Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg
2024-05-09 17:38

Undervisning

/bild/jesu-himmelsfärd-1684395448.jpg

Det var en fantastisk uppenbarelse i mitt inre när jag för flera år sedan upptäckte att Psaltaren 47 i Gamla testamentet var en profetia om Jesu Kristi himmelsfärd. Den är skriven flera hundra år innan Jesus togs upp till himlen men beskriver hans himmelsfärd i detalj.

Gamla testamentet är inget förlegat. Det är ingen del av Bibeln som du ska bortse ifrån och inte bry dig om. Nej, det handlar om Jesus. Om vi inte hade haft Gamla testamentet, hade vi inte haft det nya. Och om Gamla testamentet inte hade funnits, då hade inte heller Jesus kunnat komma hit till jorden. Hela Gamla testamentet handlar om Jesus och det uppfylls i det nya.

Ps 47:1 För körledaren. En psalm av Koras söner. 2 Klappa i händerna, alla folk, höj jubelrop till Gud! 3 För HERREN, den allra Högste är fruktad, en stor Konung är han över hela jorden. 4 Han lägger folk under oss och folkslag under våra fötter. 5 Han utväljer åt oss vår arvedel, hans älskade Jakobs stolthet. Sela. 6 Gud har farit upp under jubel, HERREN under basuners ljud. 7 Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår Konung, lovsjung! 8 För Gud är Konung över hela jorden, sjung en lärorik sång. 9 Gud är Konung över hednafolken, Gud sitter på sin heliga tron. 10 De främsta av folken samlas som Abrahams Guds folk. För jordens sköldar tillhör Gud. Högt är han upphöjd.

Hela psalmen handlar om Jesu majestät, om hur stor och mäktig han är. Alla folk uppmanas att klappa sina händer och jubla till honom. Jesus är den allra högste, en stor Konung över hela jorden. 

Varför är han så stor, varför är han den allra högste? Jo, han har vunnit seger genom sin död på korset och sin uppståndelse från de döda. Genom detta har han verkligen visat sitt majestät. 

Lovsjung Jesus

Så om du ännu inte har lovsjungit Jesus, om du ännu inte har jublat inför hans storhet och majestät, gör det, höj ditt hjärtas lovsång. Han är värdig att sjungas och prisas. Det är han som är Frälsaren. Det finns ingen annan än Jesus Kristus som kan frälsa, rädda och förlåta våra synder. Ge honom ära!

Vers 6 är en fantastisk och tydlig profetia om Jesu himmelsfärd: "Gud farit upp under jubel, HERREN under basuners ljud." Detta skedde genom Jesu himmelsfärd då han togs upp till himlen. Jesu himmelsfärd är ett historiskt faktum. Det har verkligen hänt, och det otroliga är att det var profeterat flera hundra år tidigare att det skulle ske.

Herren Jesus for upp under jubel och basuners ljud då han togs upp från lärjungarna. Idag minns vi detta på Kristi himmelsfärdsdag. Det är en röd dag i våra almanackor, och det är på grund av denna historiska händelse: Jesus for upp till himlen, dit han hade kommit ifrån.

Jesus sitter på sin tron

I vers 7 profeteras det att Gud sitter på sin tron. Och det är precis vad Jesus gör. Bibeln säger att när han togs upp till himlen satte han sig på Guds högra sida. Jesus sitter alltså idag på tronen. Han regerar i makt och härlighet. Han är stor och mäktig. Han är Konung över hednafolken. Ser du hur stor och mäktig Jesus Kristus är?

Hylla Jesus! Tillbe Jesus! Han har farit upp under jubel, han är Konung över hela jorden och han sitter på sin tron.

När du läser Psaltaren 47 nästa gång, läs den så som den verkligen står och handlar om. Den är en profetia om Jesu Kristi himmelsfärd, som profeterades flera hundra år innan det hände!

Christer Åberg

#Kristi himmelsfärd #Uppryckandet #Profetia #Gamla testamentet

Dela:

3 kommentarer

Lars-goran Marklund - 09/05-24 18:37
Man behöver bara se ❤️Guds natur för den Allsmäktige behöver inte bevisa sin existens. Gör rätt saker då är 💖Jesus med dig. (Ha lust till det goda) närma dig Herren då närmar sig ❤️Gud 👍dig .
Vindarna kan vända för vem helst.
Bra ❤️👍❤️


Israelvänlig - 09/05-24 19:29
Amen!🙏🙏🙏


eva - 10/05-24 19:47
Tack Christer! Så många pärlor man hittar i Bibeln. Som Jesus sa: "Sök, så skall ni finna".


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-20 06:25
Be för Lindas helande, Evas helande och Marias . Önskar att de får uppleva korsets kraft i sina liv till namnet Jesus ära och pris! Be med att Gud leder mig angående boende samt skuldberget.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg

Klarläggande och varning: konspirationsteorier på framfart – En uppmaning till sanning och sundhet

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney


Senaste kommentaren

Yvonne - 19/05-24 19:00
Hej! Det bästa jag läst på många år!

Skrevs i Jag har väntat i 40 år på den kommande väckelsen som någon gång i framtiden ska komma...


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM