Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Det normala kristna livet: Tro, gemenskap och förföljelse

David Billström
2023-09-11 00:21

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/ett-normalt-kristet-liv-1694362622.jpg

”Och han (Jesus) steg upp på berget och kallade till sig dem han själv ville, och de kom till honom. Och han utsåg tolv, för att de skulle vara med honom och för att han skulle sända ut dem till att predika, och ha makt att bota sjukdomar och driva ut onda andar.” (Mark. 3:13-15)

Ärva?

Man kan inte ärva en kristen identitet från sina föräldrar; det måste vara en personlig tro och vandring tillsammans med Jesus.

Jesu lärjungar svarade på Jesu kallelse och kom till honom för att vara med honom. Att vara kristen handlar om att tro på Guds Son, Jesus, och att ha en relation till Gud. 

När man läser och praktiserar Bibeln mognar man i sin tro. Varje människa är kallad att ha gemenskap med Gud, och genom tron på Jesus är detta möjligt. 

I livet tillsammans med Gud är det naturligt att tillbe Gud, be till Gud och dela allt som rör ens liv med honom.

Dessutom är varje kristen kallad att predika Jesus och att bota sjuka samt driva ut onda andar i Jesu namn. Detta är en normal del av det kristna livet för både nya och gamla troende.

Förföljelsen

”Saliga är de som är förföljda för rättfärdighets skull, för dem hör himmelriket till. Saliga är ni när människorna hånar och förföljer er och lögnaktigt säger allt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, er lön är stor i himlen, så förföljde de profeterna som var före er.” (Matt. 5:10-12)

Ett normalt kristet liv innebär också att man kan bli hånad för sin tro, förtalad och förföljd. Jesus och de första kristna utsattes för detta, så det är inget som bör förvåna oss som tror idag. Vi behöver inte oroa oss, utan kan med glädje och jubel se uppåt och veta att Gud ser allt.

Gud kallar alla människor till ett liv i gemenskap och goda gärningar tillsammans med honom. Har du svarat på kallelsen?

Må Gud välsigna dig.

www.kristenidag.se

David Billström

#Kristen #Förföljelse #Efterföljd #Lärjungaskap #David Billström

Dela:

4 kommentarer

Lars-goran Marklund - 11/09-23 02:36
Att tro på💖Jesus Kristus👍 är Som att gå genom livet i en uppförsbacke utan slut. En människa ska vara "född av anden" då närmar sig ❤️Gud dig. Då sker (💥mirakelna från Himlen). Den smala vägen👍 är meningen med livet. Bönens makt är stor👍💥🙂 Bra 👍👍

Svensson - 11/09-23 06:06
Jesus kallar på oss alla! Tyvärr finns det de som inte tar emot Hans kallelse, men gör det. Jesu har all makt i himmelen och på jorden. Det är Honom vi skall följa! Be för dem som ännu ej blivit frälsta och ha fortsatt tro bröder och systrar

Solan - 11/09-23 11:36
I Joh.6 vers 44 står det: Ingen kan komma till mig utan att Fadern som har sänt mig drar honom, och jag skall låta honom uppstå på den sista dagen. Någon sa att alla människor har en sökningstid, om de inte tar tillvara den är det kört. Är det så? Får man ett förhärdat hjärta sedan? Kan man inte bli frälst hela livet?

David Billström - 11/09-23 19:11
Solan - 2Petr3:9:"Herren är inte sen eller dröjer med det som han har lovat, såsom en del menar, utan han har tålamod med oss och vill inte att någon ska gå förlorad, utan att alla ska få tid att omvända sig." Gud vill inte att någon ska gå förlorad och han ger alla nog med tid för omvändelse. Sedan är det upp till var och en att gensvara

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-09-26 08:39
Ber om helande över äktenskap och en fullständigt upprättad familjesituation.

3 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Skeptiskt motstånd mot påstådda rymdlivsupptäckter

Guds kraft till frälsning

Bakgrunden till Palestinakonflikten

Svenska Kärnbibeln: En komplett översättning med mångsidiga funktioner

11 september: Från skotska slag till terrordåd och rymdfärjeuppskjutningar

Jesus kom för att frälsa oss

Det normala kristna livet: Tro, gemenskap och förföljelse

Åkalla Herrens namn

Ukrainakriget hotar sprida sig till Ryssland

Upplopp efter koranbränning


Senaste kommentaren

Lars Bråmå - 25/09-23 16:03
Gud gjorde Adam först. Men de evolutionstroende har för sig att det är slumpen som under lång tid har skapat Adam. Isf. fick Adam sitta där i lustgården o vänta i tusentals år på att Eva skulle bli färdigskapad !? För att vara konsekvent hann ju Adam dö, innan Eva blev klar. Och Människosläktet dö ut ?! Gud kan skapa själv

Skrevs i Skeptiskt motstånd mot påstådda rymdlivsupptäckter


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM