Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Jesu himmelsfärd var nödvändig, annars kan han inte komma tillbaka hit igen

Christer Åberg
2023-05-18 12:45

Undervisning

/bild/stjarna-1684406467.jpg

Det var nödvändigt för Jesus att återvända till himlen varifrån han hade kommit av flera skäl, men jag vill betona denna sanning för oss: om Jesus inte hade stigit upp till himlen igen, skulle han inte kunna komma tillbaka till jorden.

Apg 1:6-11 Då de nu var samlade frågade de honom och sa: Herre, ska du i denna tid återupprätta riket åt Israel? 7 Då sa han till dem: Det är inte er sak att veta tider eller stunder som Fadern i sin makt har fastställt. 8 Men ni ska få kraft efter att den Helige Ande har kommit över er och ni ska vara vittnen åt mig både i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns. 9 Och när han hade sagt detta, såg de hur han lyftes upp, och en molnsky tog honom ur deras åsyn. 10 Och medan de uppmärksamt såg mot himlen, när han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem. 11 Och de sa: Ni galileiska män, varför står ni och ser upp mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han ska komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen.

Idag firas Jesu Kristi himmelsfärd över hela världen. I en tidigare artikel jag publicerade diskuterades en del av betydelsen av varför Jesus återvände till himlen. Men i denna artikel vill jag lyfta fram något mycket viktigt som bara berördes kort tidigare: nämligen att Jesus Kristus ska komma tillbaka hit till jorden.

Det var nödvändigt för Jesus att återvända till himlen varifrån han hade kommit av flera skäl, men jag vill betona denna sanning för oss: om Jesus inte hade stigit upp till himlen igen, skulle han inte kunna komma tillbaka till jorden.

Vi läser i Bibeln att Jesus kommer att komma tillbaka på samma sätt som lärjungarna såg honom stiga upp till himlen. Jesu himmelsfärd är garantin för att han ska återvända!

Så när du nu blir påmind idag om denna historiska händelse, att Jesus for upp till himlen efter sitt avslutade frälsningsverk genom sin död och uppståndelse här på jorden, låt dig också påminnas om att Jesus Kristus kommer att komma tillbaka.

Hur togs Jesus upp till himlen?

Det står i texten att de "uppmärksamt såg mot himlen", så de hade inte sett fel. Det handlade inte om en stunds förvirring eller att de bländades av soljus. De såg verkligen Jesus bli förd upp till himlen eftersom de tittade koncentrerat och uppmärksamt. Det var ingen masspsykos eller något annat konstigt, de såg verkligen det de såg.

Jesus lyftes upp en bit ovanför marken. Jag vet inte exakt hur högt han lyftes upp, eftersom bibeln inte specificerar det, men det var säkerligen några meter. Han försvann inte som en raket långt upp i det blå.

Efter att han hade lyfts upp bildades en molnsky som tog honom ur deras synfält. Vi förstår att det hände plötsligt eftersom lärjungarna fortsatte att titta efter honom en god stund efteråt för att försöka se vart han tog vägen.

Innan vi fortsätter vill jag verkligen stryka under att han for upp till himlen synligt med sin uppståndna och förhärligade kraft. Det var inte så att han en dag plötsligt var borta utan att någon visste vart han tog vägen. 

Ska komma tillbaka på samma sätt

När lärjungarna uppmärksamt tittade mot himlen i sitt försök att förstå vad som hade hänt med Jesus, dök plötsligt två män upp bredvid dem, klädda i vita kläder. Bibeln specificerat inte vilka slags män det var, om de var änglar eller vanliga människor. Men det som dessa män sa till lärjungarna var mycket viktigt.

Först förebrådde männen lärjungarna för att de stirrade mot himlen. Kanske var det för att väcka dem från deras tankar om vad som hade hänt med Jesus och få deras uppmärksamhet riktad mot vad männen skulle förklara.

Männen i de vita kläderna förklarade sedan för Jesu lärjungar att på samma sätt som de hade sett honom stiga upp till himlen, skulle han komma tillbaka. På vilket sätt steg Jesus upp till himlen? Jo, han steg upp på ett synligt sätt. Jesus kommer alltså att återvända synligt till jorden. Jesus hade tidigare talat till sina lärjungar om att han skulle återvända till Fadern, men när det faktiskt hände skedde det plötsligt för lärjungarna. Detta kan vi förstå eftersom lärjungarna inte riktigt hängde med i vad som hände.

På samma sätt kommer det att vara när Jesus kommer tillbaka. Trots att det står i Bibeln att Jesus kommer att återvända, kommer det ändå att ske plötsligt för jordens invånare. Men att han kommer tillbaka är en historiskt säker faktum, precis som när han lämnade jorden och steg upp till himlen. Jesus återvände till himlen på ett synligt sätt, och han kommer att återvända till jorden på ett synligt sätt. Vi kommer alltså att se honom sådan som han är.

Han lämnade jorden fysiskt med sin kropp, och han kommer att återvända till jorden fysiskt med sin kropp. Och det kommer inte att råda något tvivel om att det verkligen är den korsfäste Jesus Kristus som kommer tillbaka, eftersom han kommer att ha spikhålen i sina händer.

Uppenbarelseboken 1:7 säger: "Se, han kommer med skyarna, och varje öga ska se honom, också de som har genomborrat honom, och alla jordens stammar ska jämra sig över honom. Ja, amen."

Jesu himmelsfärd är garantin för att han ska komma tillbaka. Har du tagit emot honom? Har du blivit frälst? Det är hög tid för dig att bli det nu.

Christer Åberg

#Himmelsfärd #Kristi himmelsfärdsdag #Jesu återkomst #Tidstecken #Sista tiden

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det söndagen den 23 juni 2024, vecka 25 och klockan är 17:36. Adolf och Alice har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-23 16:57
Gode Gud, bara hjälp mig i allt som sänker mig, tar musten ur mig, gör mig nere. Jag försöker och ändå blir en hel del bara trist. Amen

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från Gotland såg jag ett böjt hav

Saul och spåkvinnan i Endor

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 20/06-24 19:28
Okultism är att prata med demoner ,sätt tilliten till ❤️Gud. Herren hör bön. 💖Jesus var den vägvisare vald av Gud. Den vägen måste alla gå om man vill bli frälst. Bra❤️❤️❤️

Skrevs i Saul och spåkvinnan i Endor


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM