Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Falska gudar kan inte frälsa

Christer Åberg
2023-01-09 09:22

Undervisning

/bild/islam-1673251450.jpg

Sverige är ett mångreligiöst land med många falska religioner och avgudar. Men det är endast Jesus Kristus som kan frälsa. Ingen religion eller någon annan person.

Det är Jesus som frälser

Det är väldigt viktigt att lyfta fram att det är enbart Jesus själv som frälser. Han har inga medfrälsare jämte sig. I det första budordet står det att vi inte ska ha någon vid sidan av Herren Gud. Därför att det finns ingen annan frälsare. Enbart Jesus Kristus.

Du ska inga andra gudar ha vid sidan av mig. 
2 Mos 20:3  

Sverige är ett mångreligiöst land. Här florerar många avgudar och falska religioner. Dessa falska religioner kan ställa till problem och förvirring om vi inte håller fast vid tron på Jesus att han ensam är Herren och frälsaren. Det finns inget annat sätt att bli frälst på än genom honom.

Falska religioner

Det har under många år spridits olika falska religioner och läror som new age, Jehovas vittnen, mormonismen med mera. 

Det som är förrädiskt med dessa läror är att de talar om Jesus, men inte om den bibliske Jesus och att man blir frälst av nåd genom tron på honom. 

På senare år har självfrälsningsrörelser som yoga, meditation mindfullnest gjort intåg i Sverige.

Islam

En annan väldigt förrädisk religion som har trängt sig in i Sverige är islam. Här talas det om att de har Jesus, men de förnekar honom som Herren och Gud och Frälsaren. De säger att han är profet, men han är absolut ingen profet för islam – Jesus är världens Frälsare.

De talar om Gud men menar inte Bibelns Gud som sände sin enfödde son Jesus Kristus för att frälsa världen. Istället talar de om ökenguden Allah som inte har någon son och som absolut inte är Bibelns Gud Herren.

Allah är en falsk avgud som varken kan se höra eller tala. Inte heller kan han gripa in i människors liv, frälsa och förlåta deras synder. Han är en stum orkeslös gud som inget kan göra.

Falsk messias

Islams profet Muhammed är en falsk Messias och inte alls som den riktige Messias Jesus Kristus. Muhammed kan inte förlåta synder, bota sjuka och kasta ut demoner som Herren Jesus.

Jesus dog för alla människors synder, men Muhammed dog inte för några synder, istället lät han döda och lemlästa många människor i ett blint raser. Och sedan när han dog så dog han i sin egen synd.

Jesus är uppstånden

Muhammed dog och han ligger kvar i sin grav än idag. Jesus dog också. Det hände cirka 600 år tidigare än Muhammed. Men Jesus ligger inte kvar i graven. Han är uppstånden från de döda. Muhammed har ingen makt men Jesus Kristus har all makt i himlen och på jorden.

Jesus vandrade här på jorden cirka 600 år tidigare än Muhammed. Och efter Jesus kommer ingen, vilket Jesus själv säger i Bibeln. Han är den förste och den siste. Eftersom Muhammed kom 600 år efter Jesus så förstår vi att han är en falsk profet. Gud har inte sänt honom.

Bibeln

Bibeln skrevs av cirka 40 olika författare inspirerade av den Helige Ande. Hela Bibeln handlar om Jesus Kristus och Guds frälsningsplan. Bibelns böcker är skrivna på en tidsrymd av cirka 1500 år. Evangelierna om Jesus i nya testamentet skrevs av ögonvittnen cirka 20-40 år efter Jesu död och uppståndelse, alltså 40 och 60-talet. Förmodligen har många av breven kommit till under de årtalen också. Sista bibelboken skrevs år 90.

Sedan dess har Bibeln stått oförändrat genom seklerna och årtusenden. Att då 500-600 år senare komma med en ny bok som heter koranen för att upphäva och gå emot Bibelns olika sanningar blir inte trovärdigt.

Koranen

Koranen stämmer inte med Guds ord Bibeln eftersom koranen är en falsk uppenbarelse och inte från Gud. Koranens bok hör inte till Bibelns kanon eftersom den är fylld av villoläror som inte kan frälsa.

Muslimer har blivit lurade av en falsk bok och villolära, men Gud älskar dem lika mycket som andra människor. Därför vill han att de ska få höra talas om Jesus så att de också kan ta emot honom och bli frälsta.

Judarna

Man blir frälst endast genom tron på Jesus Kristus, vem man än är, och detta gäller också Guds egendomsfolk judarna. 

Det finns en villolära som säger att judarna är automatiskt frälsta eftersom de är judar, men så är det inte. 

För att en jude ska bli frälst måste också han ta emot Herren Jesus Kristus som sin Messias.

Endast genom tron på Jesus frälser

Det finns ingen människa på jorden som kan bli frälst på annat sätt än genom Jesus. Han säger själv att han är vägen sanningen och livet och att ingen kommer till Fadern utom genom honom. Han är den enda vägen till Gud.

Ta du också emot Herren Jesus Kristus genom tron så blir du frälst och räddad på grund av Guds nåd.

Christer Åberg

#Religion #New Age #Avgud #Islam #Koranen

Dela:

1 kommentarer

Lars-goran Marklund - 09/01-23 12:08
Man ska vara misstänksam mot andra böcker än Bibeln 💓Guds ord. 💓Jesus är 💓Guds❤️ son!, han blev sänd till jorden för att rädda människor från synd. Din artikel bekräftar det jag ❤️tror😊.
❤️Gud välsigne dig😀.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det söndagen den 23 juni 2024, vecka 25 och klockan är 17:38. Adolf och Alice har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-23 16:57
Gode Gud, bara hjälp mig i allt som sänker mig, tar musten ur mig, gör mig nere. Jag försöker och ändå blir en hel del bara trist. Amen

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från Gotland såg jag ett böjt hav

Saul och spåkvinnan i Endor

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 20/06-24 19:28
Okultism är att prata med demoner ,sätt tilliten till ❤️Gud. Herren hör bön. 💖Jesus var den vägvisare vald av Gud. Den vägen måste alla gå om man vill bli frälst. Bra❤️❤️❤️

Skrevs i Saul och spåkvinnan i Endor


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM