Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
SWISH: 072 203 63 74

Shmita året 2021/2022 och det tredje världskriget

Mikael Walfridsson
2022-09-12 16:28

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/ww3-1662992628.jpg

Jag tycker att följande inlägg är väldigt intressant. Det tar utgångspunkt i ett inlägg från en broder, Ricardo Garcia, som pekar på häpnadsväckande likheter mellan det andra och det tredje världskriget/vedermödan.

Ricardo visar på ett otroligt sätt att det som världen upplevde i tiden före det andra världskriget, är precis det som vi upplever just nu. Det Shmita-år vi befinner oss i går mot sitt slut, och snart kommer världen att gå in i den nästa årsvecka som kan vara den absolut sista och vedermödans tid. Det betyder i så fall både uppryckande, Antikrist framträdande och det tredje världskriget.

Andra och det tredje världskriget

Det finns intressanta likheter, när vi jämför det andra och det kommande tredje världskriget/vedermödan:

Det andra världskriget varade från 1939 till 1945, som breder sig över en sju-årsperiod, om man medräknar 1939 och 1945. På samma sätt kommer vedermödan att vara över en 7 års-period, även om den sammanlagda tiden kan blir kortare.

I bägge tidsperioder är det en diktator som vill styra och regera världen. Det var och kommer återigen att vara förföljelse och människor blir märkta. I Auschwitz blev judarna märkta med ett nummer, och i vedermödan kommer människan att bli märkt med vilddjurets märke. Under andra världskriget och precis som under vedermödan, kommer Israel att vara i centrum.

Shmita året 1937–1938 och 2021–2022

Precis som att det finns likheter mellan det andra och det kommande världskriget/vedermödan, så finns det också likheter mellan det Shmita år vi lever i nu och det Shmita år som världen befann sig i, precis innan det andra världskriget bröt ut.

I mars 1938, mitt under Shmita-året, så annekterade Tyskland grannlandet Österrike den 12 mars. Ett par månader senare, den 14 maj 1938, upplevde världen en blodmåne och en full månförmörkelse. Den 14 maj är som vi vet är en särskild dag för Israel, som blev en nation tio år senare.

På hösten den 29 september 1938 fick man Münchenöverenskommelsen på plats mellan Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland. Det avtalet skulle garantera freden i Europa. Det här avtalet slöts alltså precis i början av den nya årsveckan, hösten 1938. Men det här avtalet höll inte länge, då vi vet att andra världskriget utbröt den 1 september 1939, då Tyskland invaderade Polen.

Antikrist träder fram

När vi jämför med Shmita-året 1938 kan vi se paralleller och likheter med det år vi lever i nu. Vi upplevde på samma sätt en rysk aggression i februari månad. Vi upplevde också en blodmåne och en full månförmörkelse på nästan samma dag, den 15/16 maj. 

Det man måste fråga sig är, om vi på samma sätt kommer att se ett snarligt avtal, där Antikrist träder fram på världsscenen för att ordna ett fredsavtal mellan Israel och arabvärlden. Något som gör att världen tror att freden är säkrad. Kommer den här freden sedan att utbytas med det tredje världskriget under det första året av den nya årsveckan?

FN:s 77 församling under Rosh Hashanah

Något intressant är att från den 13–27 september i år, mitt under judarnas nyår, som är i avslutningen på Shmita-året och början på den nya årsveckan, kommer FN att avhålla sin 77 (!) Genelral Assembly. Något man kan fråga sig är om det på samma sätt som i 1939 kommer att underskrivas en form för avtal, och är det här att Antikrist kommer att träda fram och hålla tal sitt första tal i FN och säkra detta avtal?

Vi får se hur tiden utvecklar sig. Ingen människa vet med säkerhet, och inte heller jag. Men vi lever så sent i tiden, och vi ser hur dagen närmar sig med hast. Vi ser hur Herren tidigare har handlat i historien och ser ett otroligt upprepande. Tiden omkring andra världskriget ser ut till att vara en generalrepetition inför det som ska komma.

Harvest moon / Skördemåne och TU B´Av

Här den 10 september upplever vi en fullmåne som också kallas ”skördemåne”, ”frukt” eller ”kornmåne”. Det är den sista fullmåne som inträffar innan höstdagjämningen den 23 september. September är den stora skördemånaden där spannmålet ska skördas och tröskas. Denna skördemåne kan vittna om den förstlingsfrukt som Herren först kommer att skörda i ändetidens skörd.

Något kan också tyda på att vi är en månad senare i Herrens kalender (leap-month), som betyder att vi samtidigt denna helg upplever den judiska högtiden TU B´Av, som jag skrivit om tidigare. Det var den dag som var och är judarnas kärleksdag, där israelsmän gick ut förr i tiden, för att ”rycka” och ta en brud åt sig.

Allt utvecklar sig med en otrolig hastighet

Vi lever i en tid som är helt utan jämförelse och allt utvecklar sig med en otrolig hastighet. Det gör att vi kan förvänta Herrens komma vilken dag och vilket ögonblick som helst. Det känns som att Herren är på väg att öppna himlens dörr, och vi kan förnimma en ljusspringa som kommer ut från den. 

En av historiens största händelser är på väg att äga rum – uppryckandet av Herrens församling. Vi möts snart på himlens sky.

Jesus kommer!

Mikael Walfridsson

#Mikael Walfridsson #Tidstecken #Sista tiden #Profetiskt #Tredje världskriget #Andra världskriget #Shmita #Antikrist #Auschwitz


3 kommentarer

Sverige - 13/09-22 22:09
Hade varit bra att förklara vad Shmita är. Sabbatsår

Mikael Walfridsson - 15/09-22 10:00
Guds frid, Jag har skrivit en del om Shmita-år och den kommande årvecka vi går ind i (hösten 2022) och det är med utgångspunkt i 2 Mos 23:10-11, där Herren talar om en sjuårscyklus och ett viloår. Med det i tankarna så får vi förståelsen för att den sista årsveckan (Dan 9:27) ocskå måste ske under en hel årvecka. Mikael

Mikael Walfridsson - 15/09-22 10:42
Guds frid, Jag har skrivit en del om Shmita-år och den kommande årvecka vi går ind i (hösten 2022) och det är med utgångspunkt i 2 Mos 23:10-11, där Herren talar om en sjuårscyklus och ett viloår. Med det i tankarna så får vi förståelsen för att den sista årsveckan (Dan 9:27) ocskå måste ske under en hel årvecka. Mikael

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Stöd Apg29.Nu

Swish: 072 203 63 74

Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Bankkonto (Swedbank)

Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9

IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS


Senaste bönämnet

2023-04-01 17:23
Gud fader jag kommer med bönemännen inför vår resa, ber om välsignelse och frid🙏 vill lyfta några som behöver din nåd och kärlek och visshet, fyll de/ oss alla genom din helige ande, Mo, A N L

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Donald Trump åtalas för över 30 punkter - riskerar fängelse i över ett år

Svordomsfiltret

Om Jesus inte är Gud kan han inte vara den enda vägen till frälsning

Jesus kommer tillbaka: en reflektion om tiden vi lever i

Meteorologens bön räddar liv under tornadon i Mississippi

Hur vanligt är det med kvinnor vid skolskjutningar?

Vill du bli frälst och få evigt liv?

Efter uppryckandet kommer den stora vedermödan

Frälsningen genom Jesus Kristus - den enda vägen till evigt liv

Jesus Kristus: En av de mest inflytelserika personerna i mänsklighetens historia


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 31/03-23 13:22
Det kan väll både post trib, Mid trib och pre trib vara överens om att tidstecken ser vi och Jesus Kristus ska komma tillbaka. Men tiden eller stunden den vet vi inte, har vi olja i våra lampor dvs äkta olja . Eller lever vi på gammal olja? Jag vill ha färsk äkta ren olja 🤗🙏🏽❤️👍.

Skrevs i Jesus kommer tillbaka: en reflektion om tiden vi lever i


STÖD APG29
Swish: 072 203 63 74
Paypal: https://www.paypal.me/apg29
Bankkonto (Swedbank)
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

FACEBOOK YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM