Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Frälsningen genom Jesus Kristus - den enda vägen till evigt liv

David Billström
2023-03-27 10:31

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/jesus-1679857322.jpg

I en värld där sanning ofta står tillbaka för känslor och upplevelser är det viktigt att påminna sig om den kristna trons grundstenar. En av dessa är insikten om att varje människa har syndat mot Gud och därmed står inför en dom. Men det finns en utväg – genom Jesus Kristus och hans offer på korset kan vi få förlåtelse och evigt liv. 

”För alla har syndat och saknar härligheten från Gud,” Rom. 3:23

Varenda människa har syndat mot Gud. Det kan vara en jobbig insikt, men det gör den inte mindre sann för det. I vårt upplevelse- och känslo-fixerade samhälle får det som är sant ofta stå tillbaka. Vi har allesammans syndat mot Gud i tanke, ord, handling och genom att vi inte gjort sådant vi borde ha gjort. Det hjälper inte att jämföra sig med andra och mena att andra är större syndare. Inför Gud, så är vi allesammans i oss själva, syndare.

”För syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv genom Kristus Jesus, vår Herre.” Rom. 6:23

Gud är helig och rättfärdig och därför kommer han att straffa synden. Syndens lön, stor eller liten synd, många eller få synder, är straff. Straffet är döden, den eviga andliga döden, där människans själ och ande kastas i helvetet, i en evig separation från Gud. 

När Jesus vandrade på jorden så talade han både om himlen och helvetet. Han visade på vägen till himlen och varnade samtidigt för helvetets plågor. 

Käre vän, detta handlar om liv eller död, himlen eller helvetet för just dig. Så vakna upp och lägg av med snacket om ”att festa i helvetet med polarna” eller att ”du har haft ditt helvete på jorden och förtjänar därför himlen”. 

Det finns bara en väg till himlen och det är Jesus Kristus, Guds Son. Guds gåva är evigt liv genom Jesus. En gåva som du bara kan få av nåd. Bara förlåtna och benådade syndare kan komma till himlen. Jesus har betalat lösensumman för dig när han själv tog på sig straffet för dina synder. Det var därför han var tvungen att dö. Jesus dog av kärlek till dig när han av fri vilja gav sitt liv på korset. Det var ett högt pris Jesus betalade, så nåden är oerhört dyrköpt och värdefull. På tredje dagen uppstod Jesus från de döda. Han har besegrat djävulen, helvetet, synden och döden för dig. Jesus är Herre! 

”Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade,” Apg. 3:19

När du inser att du syndat mot Gud så kan du ångra dig och vända dig bort från synden, till Gud. Istället för att söka falsk tröst i synden, så kan du låta Gud bli den som mättar dig med sitt goda. Gud har skapat människan och vet precis hur vi fungerar och han vill visa sin omsorg. 

”Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Sätt ditt hjärtas tro och förtröstan till Jesus idag. Det han gjorde för dig genom sin död och uppståndelse är tillräckligt för att försona dig med Gud. Genom Jesus finns nu nåd, förlåtelse och evigt liv att få. Välj Jesus, himlen och det eviga livet idag. 

Med egna ord kan du säga till Jesus att du vill vända dig bort från synden och ta emot nåd och förlåtelse för alla dina synder. Säg till Jesus att du väljer att tro på honom och att du vill följa honom resten av ditt liv. 

Jesus är underbar och trofast. Honom kan du lita på i alla lägen. Läs Bibeln och praktisera det du lär dig. 

Gud välsigne dig. 

David Billström

#Jesus #Frälsning #Evigt Liv #David Billström

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det söndagen den 23 juni 2024, vecka 25 och klockan är 15:54. Adolf och Alice har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-23 12:51
Bed allvarligt för ett par makar som har börjat bråka. Bed om kärlek och försoning.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från Gotland såg jag ett böjt hav

Saul och spåkvinnan i Endor

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 20/06-24 19:28
Okultism är att prata med demoner ,sätt tilliten till ❤️Gud. Herren hör bön. 💖Jesus var den vägvisare vald av Gud. Den vägen måste alla gå om man vill bli frälst. Bra❤️❤️❤️

Skrevs i Saul och spåkvinnan i Endor


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM