Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
SWISH: 072 203 63 74

Maria var oskuld och födde Guds Son

Christer Åberg
2022-12-13 01:21

Undervisning

/bild/gravid-1670890799.jpg

Det var viktigt för Matteus att poängtera att Maria var oskuld eftersom Jesu födelse bevisar ─ bekräftar att han är Guds Son. Dessutom bekräftar Jesu födelse Gamla testamentets profetior som gick i uppfyllelse till punkt och pricka. Allt detta pekar på att Jesus inte kan vara någon annan än den som Bibelns profetior i Gamla testamentet säger: Kristus, Guds Son.

18 Med Jesu Kristi födelse gick det till så: När Maria, hans mor, var trolovad med Josef, visade det sig innan de hade kommit tillsammans, att hon var havande genom den Helige Ande
19 Men Josef, hennes man, som var rättfärdig och inte ville utsätta henne för vanära, tänkte i hemlighet skilja sig från henne.
20 Men när han funderade över detta, se, då uppenbarade sig en Herrens ängel för honom i en dröm och sa: Josef, Davids son, frukta inte att ta Maria, din hustru, till dig, för barnet i henne har blivit till genom den Helige Ande.

Matt 1:18-20

Maria var oskuld

Josef och Maria var trolovade med varandra. Men innan de hade haft sexuellt umgänge var hon havande genom den Helige Ande. Bibeln är mycket tydlig: Hon hade inte blivit havande av Josef, eller av någon annan man, utan genom Guds Ande. 

Dessutom säger Bibeln då Josef fick veta att Maria var med barn tänkte han skiljas från henne i hemlighet eftersom han visste att han inte var pappan. De hade ju inte haft någon sexuell relation med varandra.

Trolovningen på den tiden var juridiskt bindande och gick inte brytas hur som helst som i våra dagars förlovning. Ville man bryta trolovningen var man tvungen att skiljas offentligt från varandra. Men Josef tänkte skiljas i hemlighet för att inte dra vanära över Maria.

Ett tredje faktor som avslöjar att Josef och Maria inte hade haft sexuellt umgänge med varandra bekräftas av Maria själv när hon säger "Jag har ju inte haft någon man".

Hennes uttalande avslöjar också att hon inte heller hade varit tillsammans med någon annan man.

30 Då sa ängeln till henne: Frukta inte, Maria, för du har funnit nåd hos Gud.
 31 Och se, du ska bli havande och föda en Son och du ska ge honom namnet Jesus. 
34  Då sa Maria till ängeln: Hur ska detta gå till? Jag har ju inte haft någon man.
Luk 2:30-31, 34

Inget sex under trolovningstiden

Man räknades som man och hustru under trolovningetiden men man hade inte sexuellt umgänge,  alltså samlag med varandra. Maria var hundra procent oskuld, eller som det står i Bibeln: jungfru.

26 Och i den sjätte månaden blev ängeln Gabriel utsänd av Gud till en stad i Galileen som hette Nasaret, 27 till en jungfru, som var trolovad med en man, vars namn var Josef, av Davids hus, och jungfruns namn var Maria.
Luk 3:26-27

Jesaja i Gamla testamentet profeterade om att jungfrun skulle bli havande:

23 Se, jungfrun ska bli havande och föda en Son, och de ska ge honom namnet Emmanuel, vilket betyder: Gud med oss.
Matt 1:23

Den 700 år gamla profetian uppfylldes till punkt och pricka i Nya testamentet.

Oskuld under hela graviditeten

24 När Josef vaknade upp ur sömnen, gjorde han som Herrens ängel hade befallt honom, och tog sin hustru till sig, 25 men rörde henne inte, förrän hon hade fött sin Son, den förstfödde, och han gav honom namnet Jesus.
Matt 1:24-25

Josef tog sin hustru, Maria, till sig, men de hade ingen sexuell relation förrän hon hade fött Jesus. Hon var alltså oskuld under hela graviditeten.

Det var viktigt för Matteus att poängtera att Maria var oskuld eftersom Jesu födelse bevisar ─ bekräftar att han är Guds Son. Dessutom bekräftar Jesu födelse Gamla testamentets profetior som gick i uppfyllelse till punkt och pricka. Allt detta pekar på att Jesus inte kan vara någon annan än den som Bibelns profetior i Gamla testamentet säger: Kristus, Guds Son.

Christer Åberg

#Maria #Jungfru Maria #Jungfru #Jesu födelse #Jul #Oskuld #Trolovad


2 kommentarer

David Billström - 17/12-22 09:42
Gud är Gud och mäktig att göra vad vi inte kan förstå och förklara men kan välja att tro på. Apg 13:40-41: "Se därför till att det som blivit sagt genom profeterna inte kommer över er: Se, ni föraktare, och förundra er och gå under, för jag utför i era dagar ett verk, som ni aldrig skulle tro om någon berättar det för er."

Lars-goran Marklund - 21/12-22 08:51
Den här världen har bytt ut ❤️Jesus mot tomten. Va? ❤️Jesus Mästaren blev sänd av ❤️Gud till jorden för att människan inte gjode Guds vilja. Det är det man ska fira😊. Tomten är okult sa alltid min farmor. ❤️Gud❤️ välsigna din sida😊

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Stöd Apg29.Nu

Swish: 072 203 63 74

Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Bankkonto (Swedbank)

Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9

IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS


Senaste bönämnet

2023-04-01 17:23
Gud fader jag kommer med bönemännen inför vår resa, ber om välsignelse och frid🙏 vill lyfta några som behöver din nåd och kärlek och visshet, fyll de/ oss alla genom din helige ande, Mo, A N L

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump åtalas för över 30 punkter - riskerar fängelse i över ett år

Svordomsfiltret

Om Jesus inte är Gud kan han inte vara den enda vägen till frälsning

Jesus kommer tillbaka: en reflektion om tiden vi lever i

Meteorologens bön räddar liv under tornadon i Mississippi

Hur vanligt är det med kvinnor vid skolskjutningar?

Vill du bli frälst och få evigt liv?

Efter uppryckandet kommer den stora vedermödan

Frälsningen genom Jesus Kristus - den enda vägen till evigt liv

Jesus Kristus: En av de mest inflytelserika personerna i mänsklighetens historia


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 31/03-23 13:22
Det kan väll både post trib, Mid trib och pre trib vara överens om att tidstecken ser vi och Jesus Kristus ska komma tillbaka. Men tiden eller stunden den vet vi inte, har vi olja i våra lampor dvs äkta olja . Eller lever vi på gammal olja? Jag vill ha färsk äkta ren olja 🤗🙏🏽❤️👍.

Skrevs i Jesus kommer tillbaka: en reflektion om tiden vi lever i


STÖD APG29
Swish: 072 203 63 74
Paypal: https://www.paypal.me/apg29
Bankkonto (Swedbank)
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

FACEBOOK YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM