Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Talar Jesus om världskrig i Matteus evangelium kapitel 24?

Christer Åberg
2022-03-18 13:33

/bild/varldskrig-1647557178.jpg

Enligt Bibeln kommer världen drabbas av ohyggliga krig, till exempel Gog och Magogkriget och Harmangedonkriget, så det är inte frågan om det blir fler världskrig utan när.

Krig och rykten om krig

Matt 24:6 Och ni ska få höra om krig och rykten om krig. Se till, att ni inte blir skrämda, för allt detta måste hända, men det är ännu inte slutet.

Här talar Jesus om att vi ska höra om krig och rykten om krig. Det verkar som det är någonting avlägset, någonting som vi inte direkt berör oss av. Dessutom verkar inte den här versen handla om stora krig.

Men så ändra Jesus krigsbeskrivningen i nästa vers.

Matt 24:7 För folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli hungersnöd och epidemier och jordbävningar på många platser.

Nu rör det sig om stora krig. Folk skall resa sig mot folk, här kan det handla om inbördeskrig men i den andra hälften av meningen handlar det om nationer: rike mot rike.

Talar Jesus om världskrig?

Här rör det sig alltså om stora krig. Talar Jesus här om världskrig? 

Vi får inte glömma bort att när Jesus talar om krig i sitt stora eskatologiska tal så handlar det om de tecken som ska ske innan Jesus kommer tillbaka. Dramats höjdpunkt är Jesus och hans återkomst

Matt 24:3 När han sedan satt på Oljeberget och de var för sig själva, kom lärjungarna fram till honom och frågade: Säg oss, när ska detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och tidsålderns slut?

Ju närmare Jesu återkomst kommer krigen och katastroferna eskalera och bli större och större,

De två  första världskrigen visar tydligt eskaleringen. Hur kommer det då tredje världskriget bli? Enligt Bibeln kommer världen drabbas av ohyggliga krig, till exempel Gog och Magogkriget och Harmangedonkriget, så det är inte frågan om det blir fler världskrig utan när.

Syftet

Syftet med talet är inte att gotta sig med krig och katastrofer utan syftet är att peka på Jesus och hans återkomst

Detta tål att tänkas på när det rör sig om dagens profeter som gärna bara vill profetera om dom och lidande. 

Peka deras profetior på Jesus och hans återkomst? Förhärligar de Jesus? En sann profetia handlar om Jesus, en falsk profetia är Jesus utlämnad.

Jesus kommer snart tillbaka

Kära vänner: Tecken i tiden pekar på att Jesus kommer mycket snart tillbaka! Först kommer de troende att ryckas upp i luften för att alltid få vara hos Jesus. Sedan kommer Jesus tillbaka med de troende hit till jorden.

Luk. 21:28 Men när detta börjar ske, res er upp och lyft upp era huvuden, för då närmar sig er befrielse.

Christer Åberg

#Första världskriget kommer tecken andra världskriget #tredje världskriget #profetia #tidens tecken #sista tiden #Jesu återkomst #uppryckandet

Dela:

2 kommentarer

Andy Svensson - 18/3-22 15:56
Jesus Kristus du är världens ljus tack att du hjälper oss att vara vakna i den tid vi lever, Bevara och beskydda oss i din kärlek. Tack för att du styrker och tröstar de som sörjer i den här världen över ondskan.


LN - 19/3-22 16:44
Ryssarna har börjat gräva ner sig under jorden runt Kiev och skydda fordonen med jordvallar. Så gör man för att skydda sig, inte för att anfalla. Varför har Ryssland så stora behov av att skydda sina egna? Det finns bara ett svar: man tänker använda kärnvapen mot Kiev.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-12-06 00:53
Guds frid Kära Ni Akut,be för en kristen kvinna,mycket svår situation,mobbad på jobbet,på väg att byta jobb,elaka grannar,fd killen förföljer henne,även gamla chefer onda mot henne,HERRE-HJÄLP-JESUS!

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Lucka 5 - Jesus blev ringare än änglarna

Lucka 4 - Mika profeterade 700 år innan och angav exakt var Messias skulle födas

Lucka 3 - Se, din Konung kommer till dig

Lucka 2 - Ett barn blir oss fött, en son blir oss given

Lucka 1 - Gud med oss

Från kyla till värme

Varför säger Jesus att Gud är den ende sanne Guden?

Jimmie Åkesson: Riv moskéer

Mirakulös Väckelse i Gaza: Jesus syns i drömmar, över 200 muslimska män blir kristna mitt i kriget

Fromma människor rycks bort undan ondskan


Senaste kommentaren

Israelvänlig - 05/12-23 17:19
Video bönerapport Israel i krig! Dag 60! https://youtu.be/ZcO46r-M9Wo?si=UWVs1tnORdV1WnF0 Fårnationer ställs nu mot getnationer! Avgörande läge i kriget! Be att Israel får fortsätta kriget och avsätta Hamas! Om Israel inte får fortsätta eller förlorar kriget kommer Hamas terrorism sprida sig över hela västvärlden!Fortsätt be för Israel!

Skrevs i Från kyla till värme


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM