Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Tog ni emot den Helige Ande när ni kom till tro?

Christer Åberg
2021-05-23 23:56

Den Helige Ande

När Paulus lade händerna på dessa nydöpta kom den Helige Ande över dem och de började tala i tungor och profetera. När du tar emot den Helige Ande så kan du tala i tungor och profetera. Lägg märke till att Paulus frågade dem om de hade tagit emot den Helige Ande. Den Helige Ande är alltså en person som man tar emot i tro.

Apg 19:1-7

Och det hände, medan Apollos var i Korint, att Paulus kom ner till Efesus sedan han rest genom de övre delarna av landet. Och där fann han några lärjungar. Han sa till dem: Tog ni emot den Helige Ande när ni kom till tro? Då sa de till honom: Vi har inte ens hört att det finns någon Helig Ande. Och han sa till dem: Vad blev ni då döpta med? De svarade: Med Johannes dop. Då sa Paulus: Johannes döpte i sanning* med omvändelsens** dop, och sa till folket att de skulle tro på honom som skulle komma efter honom, det vill säga på Kristus* Jesus. Sedan de hade hört detta lät de döpa sig i Herren Jesu namn. Och när Paulus lade händerna på dem, kom den Helige Ande över dem och de talade med tungor och profeterade. Och tillsammans var de omkring tolv män.

Paulus träffade några lärjungar som aldrig hade hört talas om den Helige Ande. Då frågade Paulus vilket dop de då blev döpta i. Detta är en bra fråga eftersom Jesus sa i Matteus 28 att vi skulle döpa i Fadern, Sonens och i den Helige Andens namn. Hade de blivit döpta på det sättet så hade de hört talas om den Helige Ande, men nu avslöjades deras okunskap att de inte var döpta på det sättet.

Att döpa på det bibliska sättet

Denna händelse visar tydligt att det är viktigt att döpa på det bibliska sättet: I Fadern, Sonens och i den Helige Andens namn. Det finns villoläror som säger att man inte ska döpa i Fadern, Sonens och i den Helige Andens namn, utan enbart i Jesu namn, men denna händelse visar att man också ska döpa i dessa tre personers namn.

Egentligen står det i grundtexten "namnet" - alltså ett namn. Det betyder att dessa tre personer är en Gud. Här säger alltså Jesus tydligt att dessa tre personer är en Gud. Det är alltså en villolära om någon säger att det inte står så i Bibeln eftersom Jesus tydligt säger så. Vi ska tro på vad Jesus säger och inte på människoridéer.

Tro på Jesus

Vi förstår av texten att dessa lärjungar inte hade förstått att de skulle tro på Jesus som skulle komma efter Johannes döparen. När dessa lärjungar hade fått sin tro tillrättat döptes de i Herren Jesu namn. Det ska inte missförstås att de inte döptes i Fadern, Sonen och i den Helige Andes namn. Av textsammanhanget och hela Bibelns undervisning förstår vi att det var så.

Om du ännu inte är döpt som tror på Jesus ska du naturligtvis låta dig döpas. Det är bibliskt och du har då också löfte om att ta emot den Helige Ande. Även om det finns exempel i Bibeln att den som tror på Jesus kan ta emot den Helige Ande innan han har hunnit döpa sig.

Tala i tungor

När Paulus lade händerna på dessa nydöpta kom den Helige Ande över dem och de började tala i tungor och profetera. När du tar emot den Helige Ande så kan du tala i tungor och profetera. Lägg märke till att Paulus frågade dem om de hade tagit emot den Helige Ande. Den Helige Ande är alltså en person som man tar emot i tro.

Jesus säger i Bibeln att den som tror ska tala i nya tungor. Tror du på Jesus, att han har dött och uppstått så ska du tala i nya tungor. Tungotalet är till för alla som tror på Jesus. Att tala i tungor är en troshandling. Du öppnar din mun i tro och börjar tala.

Den Helige Ande har varit på jorden sedan Jesus sände honom på pingstdagen för 2000 år sedan. Han har inte lämnat jorden. Han är här. Därför är det bara för dig att ta emot honom i tro och börja tala i tungor.

Christer Åberg

#Tungotal #dopet #treenigheten #Andens dop

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-23 10:29
Herre låt mig, lpt mig få vara en av dem. Som står med i första ledet, kämpa för dig rike, leva helt för dig. Herre jag ber.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

På hur många språk finns Bibeln?

Israels imponerande försvarsförmåga vid Iranattacken

Världskände biskopen Mar Mari Emmanuel knivhuggen i Sydney

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda


Senaste kommentaren

Svensson - 22/04-24 14:34
Ordet talar till oss oberoende av tungomålet. Tag emot och budskapet når er. Jesus talar lika tydligt idag på svenska som på grekiska på 100talet, eller armeniska på år 30talet.

Skrevs i På hur många språk finns Bibeln?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM