jesu gudom, utan styrker den.  Jesus visar sin gudomlighet genom att han går till Fadern.

10. Vad menar Jesus med att Gud är den ende sanne Guden? Jesus säger i Johannes 17:3: "Och detta är det eviga livet, att de känner dig, den ende sanne Guden, och Jesus Kristus, som du har sänt." Detta bibelord betyder inte att Jesus inte är Gud, utan tydliggör hans gudom. Det eviga livet är både att känna Gud och Jesus Kristus, vilket tyder på att Jesus är Gud.

11. Vem bad Maria till? Maria bad till Gud Fadern (Luk 1:47), men hon bad också till Jesus när han skulle göra vatten till vin (Joh 2:3). Frågan är ställd för att förminska Jesu gudom, men läser vi hela Bibeln ser vi att Maria även bad till Jesus.

Ett vanligt misstag

När sådana här retoriska frågor ställs om Jesus för att ifrågasätta att han är Gud, så missar man en mycket viktig sak, då man inte förstår att Gud är treenig, att det är tre personer som utgör en Gud. 

Om man inte förstår detta, förstår man inte heller hur Jesus kan be till Fadern eller hur jungfru Maria kan föda Guds Son, eller hur Jesus kan dö för våra synder. 

För att kunna förstå treenigheten måste man ta emot Jesus som Herren i sitt liv. Då kommer Guds Ande att uppenbara den treenige Guden och att Jesus är sann Gud och sann människa i ens hjärta.

Christer Åberg

#Jesus är Gud #Treenigheten #Fadern #Sonen #Den Helige Anden

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-20 06:25
Be för Lindas helande, Evas helande och Marias . Önskar att de får uppleva korsets kraft i sina liv till namnet Jesus ära och pris! Be med att Gud leder mig angående boende samt skuldberget.

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney


Senaste kommentaren

Yvonne - 19/05-24 19:00
Hej! Det bästa jag läst på många år!

Skrevs i Jag har väntat i 40 år på den kommande väckelsen som någon gång i framtiden ska komma...


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM