Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Vanekristna - hur går det efter pandemin?

Holger Nilsson
2021-05-03 22:48

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Vanekristna - hur går det efter pandemin?

Bild: Världen idag.

Det finns något som är mycket farligt och det är om man bara är en vanekristen. Det kan vara så att man vuxit upp i en kristen familj och haft som sin vana att gå till kyrkan sedan man var liten. Det har blivit lite av en livsstil.

Vad händer med dem när denna vana har brutits? Det finns något som är mycket farligt och det är om man bara är en vanekristen. Det kan vara så att man vuxit upp i en kristen familj och haft som sin vana att gå till kyrkan sedan man var liten. Det har blivit lite av en livsstil. Det är naturligtvis en god vana om man därtill har ett personligt förhållande till Gud, inte bara till församlingen. 

Nu har sådana vanor brutits under ungefär ett år tid på grund av Corona pandemin. Vad har det gjort med ”vanekristna”, vanan är ju bruten? Det kommer att visas sig om restriktionerna upphör och man åter kan besöka kyrkor. 

Har man bara haft det som en vana är det möjligt att när den brutits att man inte kommer tillbaka till kyrkan. Om så sker visar det sig hur grundad man är i tron och om man hade ett personligt förhållande till Jesus. Det kan nu framöver visa sig om man hade det eller inte. 

På ett sätt är det väl bra att det blir uppenbart här i tiden, så att man förhoppningsvis får upp ögonen för att det inte handlar om vana utan om ett liv i Guds gemenskap. Men risken är att många faller bort genom det som nu har prövat kristenheten. 

Det har funnits andra prövningar då vanekristna fallit bort, detta har skett i samband med förföljelser mot de kristna. Det är lätt att komma med i kristna kretsar av vana när vänner kommer med. Då de kristnas antal ökade kraftigt på 200-talet skedde så. Det beskrivs av Alf Lindberg i boken Från Urkristendom till Katolsk kyrka: 

Men den stora tillströmningen visade sig också medföra vanekristendom och världslikställighet bredde ut sig. 

 Och hur det gick när förföljelsen kom skriver Lindberg så här: 

Denna vanekristendom bestod inte provet när förföljelserna bröt ut igen, varför antalet avfällingar blev stort. 

Man kan inte nog betona, att vare sig kyrkorna är öppna eller stängda, så skall man inte leva sitt andliga liv bara på besök i kyrkan. Vad som är det viktigast är att man har ett andaktsliv där man läser Bibeln och ber i sitt hem. Det är grunden för ett kristet liv. 

Om man inte har det är det hög tid att upprätta sådant andaktsliv – det kan komma än värre tider och då är det viktigt att vi är förankrade i Herren. Om det dagliga andaktslivet inte finns – upprätta detta omgående – det kan vara helt avgörande för framtiden och även evigheten.

Holger Nilsson

#Holger Nilsson #Coronaviruset #Pandemin #Vanekristna

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-03-27 17:44
Be gärna är i ett hopplöst läge efter ett allvarligt misstag, känns nu som jag inte kommer kunna gå vidare för är psykiskt helt slut. Förlåt mig Gud att jag gått min egna väg och svikit Dig igen.

9 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Hur man prövar profetior

Ps 72 - Profetia på Jesus Kristus

Tro på Jesus

Skillnaden på Gamla och Nya testamentets profeter

Friköpta från synden

Jesus sätter dig fri från hatet

Jesus är Herren - Christer Åberg live

Utforska Sveriges Kristna TV-Kanaler Idag

Påsklammet i Gamla Testamentet: En Profetisk Förebild till Jesu Offer i Nya Testamentet

Jag letade efter mina skor och gjorde en oväntad upptäckt


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 25/03-24 04:42
Bra Christer

Skrevs i Hur man prövar profetior


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM